Topal savunma

Düzenleyen:
Topal savunma

SPOR Haberleri

Stoperde görev alan Mehmet Topal takımın yediği 3 golde çok büyük hatalar yaparken, takım savunması da yok denecek gibiydi. Mircea Lucescu da kadro tercihiyle şimşekleri üzerine çekti

Türkiye sahasında mutlak kazanması gereken maçta İzlanda’ya mağlup olurken savunmada yapılan büyük hatalar hezimetin belirleyicisi oldu. En çok göze batan ise Mehmet Topal’dı. Üç golde de büyük hatalar yapan tecrübeli futbolcu saç baş yoldurdu. Performansındaki büyük düşüşü sürdüren Topal ayrıca  İzlanda karşısındaki şanssızlığını da aşamadı. Son üç yılda İzlanda ile dört maça çıkan Topal’ın oynadığı 255 dakikada 7 gol yiyen ay-yıldızlılar gol atmayı ise başaramadı. Türkiye, İzlanda karşısında tecrübeli futbolcunun olmadığı 90 dakikada ise 1 gol atarken, kalesinde gol görmedi. Kariyerindeki büyük düşüşe rağmen milli takıma çağırılması ve İzlanda gibi kalıplı oyunculardan kurulu bir takım karşısına çıkarılması nedeniyle Mircea Lucescu da şimşekleri üzerine çekmiş oldu. 
> Lucescu çıldırttı
Dünkü maçtaki utanç verici skordan sadece Mehmet Topal sorumlu değildi. Başta Mircea Lucescu’nun taktik olarak sahaya hiçbir şey katamamış olması en önemli etkendi. Sahada ne yapacağını bilmeyen, hiçbir hücum organizasyonu üretemeyen bir takım vardı. Kişisel çabalar dışında İzlanda’yı zorlayamadık bile. Takım savunmamız da evlere şenlikti. Orta alan hücuma destek veremediği gibi ani gelişen İzlanda ataklarında da geri dörtlüyü yalnız bıraktı. Hâl böyle olunca disiplinli ve takım oyunda üstün olan İzlanda’nın tam isteyeceği bir rakip durumundaydık. Lucescu’nun değişiklikleri de 80 milyonu çıldırtacak cinstendi. Nuri Şahin-OzanTufan değişikliği takıma en ufak bir katkıda bulunmadı. Kondisyonu çok düşük olan Arda Turan’a çok sabredildi ve Emre Mor da skor 3-0 olduktan sonra sahaya sürüldü...
Kadro hep tartışılır
Lucescu’nun yokluğunda takımı kenardan yöneten Tayfur Havutçu, yenilgiden dolayı çok üzgün olduklarını söylerken, kadro tercihini savundu. Havutçu, “Biz Ukrayna maçından sonra 7 değişiklik yaptık ve Hırvatistan maçına çıktık. Bu defa tek Hakan Çalhanoğlu yoktu cezalı olduğu için, Emre vardı onun yerine. Oyuncu tercihleri her zaman tartışılıyor Türkiye’de. Saygı duyulmasını istiyoruz kararlarımıza. Arda’nın sakatlığı vardı, yine de elinden geleni yaptı” dedi. 
Kartal çıkarması
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve siyah-beyazlı takımın futbolcuları (Talisca, Lens, Adriano, Tolgay, Gökhan Gönül, Necip, Mustafa Pektemek, Tolga Zengin) Milli Takım’a destek vermek için dünkü maça gitti. Uçaktan fotoğrafı paylaşan Fikret Orman “Beşiktaş ailesi Milli Takım’ın yanında” mesajını yazdı. 
Hakan’ın yerine Emre
A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, ay-yıldızlı ekibin bundan önce oynadığı Hırvatistan maçına göre İzlanda karşılaşmasında ilk 11’de sadece bir değişiklik yaptı. Lucescu, Hırvatistan maçında ilk 11’de görev verdiği Hakan Çalhanoğlu’nun yerine İzlanda karşısında Emre Belözoğlu’na şans tanıdı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...