Son Dakika! UEFA Rusya minik takımlarının yeniden kabulüne karar verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:
Son Dakika! UEFA Rusya minik takımlarının yeniden kabulüne karar verdi

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

UEFA'nın bugünkü icra kurulu toplantısında Rusya ambargosuna ilişkin dikkat çekici bir karar alındı. Küçük oyunculardan oluşan Rus takımlarının bu sezon müsabakalara yeniden kabul edilmesine karar verildi. UEFA, Ukrayna'daki savaşa tepki veren ilk spor kurumu olmuş ve Şubat 2022'de kararlı bir eyleme geçerek Rus takımlarını organizasyonlardan süresiz men etmişti.

2024 UEFA Süper Kupa maçına, Polonya'nın başkenti Varşova ev sahipliği yapacak.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde gerçekleştirilen UEFA İcra Komitesi toplantısında alınan kararla, 14 Ağustos'ta oynanacak UEFA Süper Kupa maçının ev sahibi olarak Varşova Ulusal Stadyumu belirlendi.

https://twitter.com/UEFA/status/1706660984960819373

RUSYA AMBARGOSU KALKIYOR

UEFA, Ukrayna'daki savaşa tepki veren ilk spor kurumu olmuş ve Şubat 2022'de kararlı bir eyleme geçmişti. Buna göre; tüm Rus takımlarını maçlarda uzaklaştırıldı, Saint Petersburg'daki UEFA Şampiyonlar Ligi finali ve Kazan'daki UEFA Süper Kupası gibi Rusya'da planlanan etkinlikleri kaldırıldı. Ayrıca Gazprom ile olan sponsorluk sözleşmesini iptal edildi.

UEFA'nın bugünkü icra kurulu toplantısında Rusya ambargosuna ilişkin dikkat çekici bir karar alındı. UEFA'nın sitesinden paylaşılan kararda şu ifadeler yer aldı:

SAVAŞIN SORUMLUSU ÇOCUKLAR DEĞİL

"UEFA, sorumluluğu yalnızca yetişkinlere ait olan eylemlerden dolayı çocukların cezalandırılmaması gerektiğinin de bilincindedir ve futbolun barış ve umut mesajları vermekten asla vazgeçmemesi gerektiğine inanmaktadır. Devam eden çatışmalar nedeniyle küçük bir neslin uluslararası futbolda rekabet etme hakkından mahrum kalması özellikle üzücü.

Bu nedenlerden dolayı UEFA İcra Komitesi, küçük oyunculardan oluşan Rus takımlarının bu sezon müsabakalara yeniden kabul edilmesine karar verdi. Bu bağlamda İcra Komitesi, UEFA yönetiminden, kuralar yapılmış olsa bile Rusya U17 takımlarının (hem kız hem de erkek) eski durumuna getirilmesini sağlayacak teknik bir çözüm önermesini talep etti. Rus takımlarının tüm maçları ülke bayrağı, marşı, marşı olmadan oynanacaktır.

Aynı zamanda Yürütme Komitesi, Rusya'nın yasadışı savaşını kınadığını yineledi ve Rusya'nın diğer tüm takımlarının (kulüpler ve milli takımlar) askıya alınmasının Ukrayna'daki çatışmanın sonuna kadar yürürlükte kalacağını doğruladı."

Son Dakika! UEFA Rusya minik takımlarının yeniden kabulüne karar verdi

 Aleksander Ceferin

CEFERİN: ÇOCUKLARA AYRIMCILIK YAPAMAYIZ

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ise şunları söyledi:

“UEFA'nın Rus yetişkin takımlarına yönelik devam eden uzaklaştırma kararı, şiddet ve saldırganlığa karşı tavır alma konusundaki kararlılığını yansıtıyor. UEFA, savaş bitene ve barış sağlanana kadar bu tutumunun devam etmesi konusunda kararlı. Ancak çocukları yarışmalarımızdan men ederek, yalnızca onların bütünsel gelişimlerine yönelik temel bir hakkı tanımakta ve desteklemekte başarısız olmakla kalmıyoruz, aynı zamanda onlara karşı doğrudan ayrımcılık yapıyoruz. Avrupa'nın her yerindeki akranlarıyla oynama ve rekabet etme fırsatları sunarak, daha parlak ve daha yetenekli bir gelecek nesil ve daha iyi bir yarın olmasını umduğumuz şeye yatırım yapıyoruz."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...