TFF'den 'refakatçi çocuk' açıklaması

/ Kaynak: İHA
TFF'den 'refakatçi çocuk' açıklaması

SPOR Haberleri  / İHA

TFF, futbolculara refakat eden çocuklarla ilgili organizasyonun, sezon öncesi yapılan talimat değişikliği ile kulüplere bırakıldığını bildirdi

TFF'den yapılan açıklamada, bazı medya organlarında Spor Toto Süper Lig müsabakaları öncesi düzenlenen seremonilerde hakemler ve futbolculara refakat eden çocuklarla yapılan organizasyon ve çocukların giydikleri ekipmanlarla ilgili çeşitli haberler yer aldığı belirtilerek, federasyon tarafından sezon öncesi yapılan talimat değişikliği ile futbolculara refakat eden çocuklarla ilgili maddenin değiştirildiği ve bu organizasyonun kulüplere bırakıldığı kaydedildi.
Açıklamada yer alan sportif ekipman talimatının 22. maddesi şöyle:
" Madde 22 - Refakatçi Çocuklar
1- En üst profesyonel ligde ev sahibi kulüpler diledikleri takdirde, TFF'nin izni çerçevesinde müsabaka öncesi seremonilerde futbolculara refakat etmek üzere, 12 yaşından küçük çocukları refakatçi çocuk olarak belirleyebilirler.
2- Seremoniye katılan her futbolcuya eşlik edecek olan refakatçi çocukların, ev sahibi takımın forma setlerini giymeleri zorunludur. Buna ilaveten, müsabakada görev yapacak hakemlere eşlik edecek refakatçi çocuklar, göğüs hizasında ve 200 santimetre kare boyutunda olmak şartıyla, 'Fair Play' veya 'Saygı' yazısı bulunan ev sahibi takım forma setlerini giymek zorundadırlar."
nbsp;
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...