TED Ankara Kolejliler Eurocup'a kötü başladı

TED Ankara Kolejliler Eurocup'a kötü başladı

SPOR Haberleri

Eurocup F Grubu ilk karşılaşmasında Aykon TED Ankara Kolejliler, sahasında konuk ettiği Ukrayna takımı Khimik Yuzhne'ye 60-84 yenildi.

Eurocup F Grubu ilk maçında TED Ankara Kolejliler karşılaşmaya Caner, Vanja, Kristaps, Vladimir ve Clay ilk 5'i ile çıkarken, Ukrayna takımı Khimik Yuzhne ise Sergiy, Jamal, Stanıslav, Paul ve Romeo ilk 5'iyle başladı. Karşılaşmanın ilk periyoduna TED Ankara Kolejliler hızlı başlarken, Caner ve nbsp; Vladimir'in basketleriyle ilk 5 dakikayı 13-8 önde geçti. Bu dakikadan sonra TED Kolejlilerin savunma hataları ve hücumdan boş dönmelerini iyi değerlendiren Khimik Yuzhne, Matt'ın sayılarıyla ilk periyod 18-19 önde kapatan taraf oldu.

İkinci periyoda TED Kolejliler savunmada iyi başladı ve farkın açılmasına izin vermedi. Oyunun ilk molasını ise Ercument Sunter aldı. TED Kolejliler, molanın ardından oyuna Davut Kameri alarak savunma ve hücum gücünü artırmaya çalıştı. TED Kolejliler, ikinci periyodun 6. dakikasına kadar 5 sayı bulurken Ukrayna takımı ise 11 sayılık bir seri buldu. Yakaladığı seriyi iyi değerlendiren Khimik Yuzhne, Aykon TED Kolejliler karşısında 23-30 öne geçti ve ilk devreyi de 34-39 önde tamamlayan taraf oldu.

İkinci devreye Aykon TED ilk yarıda pek şans bulamayan Berent'i alarak başladı. İlk sayısını Vladimir ile bulan Kolejliler farkı kapatmaya çalışsa da Khimik Yuzhne takımından Romeo'yu durduramadı ve skor 38-48 oldu.

Üçüncü periyotta ilk molayı yine TED Kolejliler aldı. Rakibin hızlı hücumlarını durdurmayı amaçlayan molaya rağmen, defansta başarılı olamadı. Kolejliler, üçüncü periyodun sonlarına doğru toparlanmasına rağmen son periyoda 55-62 yenik girdi.

Son periyotta farkı kapatmayan çalışan Aykon TED Kolejliler bunda başarılı olamayınca Eurocup F Grubu ilk maçında Ukrana ekibi Khimik Yuzhne'ye 60-84 yenildi.

Salon: Ankara Spor Salonu
Hakemler: Peter Obrodoviç (Bosna Hersek) Marius Civlin (Romanya) Omer Esteron (İsrail)

Aykon TED Ankara Kolejliler:
Berent Kavaklıoğlu 4, Berkay Candan 3 ,Erdal Bibo ,Caner Erdeniz 7, Vanja Plisnic 8, Kristaps Valters 4 , Vladimir Golubovic nbsp; 23,Kaan Sarıaslan ,Clay Tucker 2, Davud Kamer 2, Kerem Özkan 1, Muhammed Baygül 6

Khimik Yuzhne: Sergiy Popov 5, Matt Gatens 8, Vıtalıy Kovalenko 4, Jamal Shuler nbsp; 16, Rolands Freımanıs 5, Romeo Travıs 19, Stanıslav Zavadskıyı 2, Paul Delaney 15, Artem Pustovyı 3, Oleksandr Prokopenko 1, Volodymyr Konıev ,Oleksandr Rıabchuk 6

1.Periyot: 18-19
2.Periyot: 34-39
3.Periyot: 55-62
4.Periyot: 60-84

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...