Tango havasında! Galatasaray İstanbulspor'u tek golle geçti

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Tango havasında! Galatasaray İstanbulspor'u tek golle geçti

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

İcardi kaçırdığı tuhaf penaltıdan sonra usta işi golüyle takımına üç puanı getirdi. Arjantinli yıldız on birde oynadığı 13. maçında da gol attı

Ö. ÇETİN ENGİN'İN HABERİ - Galatasaray’da merakım şuydu. Karşısındaki teknik adamını yeni kaybetmiş İstanbulspor’du. Geri yaslanacağı belliydi. Öyle ise geçen sezondan beri (rakibi üzerine çekip) geçiş hücumlarıyla şampiyonluk yaşayan Okan Buruk’un sistemi bu defa nasıl işleyecekti? 1- Olgun atak yapabilecek mi? Yani gol, korner, faul almak gibi efektif mi sonlanacaktı. 2- Rakip on sekiz önünde dikine ve çoklu atak varyasyonları işleyecek miydi? 3- Akın sürekliliği ve pas çeşitlilik isabeti ne seviyede olacaktı?

SONUÇLANMAYAN AKINLAR

İlk 10 dakikada biri direkten dönen üç net fırsat dışında ilk yarıda Buruk’un takımı bunlardan sonuç alamadı. G.Saray taraftarları üçüncü bölgede işlemeyen futbola, yerini bulmayan paslara hayret etmişler, hatta oyunculara acemi hareketleri sebebiyle kızmışlardır sanırım. Sebebi G.Saraylı oyuncuların alışık oldukları oyun sisteminin dışına çıkmalarıydı oysa. Tete kanadını iyi kapatan İstanbulspor ilk rakip atakları savuşturduktan sonra diklenmeye bile (özellikle Ethemi ile) başladı.

KALİTE FARKI BÜYÜK OLUNCA

Galatasaray’da Messi-Luis Suarez benzeri penaltı atışı drama dönüştü. İcardi gibi bir son vuruş uzmanının o topu nasıl auta attığı ayrı bir muamma. İcardi kolayı yapamadı, çok geçmedi bu defa zoru başardı ve takımını öne taşıdı. İkinci yarı da G.Saray için ilkinden farklı değildi. Sebep aynıydı. Fakat iki takım arasında kalite farkı büyük. Mamadou’nun savruk G.Saray defansının arkasına sarkıp ürettiği iki tehlikeden gol çıksa maç belki değişebilirdi. Bir başka deyişle G.Saray kendine gelirdi.

TÜRKİYE'DE BUNU DA GÖRDÜK

G.Saray maçın ilk yarısında öyle bir penaltı kaçırdı ki... Olayın kahramanları Kerem Aktürkoğlu, İcardi, saha kenarında Okan Buruk ve yedek kulübesi, tribünde binler, ekranlarda milyonlar gözlerine inanamadı. Atışta İcardi göstermelik olarak topu Kerem’e bıraktı. Bu futbolcu topa vurmak yerine yana pas olarak çıkardı. Bir son vuruş uzmanı olan İcardi arkadan koşup geldi ama topu auta attı. Karşısında bomboş fileler duruyordu oysa. Bu mizanseni yıllar önce Barcelona’da Messi-Luis Suarez ikilisi yapmış ve Uruguaylı topu boş kaleye yuvarlamıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...