Süper Lig, dünya yıldızlarının vitrini oldu

Süper Lig, dünya yıldızlarının vitrini oldu

SPOR Haberleri

Süper Lig kulüpleri bu sezon 111'i yabancı futbolcu olmak üzere 182 oyuncu transfer etti, 187 isimle de yollarını ayırdı.

Futbolda 2015-16 sezonu birinci transfer dönemi sona ererken, Spor Toto Süper Lig'e yıldız yağdı. Ligdeki 18 takım, 9 Haziran'da başlayıp önceki gece tamamlanan birinci transfer döneminde 111'i yabancı, 182 futbolcuyu kadrosuna katarken, 187 isimle yollarını ayırdı. Böylece Süper Lig, TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in "aslında yerli kuralıdır" dediği son yabancı kararından sonra dünya yıldızlarının adeta vitrin yeri oldu. Son serbestiyet ile kadrolarında 14 yabancı, 14 yerli oyuncu bulundurabilecek olan Süper Lig takımları transferde daha çok yabancı oyuncuları tercih etti. Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski, Beşiktaş'ın yeni forveti Mario Gomez, Antalyaspor'un dünyaca ünlü yıldızı Samuel Eto'o, Fenerbahçe'nin Robin van Persie ve Luis Nani gibi oyuncuları, Süper Lig'in yeni yıldızları oldu.
Beşiktaş da rekabetin içinde
Dusko Tosic, Andreas Beck, Ricardo Quaresma, Rhodolfo, Mario Gomez gibi oyuncuları renklerine bağlayan Beşiktaş da zirvedeki amansız rekabetin güçlü oyuncuları arasındaki yerini aldı. 

Galatasaray önce dağıttı sonra...

Galatasaray ise kadrosunda yer alan 22 futbolcuyla yollarını ayırdı. Felipe Melo ve Alex Telles'i İtalyan ekibi Inter'e veren Galatasaray, Lukas Podolski ve Carole'nin ardından son dakikada Kevin Grosskreutz ve Jason Denayer'in transferini gerçekleştirerek taraftarlarının gönlünü aldı. 

Antalya'NIN Eto'o çıkarması
Oldukça hareketli geçen transfer döneminin en hareketli takımı tartışmasız kadrosuna kattığı 17 futbolcuyla Antalyaspor ve Bursaspor'du. Akdeniz temsilcisi, bir sezon aradan sonra yeniden yükseldiği Süper Lig'de adeta bir transfer patlaması yaparken, Kamerunlu Samuel Eto'o ile hem rakiplerine fark attı hem de adını dünyaya duyurdu. 
Trabzonspor yine damga vurdu
Teknik Direktör Şota Arveladze, Stephane Mbia, Luis Pedro Cavanda, Esteban, Dame N'Doye gibi oyuncuları kadrosuna katan Trabzonspor, yine Süper Lig vitrinine kalite katan takım olarak sezona damgasını vurdu.  
En dikkat çeken takım Fenerbahçe
En dikkat çekici transferleri ise Fenerbahçe gerçekleştirdi. Teknik direktörlüğe Portekizli çalıştırıcı Vitor Perreira'yı getiren sarı-lacivertliler, bu yaz 11 futbolcuyu renklerine bağladı. Manchester United'dan Robin van Persie ve Luis Nani transferleriyle Avrupa piyasasında ses getiren F.Bahçe, Bursaspor'la Süper Lig'de gol kralı olan Fernandao ile birçok takımın peşinden koştuğu Bursaspor'un genç yıldızı Ozan Tufan ve Volkan Şen'i de alarak, gücüne güç kattı.







UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...