Tarih yazdılar

Tarih yazdılar

SPOR Haberleri

Arnavutluk, Kuzey İrlanda, İzlanda ve Galler ilk defa Avrupa Şampiyonası heyecanı yaşayacak

Yeni statü sonrası 24 takımın katılımıyla gerçekleşecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası, birçok ilki de beraberinde getiriyor. Eleme grubunu ikinci sırada tamamlayan takımların da doğrudan şampiyona vizesi alacağı organizasyonda Arnavutluk, Kuzey İrlanda, İzlanda ve Galler ilk kez Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda yer almaya hak kazanırken, Yunanistan, Sırbistan ve Hollanda gibi ekol ülkeler büyük hayal kırıklığına uğradı. I Grubu'nu Danimarka'nın önünde ikinci sırada tamamlamayı başaran Arnavutluk tarihinde ilk kez büyük bir turnuvaya katılmanın heyecanını yaşadı. Meksika'daki 86 Dünya Kupası sonrası büyük bir turnuvada yer alacak olan Kuzey İrlanda da, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk kez mücadele edecek. 
Milli Takımımızın da yer aldığı A Grubu'nda zirvede yer alan İzlanda da tarihinde ilk kez büyük bir turnuvaya katılma hakkını elde edenlerden. Oynadığı üst düzey futbolla grubunu Türkiye ve Hollanda gibi nispeten daha iyi kadroların önünde tamamlamayı garantileyen İzlanda'nın Fransa'da sergileyeceği performans merakla bekleniyor. Avrupa Şampiyonası'na ilk kez katılacak bir diğer takımsa dünya futboluna adını Gareth Bale'in Real Madrid'e transferiyle duyuran Galler Milli Takımı. B Grubu'nu Bosna Hersek ve İsrail'in önünde tamamlamayı garantileyen Galler, daha şimdiden Gareth Bale'in yanı sıra çok sayıda Galli'nin de hayallerini gerçekleştirmiş gibi görünüyor. 
Yunanistan yıkıldı
Fransa'ya doğrudan gitmeyi garantileyen ekipler, ev sahibi Fransa'nın yanı sıra Polonya, Almanya, Romanya, Kuzey İrlanda, Arnavutluk, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Belçika, Galler, İngiltere, İspanya, İsviçre, İtalya ve Avusturya oldu.
Dellas, Zagorakis, Giannakopoulos, Karagounis ve Charisteaslı kadrosuyla 2004 Avrupa şampiyonu olmayı başaran Yunanistan adeta çöktü. Grubunda Faroe Adaları'nın bile gerisinde kalan Yunanistan, teknik direktör Ranieri ile başladığı eleme grubuna Markarian ile devam etti, Tsanas'la bitirdi. 
Yunanistan'ın yanı sıra Hollanda'da teknik direktör seçiminde istikrar sağlayamayan takımlardandı. Van Gaal'in ManU'nun başına geçmesinin ardından takımı A Milli Takımımızın eski teknik direktörü Hiddink'e emanet eden Portakallar, tecrübeli futbol adamı beklenen başarıyı sağlayamayınca yola Blind ile devam etti. > Uğur AKTAN

BALE HAVALARA UÇTU
Dünyanın en pahalı futbolcusu Gareth Bale, Galler'in B Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak Fransa vizesi almasının ardından büyük coşku yaşadı. Çocukluk hayalini gerçekleştirdiğni dile getiren Bale, şampiyonada da ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.,
Tarih yazdılar


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...