Sondakika... UEFA, Rusya'yı EURO 2024'ten men etti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sondakika... UEFA, Rusya'yı EURO 2024'ten men etti

SPOR Haberleri  / AA

Sondakika... Şubat ayından bu yana Ukrayna topraklarında işgalini sürdüren Rusya'ya bir yaptırım da, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nden geldi. UEFA, Rusya'yı EURO 2024'ten men ettiğini duyurdu.

Geçtiğimiz şubay ayından bu yana Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya batı ülkeleri başta olmak üzere, pek çok ülkeden Ukrayna toprakarından çekilmesi için uyarı gelmiş, Rusya geri adım atmayınca yaptırım kararları peş peşe açıklanmıştı.

Rusya vatandaşlarının pek çok ülkeye girişi yasaklanırken, Rus oligarkların yurt dışındaki mallarına da el konuldu.

Son olarak bir yaptırım da UEFA'dan geldi.  

ELEMELERE KATILAMAYACAK

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş nedeniyle, UEFA İcra Kurulu'nun 28 Şubat'ta tüm Rus takımlarının uluslararası müsabakalardan men edilmesine yönelik aldığı kararın 15 Temmuz'da Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından onaylandığı hatırlatılarak, Rusya'nın eleme kuralarına katılamayacağı vurgulandı.

EURO 2024'e ev sahipliği yapacak Almanya ise turnuvaya doğrudan katılacağı için 9 Ekim'de Frankfurt'ta düzenlenecek eleme kuralarında yer almayacak.

53 ülkenin katılacağı elemelerde, 10 grup yer alacak. Bu grupların 7'sinde 5, 3'ünde 6 takım bulunacak. Maçların ardından grup liderleri ve ikincileri, adlarını finale yazdıracak. Finallere kalacak diğer 3 takım ise Mart 2024'te yapılacak play-off maçlarının ardından belirlenecek.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...