TFF’nin B planı yok!

Düzenleyen:
TFF’nin B planı yok!

SPOR Haberleri

Sebebine gelirsek; Fatih Terim’in 26 milyon liralık tazminatı, yabancı hocalardaki uyum sorunu, şu an için uygun yerli teknik adamın olmaması

Türkiye Futbol Federasyonu, Milli Takım’ın aldığı sonuçlar ve Fatih Terim olayları karşısındaki sessizliğini koruyor… Resmi anlamda bir tek Milli Takımlar Sorumlusu Ali Dürüst, bazı TV programlarına katılıp suya sabuna dokunmayan “ortadan” açıklamalar yapıyor. Peki TFF’nin kamuoyunun çok tartışılan olayları konusunda tavrı ne? Fatih Terim’le yollar ayrılacak mı? Yerine yeni teknik adam arayışı var mı? Arda Turan krizi konusunda her hangi bir girişimleri veya problemi çözmeye yönelik hamleleri olacak mı? Tüm bu soruların cevabı; kocaman bir HAYIR.
Ağırlığı kaldıramazlar
Futbol Federasyonu, Fatih Terim’i göndermeyi düşünmüyor. Sebebi ise çok açık ve net… 15 Kasım 2018’e kadar olan sözleşmesi ve (Fatih Terim haberinin olmadığını ve görmediğini söylediği) burada yazan tazminat maddesi. Şu anda Yıldırım Demirören federasyonu, Terim’i gönderse 26 milyon TL tazminat ödemek zorunda (Terim’in hayatı boyunca tazminat almadığını söyleyelim). Diğer taraftan Terim giderse yerine kim gelecek? Yabancı deseniz; uyum sorunu ve yüksek maliyet. Peki yerli? Şu anda A Milli Takım’ın ağırlığını kaldıracak krize son verecek bir teknik adam adayının olmadığı görüşü hakim. 

ALİ DÜRüST’ÜN SÖZLERİNE ELEŞTİRİ
Milletin suçu ne?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Milli Takımlar Sorumlusu Ali Dürüst önceki gece 360 TV’de TELEGOL’e konuk oldu… Arda Turan olayları, Milli Takım’ın durumu konusunda haliyle sorumlu olarak bilgilendirme yaptı ama sözleri tepki topladı… Arda Turan’ın alınmaması ve kadro tercihiyle ilgili Dürüst “Kadroyu hoca seçer. Tercihleri yanlış da olabilir, bunun kararını alan insan sonucuna katlanır” dedi. Vatandaş soruyor: Sonuç ne? Terim’in tazminatlı sözleşmesini tek taraflı feshetmek mi? Sonucuna bireysel mi katlanılıyor, millet olarak mı?
Ne olacağı belli değil
Ayrıca Dürüst kadro olaylarının çok uzamasından da yakınıp “Hocanın tercihlerinin yorumunu yapmıyorum. İlk seçimde Hakan Balta ve Caner yoktu. İhtiyaç duyulduğu anda hoca takdir edip formayı veriyor, yetki onda. Spekülasyon yapmak çok yanlış. Fatih Terim varken Arda Turan formayı giyecek, giyemeyecek demek yanlış olur. Fatih Hoca, kendi kişisel görüşüne göre takımı kurmaz. Beraber uzun kamp dönemi geçirdik. Kişisel bir şey olsa kamp döneminde görürdük. Ben görmedim” dedi.
FEDERASYON’UN AÇIKLAMASI:
Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı da Beyaz TV’de Derin Futbol’a misafir oldu… Açıklamasının özeti şöyle: “Fatih Terim çok fazla suçlanıyor bana göre. Çok fazla konuşuldu Üstüne gelinmemesi lazım ama geliniyor. Bence gruptan çıkma şansımız var. Daha maçlar bitmedi. Kosova maçımız var. Ondan sonra diğer Finlandiya maçı var. İki galibiyetle beraber farklı bir durumu yakalamış oluruz diye tahmin ediyorum. İstifa gibi bir durum yok. Federasyon olarak hocanın sonuna kadar arkasındayız”
ERMAN TOROĞLU:
Utandım

Yorumcu Erman Toroğlu, Belek’teki seminerde Milli Takım’ı değerlendirdi: “Almanya’nın arka bahçesiyiz. 350 bin nüfuslu ülkenin futbolunun altında ezildik. Bizde maçtan önemli Fatih’le Arda vardı. Hangisi hangisini yiyecek? Ben maçtaki aciz duruma düşen milli futbolcularımızın rezil haline utandım. Başka hesaplar yapılıyor; Fatih giderse Aykut gelir mi? Şenol olur kavgaları yapılıyor.”

İZLANDA’YA KAYBETTİK AMA…

Gönülleri kazandık

İzlanda maçında Milli oyuncuların futbolu değil ama maç öncesindeki bir hareketi takdir gördü. Oyuncularımızın seremonide üstlerindeki eşofmanları çocuklara vermesi alkış aldı. İzlanda Cumhurbaşkanı  Gudni Johannesson TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e gönderdiği mesajda “Reykjavik Ulusal Stadımız’daki dostça yakınlığınızdan dolayı size teşekkürlerimi bildiririm. Maç öncesi ve sahada soğuk bir hava vardı. Oyuncularınız mantolarını vererek kendileriyle birlikte sahada olan çocukları ısıttılar. Bu güzel jestle aynı zamanda İzlanda halkının da kalbini ısıttılar. Zaten sahadaki o pozitif görüntü de her şeyi anlatmaya yetiyordu” sözlerine yer verdi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...