Son dakika: Şampiyonlar Ligi son 16 eşleşmeleri belli oldu! Erken final niteliğinde maçlar var

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Şampiyonlar Ligi son 16 eşleşmeleri belli oldu! Erken final niteliğinde maçlar var

SPOR Haberleri

Son dakika haberi: Futbolun dev organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde son 16 kuraları çekildi. Bu turda erken final niteliğinde birkaç maça tanıklık edeceğiz. Real Madrid ile Liverpool, Bayern Münich ile PSG eşleşti. Bir diğer zorlu maç ise Dortmund ile Chelsea arasında olacak.

Şampiyonlar Ligi son 16 turu erken final niteliğinde maçlara sahne olacak. Real Madrid, Liverpool ile eşleşirken Bayern Münich'e PSG'e çıktı. Borussia Dortmund ise Chelsea ile karşılaşacak.

SON 16'YA KALAN TAKIMLAR

E, F, G, H gruplarında ilk 2 sırada tamamlayan takımlardan Chelsea, Real Madrid, Manchester City ve Benfica grup lideri olarak, Milan, Leipzig Borussia Dortmund ve Paris Saint-Germain ise grup ikinci olarak son 16 turuna yükseldi.

A, B, C ve D gruplarında ilk 2 sırada tamamlayan takımlardan Porto , Bayern Münih , Napoli ve Tottenham grup lideri olarak, Club Brugge, Liverpool, Inter ve Eintracht Frankfurt ise grup ikinci olarak son 16 turuna yükselmişti.

İşte son 16 turu eşleşmeleri şöyle:

Leipzig-Manchester City
Club Brugge-Benfica
Liverpool-Real Madrid
Milan-Tottenham
Frankfurt-Napoli
Dortmund-Chelsea
Inter-Porto
Bayern Münih-PSG

İLK MAÇLAR ŞUBAT'TA RÖVANŞLAR İSE MART'TA

Çift maçlı eleme sistemine göre oynanacak son 16 turunun ilk maçları, 14-15 ve 21-22 Şubat 2023, rövanşları ise 7-8 ve 14-15 Mart 2023 tarihlerinde yapılacak.

Son dakika: Şampiyonlar Ligi son 16 eşleşmeleri belli oldu! Erken final niteliğinde maçlar var
Şampiyon Ligi kupası...

FİNAL TÜRKİYE'DE

Şampiyonlar Ligi finaline önümüzdeki yıl Türkiye ev sahipliği yapacak. Kura çekimi öncesinde konuşan Hamit Altıntop, "İstanbul'u çok güzel anılarla tekrar hazırlıyoruz. Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacak olmak gurur verici. Daha önce çok güzel bir finale ev sahipliği yapmıştık. Biz çok heyecanlıyız ve gururluyuz." ifadelerini kullandı.

FİNAL DAHA ÖNCE TÜRKİYE'DEN ALINMIŞTI

2021 Şampiyonlar Ligi final maçı Türkiye'den alınarak Portekiz'e verilmiş, Chelsea ile Manchester City arasında oynanan müsabaka, Porto'nun Estadio do Dragao Stadı'nda gerçekleşmişti. 

İNGİLTERE UEFA'YA BAŞVURMUŞTU

İngiltere hükümeti Türkiye'yi COVID-19 seyahat destinasyonlarında kırmızı listeye koymuş, final karşılaşmasının İngiltere'de oynanması için UEFA'ya başvurmuştu. UEFA aldığı kararla finali Portekiz'e vermişti. UEFA'nın bu kararı Türkiye tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...