Tartışma konusu oldu, 'Hani alttan ısıtmalıydı'

Tartışma konusu oldu, 'Hani alttan ısıtmalıydı'

SPOR Haberleri

TT Arena'da alttan ısıtma sisteminin etkisiz kalması tartışma konusu oldu

G.Saraylı Yönetici Sedat Doğan, "Sistem çalışıyor. Kar yağışının aşırı yoğun olması etkiledi" dedi ama İGDAŞ ve TOKİ ise 'alttan ısıtma yok' açıklamasını yaptı.Galatasaray ile Juventus arasında oynanan karşılaşmanın aşırı kar yağışı sonrası ertelenmesi beraberinde birçok tartışmayı da gündeme taşıdı. Alttan ısıtma sistemiyle yapılan stadın 9 dakikada kara esir düşmesi sonrasında sistemin çalışmadığı, doğalgazın kesik olduğu iddiaları ortaya atıldı. Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın Arena'nın reklamında alttan ısıtma sistemine vurgu yapmak için "Böbreklerime de iyi geliyor" sözü dillere dolanmıştı. Ancak Juventus maçında sistem adeta çaresiz kaldı. Maç oynanırken aniden şiddetini artıran kar ve dolu yağışı TT Arena'yı kısa sürede beyaza bürüdü. Meteorolojinin günlerdir kar yağışı alarmı vermesine rağmen statta sadece 10 kişilik bir temizleme ekibinin olması da çalışmaların hızını düşürdü. Galatasaray Kulübü, alttan ısıtma sisteminin çalışmadığı yönünde sosyal medyada yankılanan söylentiler karşısında bir açıklama yaptı. Açıklamada ısıtma sisteminin 10 derecede devreye girdiği belirtilirken, "Kar yağışının aşırı yoğun olması ve iri taneli dolu şekline dönüşmesi nedeniyle, ısıtma sisteminin devrede olmasına rağmen saha zemini karla kaplanmıştır. Bu durumun ardından karşılaşmanın hakemleri tarafından maçın ertelendiği açıklanmıştır" ifadelerine yer verildi. İGDAŞ ve stadı yapan TOKİ ise alttan ısıtma sisteminin olmadığını açıkladı.
Karşılaşmanın ertelenmesinin ardından tartışılan konulardan biri de stadın üstünün açılır-kapanır sisteminin eksikliği oldu. Stat yapım ihalesine 'çatı sistemi' şart koşulmuş ancak inşaatın gecikmemesi için sarı-kırmızılı yönetim 'Biz yaparız' diyerek stadı erken teslim almıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da "Stadın üstü kapalı olsa bu güzellik yaşanmazdı" diyerek yönetime göndermede bulundu. Ancak "çatı sistemi" olsa bile UEFA maç sırasında stadın üstünün kapanmasına izin vermiyor. Galatasaraylı yönetici Sedat Doğan da tartışmalarla ilgili olarak, "Zeminde ısıtma sistemi çalışıyor. Sahanın altında 2 metrede bir ısıtıcı var. Sahanın şu anki sıcaklığı 21 derece. Statta doğalgaz olmadığı için sadece tribünleri ısıtamıyoruz" açıklamasını yaptı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Cluj maçında da aşırı yağmur Arena'nın zeminini göle dönüştürmüş, yönetim tarafından drenaj çalışması yapılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...