Süper kral Galatasaray şampiyon

- Güncelleme:
Süper kral Galatasaray şampiyon

Spor Haberleri

Sarı kırmızılı takım Mauro İcardi (2), Barış Alper ve Oliveira’nın golleriyle mutlu sona uzandı. G.Saray üç sezon aradan sonra ipi bir kere daha göğüsledi. Okan Buruk kariyerinde ikinci lig şampiyonluğunu kazanarak büyük bir başarıya imza attı

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ - Süper Lig’de sezonun büyük bölümünü önde götüren Galatasaray, finali de iyi yapıp şampiyonluğu son haftaya bırakmadı. Sarı kırmızılılar, Ankaragücü karşısında oyunun kontrolü hep elinde tuttu, ilk yarıda daha dengeli giden karşılaşmayı ikinci yarıda vites yükseltip 4-1 kazandı. 7’de Rashica’nın ortasına harika hareketlenen İcardi, düzgün bir vuruşla perdeyi açtı. 1-0. Ardından Muslera çok önemli bir kurtarışa imza attı. 15’te önce Zahid’in sonrasında da Sowe’nin vuruşunu çıkardı kaptan. Ama sadece iki dakika sonra Taylan’ın ara pasında Milson ağları buldu: 1-1. Gökhan, 18’de Rashica’nın 21’de ise İcardi’nin şutlarında gole izin vermedi. 

BİTİRİM İKİLİ SAHNEDE

29’da Rashica sağ çaprazdan vuruşunda bir kere daha Gökhan’ı geçemedi. 39’da Kerem’in ortasında İcardi topu kafayla ağlara yollayıp Aslan’ı tekrar öne geçirdi: 2-1. 44’te Zahid’in vuruşu üst direkten döndü. 65’te Barış’ın oyuna dahil olmasıyla ataklarını sıklaştıran Aslan arka arkaya bulduğu gollerle ‘Mayıslar bizimdir’ mottosunu perçinledi. 50’de İcardi kaleciyi de geçip vurdu ama top kaleye paralel gitti. 73’te Kerem defansın arkasına usta işi bir pas yolladı. Topla buluşan Barış, kaleciyi geçip farkı ikiye çıkardı: 3-1. 78’de Kerem üçüncü asistini kornerden yaptı, arka direkte kafayı vuran Oliveira skoru belirledi: 4-1.

İCARDİ TARİH YAZDI

G.Saray’ın süper starı Mauro İcardi ligde üst üste sekiz gol atarak bu seriyi yakalamayı başaran ilk futbolcu oldu. 21 gole yükselen Arjantinli yıldız maçın ardından, “Buraya adım attığım andan itibaren amacım şampiyon olmaktı ve olduk. Benim için çok özel bir yıldı. Bana çok güvendiler, benimle ilgilendiler. Fenerbahçe derbisini kazanmamız gerekiyor. Ondan sonra tatile gideceğim” açıklamasını yaptı. Futbolcu transfer konusunda, “PSG ile kontratım var. Galatasaray’ı çok seviyorum ama konuşulması gereken birçok şey var” dedi.

BU HAYALLE YAŞADIM

Şampiyonluğu değerlendiren G.Saray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Çok duygusal bir an yaşıyorum. Galatasaray’ın teknik direktörü olarak şampiyon oldum. Büyük Galatasaray taraftarını tebrik ediyorum. Savaştık. Çok mutluyum. İnşallah önümüzdeki sene devamı gelir” derken, “Kutlamak Galatasaray taraftarının hakkı. Sezonu derbiyi kazanarak bitireceğiz. Tek hedef bu. Uzun bir yolculuktu. Bu akşamın hayaliyle yaşadık. 30 yıl önce burada, Galatasaray yine şampiyonluğa imza atmıştı. Bu benim futbolcu olarak ilk şampiyonluğumdu” sözlerini kullandı. Okan Hoca’nın, “Bu şampiyonluk oğlum için çok önemliydi” derken gözlerinin dolduğu görüldü. 

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...