Taha'yı yaktılar

Düzenleyen:
Taha'yı yaktılar

SPOR Haberleri

Geçtiğimiz ay adalesi yırtılmasına rağmen Avrupa Şampiyonası'nda riske edilen milli sporcu ilk turda sakatlığı nüksedince elendi. Şimdi Rio 2016 da tehlikede...

Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası’ndaki madalya umudumuz Taha Akgül büyük bir ihmâlkarlık sonucu ilk turda elendi. Son iki yılın 125 kilodaki en iyi güreşçisi seçilen milli sporcumuz Letonya'daki organizasyonun ilk turunda Gürcistan’dan Geno Petriashvili'ye mağlup oldu. Sakatlığı nükseden Taha Akgül, bir süre minder kenarında tedavisini yaptırdı. Sakatlığı nedeniyle repesaj maçına çıkmayan milli güreşçi otele döndü ve turnuvayı madalyasız kapatmış oldu. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’ndaki en büyük madalya umudumuz olan Taha Akgül'ün geçtiğimiz ay sol arka adalesinde 19 santim yırtık tespit edilmişti. Antrenörü Abdullah Çakman tarafından hızlandırılmış fizik tedavi uygulanan Akgül'ün, olimpiyat oyunları düşünülerek Avrupa Şampiyonası'nda riske edilmemesi gündeme gelmişti. 
Öndeyken sakatlığı nüksetti
Sakatlığını atlatamadığı Letonya'da henüz ilk turda elenmesiyle ortaya çıkan Taha Akgül daha önce yaptığı açıklamada, "Avrupa Şampiyonasına gidemesem de, olimpiyatlara kadar kendimi tamamen hazır hale getirmek istiyorum" demişti. Petriashvili karşısında müsabakanın ilk devresini 4-0 önde kapatan güreşçimiz, ikinci devrede de 8-2 öne geçti. Bu andan itibaren sakatlığı nükseden Akgül, rakibinin art arda aldığı puanlara cevap veremedi ve müsabaka 8-8 tamamlandı. Ancak son teknik puanı Gürcü güreşçi aldığı için Taha Akgül minderden mağlup ayrıldı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...