Teselli ikramiyesi

Düzenleyen:
Teselli ikramiyesi

SPOR Haberleri

Galatasaray, Benfica ve son Başakşehir maçının ortak özelliği: İlk yarı kötü oyun ve mağlup. İkinci devre iyi ve etkili. Haliyle taraftar da pes etmeyen Kartal duruşundan mutlu

Vodafone Arena’da önceki gün yine siyah-beyaz bir futbol şöleni vardı. İlk yarı Kartal adına siyah, Başakşehir adına “beyaz” bir tablo söz konusuydu. İkinci yarı durum tam tersine döndü… Beşiktaş 18 maçtır yenilgi yüzü görmezken Vodafone Arena’da dikkat çeken bir durum vardı. 3 maçın ortak özelliği berabere bitmesi ve 1 puana sevinilmesiydi. Maç öncesinde siyah-beyazlılar kendi evlerindeki “beraberliği” kabul etmezdi ama mücadele akışına bakıldığında camianın hiç de üzgün olmadığı görüldü. İşte ayrıntılarına bir bakalım ve sonuca varalım…

Final özelliğinde olan 3 maçın ilk devresinde kayıp bir Kartal izlendi. Yokları oynadı, soyunma odasına tek fark, iki fark ve üç fark olarak girdi. Ancak gelin görün ki, ikinci yarılarda iş de değişti futbol da. Goller geldi, taraftar destekledi ve maç sonunda keyifli bir izlenim söz konusuydu. Sonuç olarak Beşiktaş iç sahada belki 2 puan kaybetti ama alınan beraberlikler bile camiayı (her ne kadar Şenol Güneş memnun olmasa da) teselli etmeye yetti. Çünkü işin özetinde; Hırs, istek, yenilgiyi kabullenmeme, skor ne olursa olsun pes etmeme, inanç kendini gösterdi.

Siyah-beyazlıların iç sahada geriden geldiği maçları verdik. Şimdi önde olduğu ama sonunu getiremediği iki maça bakalım. 2’si de Şampiyonlar Ligi’nde. D.Kiev önünde ilk yarıyı önde tamamlayan ancak sonrasında beraberliğe engel olamayan Kartal, deplasmanda devirdiği Napoli karşısında da evinde ikinci yarı öne geçmiş ancak skoru yine tutamamıştı. Özetle Beşiktaş iç sahada 5 beraberlik gördü ama bu maçlarda da camiasını endişeye sevk etmedi.

MARCELO GUEDES DİYE YAZILIYOR AMA ARENA’DA BÖYLE OKUNUYOR
Marcelo GOLdes 

Kim derdi yarım sezonluğuna kiralık geleceksin, beğenileceksin, bonservisinle kalıcı hale geleceksin ve ardından takımın değişmezi olacaksın… Marcelo Guedes bu cümlenin içini dolduran oyuncu. Şenol Güneş’in vazgeçilmezi. Bu sezon tüm resmi maçlarda 1 dakika bile fire vermeyen savunma sigortası. Sadece savunma olsa iyi. Marcelo Guedes’in dikkat çeken bir özelliği de golcü kimliği. Brezilyalı stoper son Başakşehir maçında da gol attı ve takımına 1 puan kazandırdı. Guedes’in bu sezonki diğer golü de 2-2’lik Galatasaray derbisinde. Geçen sezon da iki golü olan Marcelo’nun ortak noktası; siyah-beyazlı forma altındaki gollerin tamamını Vodafone Arena’da taraftar önünde atması.

FABRİCİO’NUN YAŞADIĞI DURUM…
Öz güven zehirlenmesi!

Siyah-beyazlıların çok beğenilen kalecisi Fabri hem yiyor hem tutuyor ama son Başakşehir maçında aşırı öz güvenliydi. Beşiktaş, ligde son dört ve Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı bütün maçlarda kalesinde gol gördü. Ligde ağlar 10 kez havalanırken Şampiyonlar Ligi’nde 5 maçta 8 gol yendi. Son Başakşehir maçında ikinci yarı çok net bir kurtarışa imza atan Fabri’nin özellikle maçın başındaki riskli hareketleri ve rakibi çalımlamaya yönelik hareketleri sebebiyle Şenol Güneş’ten ekstra uyarı geldi. 

Kartal’da Rhodolfo sevinci
Beşiktaş’a Ziraat Türkiye Kupası’nda yarın oynanacak Darıca Gençlerbirliği maçı öncesi iyi haber. Sakatlığı sebebiyle Adana deplasmanına götürülmeyen Başakşehir maçında da kadroya alınmayan Rhodolfo takımla çalışmalara başladı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...