Szymanski tam bir joker

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Szymanski tam bir joker

SPOR Haberleri

Feyenoord’un şampiyonluğunda en büyük pay sahibi isimlerden biri olan Polonyalı orta saha birden çok pozisyonda görev yapabiliyor. Eski hocası Schwarz, onu “Takımı yönlendiren birisi” olarak tanımlıyor.

Transferde gaza basan Fenerbahçe’nin 10 numaralı formayı teslim etmeye hazırlandığı Sebastian Szymanski, özellikleriyle sarı lacivertli takıma çok şey katacak gibi görünüyor. Dinamo Moskova’nın geçen sezon Feyenoord’a kiralık olarak gönderdiği Polonyalı futbolcu Hollanda ekibinin şampiyonluğunda en büyük pay sahibi isimlerden birisi olmuştu.

Geçen sezon 12 gol 4 asistle oynayan millî futbolcumuz Orkun Kökçü ile birlikte takımı sırtlayan Szymanski, 10 gol, 7 asistle göze batmıştı. Szymanski, geçen sezon bütün kulvarlarda 44 maça çıkarak istikrarını da ortaya koydu.

YETENEKLİ VE GENÇ

Her ne kadar Fenerbahçe onu 10 numara pozisyonu için düşünüyor olsa da Szymanski’nin özellikleri çok daha fazlasını vadediyor. Szymanski 10 numaranın yanı sıra 8 numaralı pozisyonda ve de kanatlarda da görev yapabiliyor. 24 yaşındaki oyuncu Dinamo Moskova’da da çok yönlü ve tempolu orta saha kimliği ile öne çıktı.

Dinamo’daki hocası Sandro Schwarz, “Szymanski, birden fazla pozisyonda oynayabilir. Oyuna katılmayı, takımı yönlendirmeyi seviyor” tanımlamasını yapmıştı. Kısacası Fenerbahçe üretken bir orta sahaya kavuşmak üzere.

SZYMANSKI KİMDİR?

Kariyerine ülkesi Polonya’da Legia Varşova’da başlayan Szymanski, 2019 yılında 5,5 milyon avro karşılığında Rus kulübü Dinamo Moskova’ya transfer oldu. Dinamo Moskova’da üç sezon forma giydikten sonra Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle ülkeden ayrılıp Feyenoord’a kiralandı ve burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti.

Polonya Millî Takımı’nın formasını 24 defa giyen Szymanski, 1 gol kaydetti. Kulüp kariyerinde 250 resmî maçı bulunan oyuncu, kariyeri boyunca 37 gol attı 49 da asist yaptı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...