Sporda 2022 böyle geçti

- Güncelleme:
Sporda 2022 böyle geçti

Spor Haberleri

36 yıl önce Maradona’nın ellerinde havaya kalkan Dünya Kupası, bu defa Lionel Messi’nin ellerinde yükseldi

MURAD TAMER'İN HABERİ

Katar’ın ev sahipliğinde ve ilk defa kışın düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası hafızalardan silinmeyecek bir finale sahne oldu. Normal süresi 2-2, uzatma bölümü 3-3 sona eren finalde, Fransa’yı penaltı atışlarıyla geçen Arjantin, Dünya Kupası’nı kazandı. Tarihinde üçüncü defa Dünya Kupası’nın sahibi olan Tangocular, 36 yıllık şampiyonluk hasretine de son verdi. 2022 Dünya Kupası’nda Arjantin zafere ulaşırken Lionel Messi de kariyerinin tek ve en büyük eksiğini gidermiş oldu. Daha önce 2014 Dünya Kupası’nda final oynayan Messi, sekiz yıl sonra yine final gördü ve bu defa kupayı kazanmayı başardı. Messi böylece Copa America zaferinin ardından Arjantin formasıyla Dünya Kupası sevinci de yaşadı.

ALTIN YAĞMURU

> Karatecilerimiz coştu!

Gaziantep’te düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası’nda tatamiyi salladık.  Erkekler katada Ali Sofuoğlu, kadınlar kumitede Serap Özçelik Arapoğlu, Eda Eltemur, erkekler kumitede Eray Şamdan, Burak Uygur ve Erman Eltemur altın madalya kazandı. Erkek Kata Millî Takımı ise organizasyonda birinciliğe ulaştı. 

Sporda 2022 böyle geçti

LIVERPOOL’U DEVİRDİ

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İngiltere ekibi Liverpool’u 1-0 mağlup eden Real Madrid kupanın sahibi oldu. Devler Ligi’nin en başarılı takımı olan Real, daha önce 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000, 2002, 2014, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında şampiyon olmuştu.

OKÇULUKTA  GURURLANDIK...

Almanya’da düzenlenen 2022 Avrupa Okçuluk Şampiyonası’nda Makaralı Yay Erkek Millî Takımı altın, Kadın Millî Takımı ise bronz madalya kazandı. Şampiyonanın klasik yay kadınlar kategorisinde ise millî sporcu Gülnaz Coşkun altın madalyanın sahibi oldu.

AY YILDIZLILAR MİNDERLERİ SALLADI

Avrupa Güreş Şampiyonası’ndaki Türkiye fırtınası unutulmazdı. Türkiye kadınlarda takım hâlinde Avrupa şampiyonu olarak tarihe geçti. Erkekler serbest stilde ise millîler, takım olarak Avrupa ikinciliğine ulaştı. Türkiye grekoromende takım hâlinde ikinciliğe ulaştı. Dünya Güreş Şampiyonası’nda ise Türkiye, grekoromen stilde 2 altın ve 3 bronz madalyayla dünya şampiyonluğunu elde etti.

ERKEKLER

> Rıza Kayaalp (Dünya ve Avrupa şampiyonu)
> Taha Akgül (Dünya ve Avrupa şampiyonu)
> Burhan Akbudak (Dünya şampiyonu)
> Feyzullah Aktürk (Avrupa şampiyonu)
> Kerem Kamal (Avrupa şampiyonu)
> Murat Fırat (Avrupa şampiyonu)

KADINLAR

> Evin Demirhan Yavuz (Avrupa şampiyonu)
> Yasemin Adar Yiğit (Dünya ve Avrupa şampiyonu)
> Buse Tosun Çavuşoğlu (Avrupa ikincisi)

FİNALDE EFES’İ GEÇTİ

ING Basketbol Süper Ligi Play-Off Finali’nin dördüncü maçında Anadolu Efes’i 92-80 yenerek seriyi 3-1 kazanan Fenerbahçe Beko şampiyon oldu. Sarı lacivertliler, Basketbol Süper Ligi’nde 1991, 2007, 2008, 2010, 2011, 2014, 2016, 2017 ve 2018’in ardından 2022’de de şampiyonluk ipini göğüslemiş oldu. 

Sporda 2022 böyle geçti

ZİRVEDE TEK BAŞINA

Avustralya Açık Tenis Turnuvası tek erkekler finalinde Rus Daniil Medvedev’i 3-2 yenen İspanyol Rafael Nadal şampiyon oldu. Grand slam turnuvalarında 21. zaferini kazanan Nadal, rakipleri Roger Federer ve Novak Djokovic’i geride bırakarak tek başına zirveye yerleşti.

