Son şans

Düzenleyen:
Son şans

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler, puan kaybederse şampiyonluk şansını büyük ölçüde kaybedecek. Zafer gelmezse Vitor Pereira'yla da yollar ayrılacak

M.EMİN ULUÇ

Son iki haftada 5 puan kaybederek şampiyonluk yolunda ağır yara alan Fenerbahçe için Galatasaray derbisinde kazanmaktan başka yol yok. Beşiktaş'ın Bursa'yı yenerek puan farkını 6'ya çıkarması derbinin önemini daha da artırırken, beraberlik dahi sarı-lacivertlilerin şampiyonluğa el sallaması anlamına geliyor. Bu durumda koltuğu sallantıda olan Vitor Pereira'nın sezonu tamamlaması da pek mümkün görünmüyor. Sarı-lacivertli taraftarlar sosyal medyada "Derbide Vitor'u istemiyoruz" kampanyası başlatırken, yönetimin nihai kararını dev maç sonrası vermesi bekleniyor. Mağlubiyet halinde Pereira'nın görevine son verilmesine kesin gözüyle bakılırken, takımın sezon sonuna kadar Şenol Çorlu'ya emanet edilebileceği belirtiliyor.
Olmak ya da olmamak
Üst üste gelen kötü sonuçlarla bir anda kendini topun ağzında bulan Vitor Pereira bir yandan bu baskıyla baş etmeye çalışırken, bir yandan da moralleri dibe vurmuş oyuncularını derbiye motive etmeye çabalıyor. Portekizli çalıştırıcı, "Bu bizim son şansımız. Değil kaybetmek, beraberlik lüksümüz bile yok" sözleriyle uyardığı oyuncularına, "Artık bütün maçlarımızı kazanmalıyız. Camiadan özür dileyebilmemiz ancak böyle mümkün olabilir" ifadesiyle moral aşılamaya çalışıyor. "Henüz her şey bitmedi" sloganını benimseyen Pereira, "Matematiksel olarak şansımız devam ettiği sürece mücadeleye devam edeceğiz. Lider de bizim gibi hata yapabilir. Fırsat bir daha gelirse bu defa onu kaçırmayacağız" sözlerini kullandı. 

MOTİVASYON KLİBİ
Fenerbahçe'nin son idmanında 2 gruba ayrılan oyuncular; 5’e 2 top kapma ve pas çalışması yaptı. Antrenman taktik çalışmayla tamamlandı. Pereira  idman öncesi ve sonrasında rakibin analizlerinin yanı sıra sık sık eski maçların 'zafer' anlarının yer aldığı görüntüler izlettiriyor. Kliplerde Galatasaray'a karşı atılan goller ve sevinç görüntüleri yer alıyor.

Yıldırım zafer istedi

Fenerbahçe'nin derbi öncesi son idmanına Başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler Mahmut Uslu ve Ali Yıldırım da gelerek oyuncularla görüştü ve moral verdi. Pereira ile samimi sohbet ettiği görülen Yıldırım, Portekizli çalıştırıcıya desteğini belli ederken Kjaer ile de bir süre görüştü. Teknik heyet ve oyuncularla bir toplantı gerçekleştiren Yıldırım, "Hepinize güvenimiz tam. Sezonun en önemli maçlarından birini, belki de en önemlisini oynayacağız. Galibiyetten başka bir şey düşünmüyoruz" sözlerini kullandı. Sarı-lacivertli futbolcuların toplantı sonrası hırslı olduğu görülürken başkana G.Saray karşısında üç puan sözü verdiği öğrenildi. Bu arada başkan galibiyet priminin 1 milyon avro olduğunu açıkladı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...