The Guardian 2022 yılının 60 "wonderkid"ini belirledi... Listede Süper Lig'den iki futbolcu var

Düzenleyen:
The Guardian 2022 yılının 60 "wonderkid"ini belirledi... Listede Süper Lig'den iki futbolcu var

SPOR Haberleri

İngiliz The Guardian gazetesinin her yıl yaptığı "Dünyanın en iyi 60 genç futbolcusu" listesi açıklandı. "Harika çocuk" anlamına gelen "wonderkid" ifadesinin kullanıldığı 17 yaş ve altı futbolcular arasında Süper Lig'den 2 isim yer aldı. Fenerbahçe'nin göz bebeği Arda Güler'in yanı sıra Galatasaray altyapısında yetişen ve A takımla da çalışmalara katılan Beknaz Almazbekov da listede yer aldı.

Beknaz, Kırgızistan Milli Takımında da forma giymeye başladı. Genç oyuncu şu ana kadar 1 kez milli oldu.

 

Listede yer alan bir diğer Türk futbolcu ise Kenan Yıldız... Bayern Münih altyapısında yetişen Kenan Yıldız geçtiğimiz yaz Juventus'a transfer olmuştu. 17 yaşındaki futbolcu kanatlarda ve ofansif orta saha rolünde görev yapıyor.

 

Guardian'ın listesindeki bir başka Türk asıllı futbolcu ise Zidan Sertdemir... Danimarka'da doğup büyüyen Sertdemir, 2021 yazında 2.5 milyon euro karşılığında Leverkusen'e transfer olmuştu. Orta sahada görev yapan 17 yaşındaki futbolcu bugüne kadar Danimarka alt yaş milli takımlarında süre aldı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...