FİNALDE GÜLEN TARAF

Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor arasındaki Turkcell Süper Kupa maçı Katar’ın başkenti Doha’daki Ahmed Bin Ali Stadı’nda oynandı. Beşiktaş, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan maçta Fraport TAV Antalyaspor’a penaltılarda 4-2 üstünlük kurarak kupanın sahibi oldu.

EUROLEAGUE’DE YİNE ŞAMPİYON

Anadolu Efes, üst üste ikinci defa Euroleague şampiyonu oldu. Lacivert beyazlılar finalde Real Madrid’i mağlup ederek en büyük kupayı kaldırdı. Finalde 23 sayı kaydeden Micic, lacivert beyazlıların şampiyonluğunda önemli rol oynarken, üst üste ikinci defa MVP ödülünü kazandı. Anadolu Efes ayrıca Türkiye Kupası’nda ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Fenerbahçe’yi yenerek kupaları topladı. 

Sporda 2022 böyle geçti

ÇOK HAK ETMİŞTİ

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü, Real Madrid’in Fransız santrforu Karim Benzema kazandı. Cezayir asıllı yıldız, geçen sezon 46 maçta 44 gol atarak kulübünün Şampiyonlar Ligi ve La Liga şampiyonu olmasında başrol oynamıştı.

JİMNASTİKİN EN İYİSİ SEÇİLDİ

Artistik Jimnastik Dünya Kupası’nın Azerbaycan ayağında yarışan Ferhat Arıcan ve İbrahim Çolak erkekler paralel barda gümüş madalya kazandı. Arıcan, Avrupa Jimnastik Birliği’nin yaptığı oylamada artistik jimnastik erkek branşında Avrupa’da 2021 yılının sporcusu seçildi.

FENERBAHÇE’NİN BURUK YILI

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde Macaristan ekibi Sopron Basket’e 60-55 yenilen Fenerbahçe Safiport ikinci oldu. Sarı lacivertliler, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’nde dördüncü defa finalde kaybetti. Fenerbahçe ligde ve kupada ise şampiyon olmayı başardı. 

HALTERDE ÖZLENEN MADALYA

Dünya Halter Şampiyonası’nda 67 kiloda mücadele eden Yusuf Fehmi Genç şampiyon oldu. Genç’in bu başarısıyla Türkiye, dünya şampiyonasında erkeklerde yedi yıl sonra ilk defa altın madalya kazandı. Genç, koparmada 140, silkmede 182, toplamda 322 kiloyla yarışmayı tamamladı.

PELE HAYATINI KAYBETTİ

Brezilya ve dünya futbolunun gelmiş geçmiş en büyük futbolcularından biri olarak kabul edilen Pele, Sao Paulo’da tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Dört Dünya Kupası’nda oynayıp üç şampiyonluk yaşayan Pele, attığı binden fazla golle futbola damga vuran isim olmuştu. 

TRABZON’UN HASRETİ BİTTİ

Spor Toto Süper Lig’in 35. haftasında sahasında Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, 2021-2022 futbol sezonunda bitime üç hafta kala şampiyon oldu ve 38 yıllık hasretini dindirdi. Trabzonspor’un sezonu şampiyon tamamlamasıyla 11 sezon aradan sonra İstanbul takımları dışında bir Anadolu takımı şampiyonluğu elde etti.

YUMRUKLAR KONUŞTU

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda millî sporculardan 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu, 54 kiloda Hatice Akbaş, 66 kiloda Busenaz Sürmeneli ve +81 kiloda Şennur Demir, altın madalya elde etti. Buse Naz Çakıroğlu, Avrupa Şampiyonası’nda da altın madalya kazanmayı başardı. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ ONUN İŞİ

VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi Süper Finali’nde İtalya’nın Imoco Volley ekibini 3-1 yenerek bu kupayı beşinci defa kazandı. Temsilcimiz Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda ise aynı rakibe finalde kaybetti. VakıfBank ayrıca Sultanlar Ligi play-off final serisinde Fenerbahçe’yi 3-2 yenerek şampiyonluğa ulaştı. 

AMPUTEDE TARİHÎ BAŞARI

Ampute Futbol Millî Takımı, İstanbul’da düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nın final maçında Angola’yı 4-1 yenerek dünya şampiyonu oldu. Ay yıldızlılar, 2004 ve 2008’de ikinci olduğu Avrupa Şampiyonası’nda ise 2017 ve 2021 yıllarında üst üste iki defa şampiyonluk kazanmıştı.

TARİHİNDE İLK DEFA

Ziraat Türkiye Kupası’nı finalde uzatma bölümü sonunda Yukatel Kayserispor’u 3-2 yenen Demir Grup Sivasspor kazandı. Kırmızı beyazlı takım, tarihinde ilk defa final oynadığı kupada şampiyon olma başarısı gösterdi. Kupada daha önce bir şampiyonluğu bulunan Yukatel Kayserispor ise bu defa eli boş döndü.

Düzenleyen:  - Spor
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...