Süper start! Trabzonspor-Fenerbahçe maçı nefesleri kesecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Süper start! Trabzonspor-Fenerbahçe maçı nefesleri kesecek

SPOR Haberleri

Dünya Kupası arasının ardından şampiyonluk adayı iki takım karşı karşıya gelecek. Lider Fenerbahçe arayı açmak, Trabzonspor ise zirve takibini sürdürmek amacında.

2022 Dünya Kupası sebebiyle verilen 40 günlük aranın ardından Süper Lig’in 15. haftası dev bir maça sahne olacak. Son şampiyon Trabzonspor, lider Fenerbahçe’yi evinde ağırlayacak. Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Fenerbahçe bu önemli maçı kazanarak zirvede rakipleriyle farkı açmak, Trabzonspor ise puan farkını 3’e düşürüp takibini sürdürmek istiyor.

İKİ TAKIM DA EKSİK

Her iki takım da hafta içinde Türkiye Kupası 5. Turu’nda rakiplerini geçerek adlarını son 16’ya yazdırmayı başardı. Trabzonspor’da sakatlıkları bulunan Denswil, Serkan Asan ve Dorukhan bu maçta forma giyemeyecek. Sakatlığı geçen Bruno Peres ise lisansı olmadığı için takımda yer alamayacak. Fenerbahçe’de ise iki eksik var; Joao Pedro ile Alioski sakatlıkları yüzünden oynayamayacak.

Süper start! Trabzonspor-Fenerbahçe maçı nefesleri kesecek

ABDULLAH AVCI, TAKIMA ‘HÜCUM’ EMRİ VERDİ
BASKILI OYNA, GÖZ AÇTIRMA

Trabzonspor’un başarılı hocası iki yıldır kendi sahalarında yenilmediklerini hatırlatırken “Evimizde yine geçit vermeyeceğiz” dedi.

Beklenmedik puan kayıplarıyla geçen sezonun gerisinde olan Trabzonspor, sahasında Fenerbahçe’yi yenerek zirve yarışında kalmak istiyor. İstanbul takımlarına karşı son dönemdeki üstünlüklerini hatırlatan teknik direktör Abdullah Avcı “Son iki yıldır evimizde yenilmiyoruz. Burası bizim kalemiz. Seyircimizin desteğiyle Fenerbahçe’yi yenerek yolumuza devam edeceğiz. Yeter ki kendi oyunumuzu sahaya yansıtalım, gerisi kolay” diye konuştu.

ONLAR BİZDEN ÇEKİNSİN

Oyuncularıyla yaptığı toplantıda Fenerbahçe’nin ofsayt taktiğine vurgu yapan Abdullah Hoca “Safları bozmak bizim elimizde. Sık sık savunmanın arkasına top atarak set oyununu bozacağız. Aslında kırılgan bir savunmaları var. Sahamızda baskılı oynayacağız. Hiçbir takımdan çekinecek durumumuz yok. Bu ligin şampiyonu biziz” ifadelerini kullandı. Avcı, sahanın her alanında basarak rakibin oyun kurmasına izin vermemeleri gerektiğini sözlerine ekledi. 

TRABZONSPOR BEKLİYOR

Evinde Fenerbahçe’yi ağırlayacak olan Trabzonspor, dün yaptığı çalışmanın ardından tesislerinde kampa girdi. Abdullah Avcı, oyuncularına topa sahip olmaları gerektiğini söylerken “Orta sahaya hâkim olan maça hâkim olur. Topun bizde kalmasını istiyorum” dedi.

BAKASETAS'TAN GÖZDAĞI: ELİ BOŞ DÖNERLER

Trabzonspor’un en büyük silahlarından Bakasetas, Fenerbahçe’yi gözüne kestirdi. Bu sezon 20 maçta 9 gol, 7 asistlik bir performans ortaya koyan Yunan oyuncu “Fenerbahçe’yi Akyazı’dan eli boş göndereceğiz” dedi.

Bakasetas, Fener’e karşı çıktığı 6 maçta 2 gol attı, 2 de asist yaptı. 

Süper start! Trabzonspor-Fenerbahçe maçı nefesleri kesecek

JORGE JESUS, DEV MAÇIN PLANINI HAZIRLADI
ÖNCE BEKLE, SONRA SALDIR

Dünya Kupası arasına lider olarak giren Fenerbahçe, Trabzon deplasmanından da üç puanla dönmenin planlarını yapıyor.

Şampiyona arasında oynanan hazırlık maçlarını lig maçı gibi ciddiye alan teknik direktör Jorge Jesus, takımın hem hazırlık maçlarındaki hem de Türkiye Kupası’ndaki performansından memnun. Trabzonspor’un evindeki maçta daha agresif bir futbol ortaya koyacağını belirten Portekizli hoca oyun planını ‘Bekle, gör’ taktiği üzerine kurdu.

BOL BOL ŞUT ÇEKİN

Oyuncularıyla yaptığı toplantıda sahada sakin ve soğukkanlı davranmaları gerektiğini söyleyen Jesus, “Birlikte savunup birlikte saldıracağız. Sahada çok yardımlaşmalı ve koşmalıyız” dedi. Rakibin ilk hızını kestikten sonra oyuna ağırlık koyacaklarını belirten Portekizli teknik adam özellikle Ferdi ve Lincoln’ün kanat akınlarıyla rakip sahaya yerleşmeyi planlıyor. Formda golcülerine güvenen Jesus, İrfan Can ve Crespo’ya da “Kaleye bol şut çekin” emrini verdi.

FENER MAÇA HAZIR

Fenerbahçe, Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı çalışmayla tamamladı. Jorge Jesus yönetiminde gerçekleştirilen idmanda sarı lacivertliler, kanat akınları ve şut üzerinde durdu. Fenerbahçe kafilesi, akşama doğru Trabzon’a hareket etti. 

İRFAN CAN KAHVECİ REKOR PEŞİNDE

İrfan Can Kahveci Trabzonspor maçında 1 gol daha atması durumunda kariyer rekorunu kıracak. Ligde ve Avrupa kupalarında 6 gol, 3 asistlik performans sergileyen millî futbolcu, eski takımları Başakşehir ve Gençlerbirliği’nde de 6 defa fileleri havalandırmıştı. İrfan Can gol atarsa kendi rekorunu daha ilk yarı bitmeden kırmış olacak. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...