Top Comolli'de

Top Comolli'de

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'de kötü gidişin baş sorumlusu olarak belirlenen teknik direktör Phillip Cocu, kapının önüne konuldu. Ancak yönetim, takımı kuran, hocayı belirleyen Fransız sportif direktöre ise yeni ekip oluşturması için talimat verdi

EMİN ULUÇ

Tarihinin en kötü sezonunu geçiren Fenerbahçe'de Ali Koç yönetimi, faturayı Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu'ya keserken, geldiği günden beri tartışılan sportif direktör Damien Comolli bu süreci de hasarsız atlatmayı başardı. Sarı-lacivertli camiada büyük bir çoğunluk, yönetimin aksine takımın geldiği durumun baş sorumlusu olarak Cocu'yu değil, Comolli'yi görse de Başkan Koç, henüz Fransız'dan desteğini çekmiş değil. Aksine tam yetkiyle göreve devam eden Damien Comolli, kriz sürecini yönetmek ve yeni bir teknik heyet oluşturmak için kolları sıvadı. Türk hocaları yeterli bulmayan Fransız'ın yine yurt dışından isimlerle temasa geçtiği öğrenildi. Ancak Fenerbahçe camiası, Comolli ile devam kararından büyük endişe duyuyor.

Kim gelmek ister ki?
Transferde tek yetkili olan Damien Comolli'nin kurduğu takımdan memnun olmayan sarı-lacivertliler, kadro mühendisliğinin yanlışlığından şikâyetçi. Comolli'nin transfer hamleleri kadar, aldığı kararlar da ayrı bir eleştiri konusu. Teknik Direktör Cocu'nun raporuna rağmen Josef ve Giuliano'yu satan, Fransız yine hocaya bilgi vermeden Volkan, Aatıf ve Dirar'la  ilgili kadro dışı kararı almıştı. Damien Comolli'nin takımın başındaki teknik direktörü yok sayarak yaptığı icraatlar ve çevresindekilerle ilişkileri Fenerbahçe'deki sıkıntıların en önemli sebepleri arasında gösteriliyor. En büyük endişe ise bu tavırlarından ödün vermeyen sportif direktörle hangi teknik direktörün çalışmak isteyeceği. Ancak Ali Koç, uzun zamandır birlikte yürüdüğü Fransız'dan henüz umudu kesmiş değil.

Hollanda'da gündem oldu
Phillip Cocu'nun Fenerbahçe'den kovulması Hollanda basınında ana haber oldu. Football-Oranja, "Cocu'nun sonu felaket oldu" diye yazarken, Telegraaf: "Utanç verici bir şekilde yenilen Cocu, maçın ardından hemen kovuldu" diye yazdı. Sportnieuws, "Cocu bugüne kadar birçok kez kötü durumda kaldı fakat yurtdışındaki ilk macerası kovulmayla son buldu" dedi.

Oğuz Kağan’dan kötü haber geldi
Ankaragücü maçında sakatlanan Oğuz Kağan’ın fibula kemiğinde kırık olduğu tespit edilince ameliyat kaçınılmaz oldu. Stattan ambulansla ayrılan 19 yaşındaki genç oyuncu hemen bıçak altına yattı. Oğuz Kağan’ın en az 3 ay sahalardan uzak kalacağı, ancak ikinci yarıda takıma katılabileceği öğrenildi.

GEÇ ALINMIŞ BİR KARAR OLDU
Eski başkan Aziz Yıldırım'ın kurmaylarından Selim Kosif, teknik direktör Phillip Cocu'nun kovulmasıyla ilgili olarak, "Geç alınmış bir karar" yorumu yaptı. Kosif, "Çok şükür geç de olsa alınmış doğru bir karar. Ama problem hâlâ devam ediyor. Cocu'yu getiren adam Comolli daha ne kadar görevde kalacak. Cocu’yu gönderdiyseniz onu da göndermeni lazım. Çünkü bu kadroyu sonuçta o kurdu" ifadesinde bulundu.

Derbiye Badia
Galatasaray derbisinde takımın başında kimin yer alacağı henüz kesinlik kazanmadı. Eğer sürpriz bir gelişme olmazsa TT Stadı’nda takımın, altyapının başındaki David Badia'ya teslim edilmesi bekleniyor. 44 yaşındaki İspanyol, daha önce Antalyaspor'da da görev yapmıştı. Takımın dünkü idmanında ise takımın başında Cocu'nun yardımcısı Erwin Koeman vardı. Hollandalı hocanın derbide Badia'nın da yardımcılığını yapması bekleniyor. Diğer taraftan Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Pierre van Hooijdonk'un İstanbul'a gelmesi taraftarı heyecanlandırırken, Hollandalı efsanenin derbiyi izlemek için İstanbul'da olduğu belirtildi.

Teknik direktör yabancı olacak
Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünün kim olacağı konusunda meraklı bir bekleyiş başladı. Sarı-lacivertli camiada beklentiler yerli hocadan yana. Ersun Yanal'ın favori olarak ön plana çıktığı listede, Aykut Kocaman, İsmail Kartal, Tayfun Korkut, Erol Bulut ve Ümit Özat gibi isimler yer alıyor. Yılmaz Vural ve Bülent Uygun da adı anılan hocalar.
Yabancılardan ise Jardim, Buvac, Mihajlovic, Zico, Roberto Carlos'un isimleri geçiyor. Başkan Ali Koç'un yaptığı açıklamalarla Yanal'ın önünü tıkadığı, Kocaman'ın ise yardımcı hocalar krizinden sonra şansının kalmadığı biliniyor. Fenerbahçe'nin futbol aklı Comolli'nin ise hedefinde yabancı hoca var.

Kayıp 17 milyon
Ligde puan puan eriyen Fenerbahçe, hayalleri ve prestijinin yanı sıra para da kaybetti. 10. hafta itibarıyla 9 puanda kalan sarı-lacivertliler, galibiyetlerden 5 milyon 200 bin, beraberliklerden 3 milyon 9 bin lira kazanırken, kaybettiği puanlarla yaklaşık 17 milyon liralık performans gelirinden mahrum kaldı.

Taraftarın hocası belli
Aykut Kocaman'a karşı duruş sergileyerek gönderilmesini sağlayan Fenerbahçe taraftarları, şimdi de Ersun Yanal'ın geri dönmesi için yönetime baskı yapıyor. Başkan Ali Koç, ısrarla Yanal'ı düşünmediğini söylese de taraftarlar bu sevdadan kolay vazgeçecek gibi durmuyor. Aksine sosyal medyada başlatılan "Bir tek Ersun Yanal" kampanyasına destek çığ gibi büyüyor.

Yönetimden ibretlik karar
Ankaragücü hezimetinde kırmızı kart görerek Galatasaray derbisinde cezalı duruma düşen Islam Slimani'ye, para cezası gelecek. Yönetim, Cezayirli golcüye ağır bir para cezası vererek tüm takıma mesaj yollayacak. Ayrıca, bütün oyunculara da sert uyarılar yapılacak ve yaptırımlar artacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...