Süper Lig takımını devredecek kişi arıyorlar

Süper Lig takımını devredecek kişi arıyorlar

SPOR Haberleri

Sportif Direktör Özoğlu: Oyunculara 1 lira bile ödeyemedik. Çocuklar, buna rağmen ellerinden geldiğince antrenmanları ve maçları aksatmamaya çalışıyor

Hentbol Erkekler Süper Lig ekiplerinden Mersin Hentbol'ün sportif direktörü Osman Özoğlu, yaşadıkları maddi sıkıntılardan çıkamadıkları için kulübü iş adamlarına devretmeye hazır olduklarını söyledi. Özoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi imkanlarıyla ayakta tutmaya çalıştığı Mersin Hentbol'ün bugüne kadar sıkıntılara rağmen büyük başarı gösterdiğini, 2007-2008 sezonunda Türkiye Kupası'nı kazandığını belirtti. Sezon öncesi maddi sıkıntı nedeniyle çıkmaza girdiklerinin altını çizen Özoğlu, "Planladığımız yerli ve yabancı transferleri iptal ettik. Oyuncularımızdan kulüp bulmalarını istedik. Ligden çekilecektik fakat bunun çözüm olmadığına karar verdik. 15 yılın emeği var, bu emeği çöpe atamazdık. Elimizde kalan gençlerle sezona başlamak için müracaatta bulunduk ve başladık" dedi. Mersinli gençlerin tecrübe kazanması için yola devam ettiklerini vurgulayan Özoğlu, oyuncuların da kendisini utandırmadığını ve ligin ilk haftasında Maliye Milli Piyango karşısında çok iyi oyun ortaya koyduklarını söyledi.
- Duruma dikkati çekmek için kupayı satmayı düşündüler
Özoğlu, oyuncularla 5 Eylül'de Cumhuriyet Alanı'nda yaptıklarını basın açıklamasında, maddi destek göremedikleri için sahip oldukları tek kupa olan Türkiye Kupası'nı satıp, ligden çekilmeyi düşündüklerini açıkladıklarını hatırlatarak bu açıklamaya rağmen herhangi bir destek göremediklerini ifade etti. Artık takımın masraflarını karşılayamaz hale geldiklerini aktaran Özoğlu, "Oyunculara 1 lira bile ödeyemedik. Çocuklar, buna rağmen ellerinden geldiğince antrenmanları ve maçları aksatmamaya çalışıyor. Tabi ki biz onların emeklerinin karşılığını vereceğiz ama şu andaki gücümüz buna müsait değil" diye konuştu.
Kulübü, sahip çıkacak bir kişiye devretmeye hazır olduklarını belirten Özoğlu, şöyle konuştu: "Mutlaka birileri bizim sesimizi duyacak, yardımcı olacak diye hep bekliyoruz. Biz sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz. Bu takım küme düşecekse de Mersinli gençlerle sonuna kadar devam edeceğiz. Deplasman masraflarını bile karşılamakta zorlanıyoruz. Ligde Trabzonspor deplasmanına gideceğiz ama uçakla gitmeyi zaten bıraktık otobüsle gidecek orada konaklayacak parayı bile bulmakta zorlanıyoruz. İş adamlarından bize para vermelerini istemiyoruz. İş adamları kulübü alsınlar. Kulübü devretmeye hazırız yeter ki takımın devamlılığı sağlansın. Kulüp başkanları kendileri olsun, yönetimleri kendileri olsun, isimlerini versinler kulübü yaşatsınlar. Bizim başka beklentimiz yok."
Özoğlu, 'Sizin masraflarınızı karşılayacağım, kupayı bana verin' diyen iş adamı olursa 'Buyur' demeye hazır olduklarını kaydederek "Bu işin sembolik kısmı ama gerekiyorsa da bu kulübün devam etmesi şu an kupadan daha önemli. Biz kulübü kapatırsak, geriye kalan bu kupa çocukların önünü açmaz ama bu kupayı biri almak istiyorsa ve burada kulübü devam ettirebiliyorsak bence bu en büyük kupa, en büyük şampiyonluk."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...