Terim kadroya almadığı Hakan ve Ömer için açık kapı bıraktı

Terim kadroya almadığı Hakan ve Ömer için açık kapı bıraktı

SPOR Haberleri

Bu defa böyle bir kadro tercihinde bulunduğunu söyleyen Terim, "1 aydır aynı şeyleri konuşuyoruz. İkisi de evladımızdır. Ortada problem yok" dedi

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, özel Brezilya karşılaşması için "Çok güzel bir futbol şöleni olacak. Arjantin için de uğraşıyoruz. Bu tip rakipler, ülkemiz oyuncularına ve milli takıma katkı sağlayacaktır" açıklamasını yaptı. TFF'nin Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Burak Yılmaz ve Bekir İrtegün ile birlikte medyanın karşısına çıkan Terim, Milli Takım'a çağrılmamaları tartışma konusu olan Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu için "Hepsi benim evladım. Geçen kamptan bu yana 1 ay geçti ama demek ki konuyu çözememişiz. Onlar benim için çok yabancı, uzak kalan iki oyuncumuz değil. İkisi de evladımız. Bütün oyuncular benim için çok değerlidir. Ortada sorun yok. Zaman bakalım neyi gösterecek" şeklinde anlamlı bir açıklama yaptı.

Brezilya çok özel bir rakip
Brezilya gibi bir takıma karşı oynamanın büyük bir prestij olacağına dikkat çeken tecrübeli teknik adam, "Brezilya Milli Takımı'na dünyada büyük sempati var. Çok uzakta olmamıza rağmen hepimiz onları yakında hissettik ve taraftarları olduk. Sonuç ne olursa olsun, burada iyi bir oyun ortaya koymak, mümkünse iyi bir skorla maçı tamamlamak istiyoruz. İnşallah özgüvenini daha yukarı taşımış bir takım olarak çıkarız. Hazırlık maçlarını bu tip güçlü takımlarla oynamak istiyoruz. Arjantin için de uğraşıyoruz. Bu tip rakipler, ülkemiz oyuncularına ve milli takıma katkı sağlayacaktır, güzel bir futbol şöleni olacak. Sonuç ne olursa olsun, oyuncularımıza katkıda bulunacağını düşünüyorum. Ayrıca 70'in üzerinde ülkede yayınlanacak" diye konuştu. Terim, Felipe Melo'yu da Brezilya Milli Takımı'nda görmeyi istediğini ancak bunun Dunga'nın tasarrufunda olduğunu söyledi. nbsp;

Daha çok yol almalıyız

Terim, Avrupa Şampiyonası elemelerindeki başarısız sonuçlar için "Mevcut durum, hiç beklemediğimiz ve hoşlanmadığımız bir tablo" dedi. İzlanda maçına kadar başarılı olduklarını İzlanda'da bir düşüş yaşadıklarını belirten Terim, "Çek Cumhuriyeti karşılaşmasının ilk yarısında oynanabilecek en iyi maçı oynamışız. Letonya'da çok farklı bitebilecek bir maç böyle oldu. Bizim hiç beklemediğimiz ve hoşlanmadığımız bir tablo. Biz kredilerimizi ilk 3 maçta tükettik. Bunun bilincindeyiz. Ümit ederim, Kazakistan maçıyla başlayacak 3 puan serisi, bize bulunduğumuz yerde avantaj getirir. Sonuna kadar her şeyi deneyeceğiz" diye konuştu. İki ay öncesine göre daha iyi bir noktaya gelindiğini ancak bunun uluslararası seviye için yeterli görünmediğini söyleyen Terim, "Mevcut seviyeyi fiziksel, teknik ve taktik açıdan daha yukarılara çıkarmalıyız daha almamız gerek çok yol var" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...