Son Dakika! Belçika - İsveç EURO 2024 eleme maçı terör saldırısı nedeniyle iptal edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHLAS Haber Ajansı
- Güncelleme:
Son Dakika! Belçika - İsveç EURO 2024 eleme maçı terör saldırısı nedeniyle iptal edildi

SPOR Haberleri  / İHLAS Haber Ajansı

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri F Grubu’nda oynanan Belçika-İsveç maçı terör saldırısı nedeniyle yarıda kaldı. Brüksel'de stat çevresinde yaşanan silahlı saldırı nedeniyle futbolcular sahaya çıkmadı. Stade Roi Baudouin'deki maçın ilk yarısı 1-1 berabere bitti. Ardından maç iptal edildi.

İlk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona eren mücadele stadyum çevresinde yaşanan silahlı saldırılar sonucu oyuncuların sahaya çıkmaması nedeniyle başlamadı.

Saldırıda ölen 2 kişinin müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi. Maç iptal edilirken, Brüksel'de yüksek düzeyde terör alarmına geçildi.

SALDIRGAN VİDEO PAYLAŞTI

Belçika'nın başkenti Brüksel'de motorsiklet üzerindeyken rast gele etrafa ateş açan bir kişi, 2 kişinin ölümüne neden oldu. Olay yerinden hızla ayrılan saldırgan aranırken, kaç kişinin yaralandığı ise henüz bilinmiyor.

Yerel basından alınan bilgiye göre, yerel saatle 19.15 civarında turuncu montlu bir kişi, motosikletiyle geldiği Sainctelette Meydanı, d'Ypres ve Ninieme de ligne bulvarları yakınında bir cadde üzerinde rastgele ateş açtı.

Görüntülerde, zanlının birkaç el ateş açtıktan sonra motosikletinden inerek bir binaya girdiği ve gözden kaybolduğu görüldü.

ÖLENLER MAÇI İZLEMEYE GELEN İSVEÇ VATANDAŞLARI

Saldırı sonucu ölen 2 kişinin EURO 2024 Elemeleri kapsamında Belçika ve İsveç milli takımlarının karşılaştığı müsabakayı izlemek için gelen İsveç vatandaşları olduğu öğrenildi.

Brüksel'de stat çevresinde yaşanan silahlı saldırı nedeniyle futbolcular sahaya çıkmadı. Stade Roi Baudouin'deki maçın ilk yarısı 1-1 berabere bitti.

Son Dakika! Belçika - İsveç EURO 2024 eleme maçı terör saldırısı nedeniyle iptal edildi

Olay yeri fotoğrafı

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHLAS Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...