Süper Toto Süper Lig yeniliklerle başlıyor, işte detaylar

Süper Toto Süper Lig yeniliklerle başlıyor, işte detaylar

SPOR Haberleri

Süper Lig bu sezon yeniliklerle başlıyor. Kulüpler 10 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayabilecek. 18 kişilik maç kadrosunda ve sahada 6'sı bulunacak.

Son yıllarda futbolda saha içinden çok saha dışı olayları konuşuldu. Şiddetin değil centilmenliğin, hoşgörünün ve kalitenin öne çıktığı bir lig temenni ediyoruz.Süper Lig bu sezon yeniliklerle başlıyor.Kulüpler 10 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayabilecek. Ancak 18 kişilik maç kadrosunda ve sahada bunlardan yalnızca 6'sı bulunacak.


41 SÜPER LİG HAKEMİ...
34 hafta boyunca sahadaki puanları 18 takıma onlar pay edecek!

Adalet dağıtıcıları
Profesyonel değiller.Sevenleri azdır, en fazla küfür-hakaret ve eleştiriye onlar hedef olur... Suçlu hep onlardır! Ama her şeye rağmen lig onlara emanet... nbsp;


BU SEZON İŞLERİ ÇOK nbsp;
Süper Lig bu sezon 41 hakemle açılıyor. Kadroya 9 tane yeni hakem ilave edilirken, 5 hakem de çıkarıldı. Yaz aylarını seminer-kamp ve ağır idmanlarla geçiren hakemleri yine zorlu haftalar bekliyor. Cüneyt Çakır başta olmak üzere Avrupa'da da yoğun bir mesai harcayacak olan hakemler sıkı bir eğitim programından geçti. Yeni sezonda hakemlere haftada 4 tane mecburi antrenman uygulaması başlıyor.Bu durum elektronik olarak MHK tarafından izlenecek.


ARTIK LİGDE 6 HAKEM VAR
Süper Lig'de bu sezon 6 hakem görev yapacak. nbsp;
4. hakemler de yardımcı hakem kadrosundan atanacak. İlave Yardımcı Hakemler, kale çizgilerini kontrol edecek, ihlalleri ve topun çizgiyi geçip geçmediği konusunda orta hakemi uyaracak. Böylece her hafta 9 maçta toplam nbsp;
54 hakem görev alacak. Maçlara birer gözlemci, 3'er temsilci atandığını da düşünürsek nbsp;
TFF her hafta sadece Süper Lig'de toplam 90 kişiyi görevlendirmiş olacak. nbsp;


7 BÖLGE, 14 İL, 18 TAKIM
Futbolseverlerin lig hasreti sona eriyor. 19 Mayıs 2013'te G.Saray'ın şampiyonluğuyla tamamlanan 2012-2013 sezonunun ardından yaklaşık 3 ay ara verilen Süper Lig'de, 56'ncı sezonun perdesi bu akşam açılacak. Türkiye'nin 7 bölgesindeki 14 ilden 18 takım, 9 ay sürecek toplam 306 maçlık sezonda, yeni transferlerle güçlendirdikleri kadrolarıyla, belirledikleri hedeflere ulaşmaya çalışacak. Süper Lig'de 2013-2014 sezonu bu akşam başlayıp, 29 Aralık 2013 tarihinde yapılacak 17. hafta maçlarıyla devre arası tatiline girilecek. İkinci yarı, 27 günlük aranın ardından, 26 Ocak 2014'te yapılacak 18. hafta maçlarıyla başlayacak ve sezon 18 Mayıs 2014'te tamamlanacak.


12 TÜRK, 6 YABANCI HOCA
55'inci sezonunu G.Saray'ın şampiyonluğuyla geride bırakan Süper Lig'de geçen sezon ligden düşen Mersin İY, Ordu ve İstanbul Belediye'nin yerlerini bu sezon Ç.Rize, K.Erciyes ve Torku Konya aldı. Ligin ilk haftası Beşiktaş-Trabzon maçına, 5. haftası da Beşiktaş-G.Saray derbisine sahne alacak. Yeni sezonda takımların başında 12 Türk, 6 da yabancı teknik adam görev yapacak. Son yıllarda futbolda saha içinden çok saha dışı olayları konuşuldu. Yeni başlayacak sezonla birlikte futbolseverlerin en büyük temennisi, şiddetin değil, hoşgörünün, barışın, centilmenliğin ve sadece futbolun kalitesinin konuşulduğu bir ligin ortaya çıkması. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve TSYD de yayınladıkları bildirilerle centilmence bir lig dileğinde bulundu. nbsp;


SPOR TOTO SÜPER LİG YENİLİKLERLE BAŞLIYOR
6+0+4 UYGULAMASI
Kulüpler 10 yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayabilecek. Ancak 18 kişilik maç kadrosunda ve sahada bunlardan yalnızca
6'sı bulunacak.


E-BİLET DÖNEMİ
TFF, elektronik bilet (e-bilet) uygulamasını başlatıyor. Bu projeyle şiddet olaylarının azalması, kulüp gelirlerinin artması hedefleniyor.Yeni sezonda statlara alkollü taraftar girişinin engellenmesi için sıkı denetim yapılacak. Ayrıca siyasi-ideolojik slogan ve tezahüratlara yasak geldi.


HER MESLEKTEN VAR!
Süper Lig kadrosundaki 41 hakem arasında üst düzey bürokrattan tutun, beyin cerrahına kadar her meslekten birini görmek mümkün. Dış Hekimi olan Tolga Özkalfa'nın yanına bu yıl bir başka Diş Hekimi A.Kadir Bitigen de ilave oldu. Beyin Cerrahı Opr.Dr. Özkan Çeliker de bu yıl kadroya dahil olan bir başka hakem. nbsp;


BİR AYAĞI AVRUPA'DA
Türkiye'nin gururu olan Cüneyt Çakır, bugün Antalya'da yeni sezonun ilk düdüğünü çalacak. UEFA ve FIFA'nın yeni sezonda da Cüneyt Çakır'a çok kritik maçlar vermesi bekleniyor. Çakır en son U20 Dünya Kupası'nda görev almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...