Tek yol galibiyet

Tek yol galibiyet

SPOR Haberleri

A Milli Takımımız, kötü başladıkları grubu iyi bitirip EURO 2016 finalleri yolunda avantaj için Letonya ile Konya'da kapışacak

EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu eleme 7. karşılaşması için bugün Letonya ile Konya Torku Arena'da karşılaşacak A Milli Futbol Takımımız, 'kötü başladığı' elemeleri 'iyi bitirmek' için sahaya çıkıyor. Gruptaki 7. maçını oynayacak olan Ay-Yıldızlı ekibimiz; 8 puanla, İzlanda (15), Çek Cumhuriyeti (13) ve Hollanda'nın (10) ardından grupta 4. sırada yer alıyor. MİLLİLERİMİZ, kalan 4 maçta 12 puan toplayarak, rakiplerin de kayıplarıyla birlikte, final yolunu açmak istiyor. Saat 21.45'te Konya Torku Arena Stadı'nda başlayacak mücadeleyi ise İsveçli hakem Stefan Johannesson yönetecek.


KONYA'DA İLK MİLLİ MAÇ
A Milli Futbol Takımı, EURO 2016 elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında bugün Konya'da Letonya'yı ağırlayacak. Geçen sezon hizmete giren BB Torku Arena Stadı, ilk kez bir milli mücadeleye ev sahipliği yapacak. Millilerin, 92 yıllık tarihinde ise Torku Arena, Ay-Yıldızlı takımlara kucağını açan 15. stat olacak. Torku Arena, 'yeşil-beyaz futbol topu' görünümüyle çok ilginç bir mimariye sahip.


TERİM İLE 113. KEZ 
Milli Takım, bugün Fatih Terim yönetimindeki 113. milli maçına çıkıyor. Geride kalan 112 maçta Ay-Yıldızlı ekibimiz 56 galibiyet aldı, 28 kez de yenildi. Rakip filelere 170 gol atarken, kalesinde ise 122 gol gördü.


7. DALYA PEŞİNDE 
A Millilerin, bugün oynayacağı Letonya karşılaşmasında atacağı ilk gol, tarihteki 700. gol olacak. 92 yıllık tarihinde yaptığı 526 maçta 699 golü bulunan kırmızı-beyazlı ekibimizin atacağı ilk gole imzasını koyacak futbolcu, aynı zamanda Milli Takım'ın tarihine de geçecek. Bu arada millilerin ilk golünü, 26.10.1923'te Romanya ile oynanan maçta Zeki Rıza Sporel kaydetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...