Sneijder bile savunmada

Düzenleyen:
Sneijder bile savunmada

SPOR Haberleri

G.Saray’ın genç teknik patronu, “Oyuncular felsefemi kafada kabul etti ama bacakları henüz onları takip etmiyor” deyip ekledi, “Artık Wesley, Poldi ve Bruma bile savunma yapıyor…”

BURHAN CAN TERZİ

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, BeİNSport’a uzun bir röportaj verdi. Hırvat çalıştırıcı kendi felsefesini açık açık anlatırken öz güveni satır aralarına yansıdı. Takımda artık kendinden bir şeyler gördüğünü belirten genç çalıştırıcı, “Benim futbola yaklaşımım farklı. Ben kendi üstümde bir baskı oluştururum. 16 yaşındaki çocuklarla da çalışırken kendi kendime baskı oluştururum, oyuncuyken de baskı vardı, şimdi antrenörüm yine baskı var. Yani bir maç geride kalır, bir maçı kazanırsınız ama 7 gün önce 2 hafta önce ne olduğunu kimse hatırlamaz. Öncelikle bir antrenör olarak nasıl oynamak istediğinizle ilgili bir fikriniz varsa, her hafta bunun üstüne çalışmalısınız. Her zaman bunu söylerim. Takımda kendimde her maçta bir şeyler görüyorum. Son 2 maçta o frikiklerle 3 puanı kazanmadık onu söyleyeyim. Anlayışımız değişti. Daha sıkı savunma yapmaya çalışıyoruz. Beşiktaş maçını kaybetmeyi hak etmedik. Onlar da bir frikik golüyle kazandı. Antalya maçı ve son maç ilk yarıda çok ilginç şeyler gördüm. Pres gördüm, savunma yapma isteği gördüm takımımda. Çok önemli şeyler bunlar” dedi. 
Yukarı çıkacağız
Futbolcuların felsefesini kabul ettiğini ifade eden Igor Tudor “Oyuncuların yüzde yüz olarak benim fikrimi uygulayabilmeleri için fizik-kondisyonumuzun çok yukarıda olması lazım. Oyuncularım kafada bunu kabul ettiler, anladılar, takip etmeye çalışıyorlar ama bacakları henüz onları takip etmiyor. Yani görüyorsunuz oyun içerisindeki fiziki düşüşlerimizi. Zeki oyunculara sahibim ayrıca iyi idman yapan, iyi çalışan oyuncularım var. Gelecek için olumluyum. Ben idman maçlarında bile kazanmak isterim. Ve bir hafta boyunca yoğun, sert idman yapamazsanız nasıl geleceksiniz, pazar günü iyi oynayacaksınız; bu mümkün değil robot değilsiniz ki... Bir anda parmak şıklatmasıyla iş değişmez, mümkün değil... Hafta boyunca çok çalışmalısınız. Her oyunu kazanmak istemelisiniz ve yoğun idman yapmalısınız. Ve bunu maçta göstermelisiniz. Ama şunu görüyorum: Artık Podolski, Yasin, Sneijder, Bruma daha fazla savunma yapıyor. Fizik-kondisyon olarak istediğim noktaya gelirsek çok daha yukarı çıkacağız” diye konuştu.

Daha yükleme yapmadım

Igor Tudor’un antrenmanlar programlarından sonra takımdaki sakatlıklar artarken, Hırvat çalıştırıcı bu konuda ilginç açıklamalar yaptı. Tudor, “Sert idman yaptırıyor ayakta kalan oynuyor diyecekler; hayır... Benden önce nasıl idman yapıldığını biliyorum. Oyuncularımı buna adapte etmeye çalışıyorum. Yüzde 16, yüzde 17’sini yaptırıyorum oyunculara. Yavaş yavaş geçmemiz lazım. Antalya sonrası sert idman programlamadık. Yumuşak idman koydum. Buna rağmen sakatlık oldu. Oyuncular maç içinde var olandan fazlasını vermeye çalışıyor. İdmanda hazır olmadan tamamını vermek istiyorlar ya; bununla alakalı... Trabzon maçında belki de ben oynamalıyım. 4 savunmacının aynı anda sakat olduğunu görmemiştim” diye konuştu
Trabzon maçı kolay değil
Bu hafta Trabzon’a konuk olacak Galatasaray’da Teknik Direktör Igor Tudor, “Trabzonspor maçı kolay değil. Büyük bir takım, büyük oyuncuları var. Analiz yapıyorum. İyi ve kötü şeyleri görüyorum. Ama ben kendi takımıma daha çok odaklanıyorum, çünkü ben daha yeni geldim buraya” dedi. Tudor’a Karabük’ün başındayken Trabzon’u yendiği hatırlatılırken, “Galatasaray başka, Karabük başka. Bir takım Galatasaray’a karşı oynuyorken elindeki her şeyi verebilir. Karabük ile oynuyorken bazen rakibi hafife alıyor olabilirler. O yüzden kesinlikle kıyaslayamazsınız benim tarafımdan” yorumunu yaptı. 

Tudor’dan inciler
∂  Geçen sezon Chelsea 4-4-2 oynuyordu 10’uncuydu. Şimdi 3-5-2 oynuyorlar ve birinciler…
∂  Önemli olan nasıl bir felsefeye sahip olduğunuz. Dizilişlerin çok önemi yok. 
∂  10 numara da bir sayıdır. 3-4-3’te 
iki tane 
10 numaranız var… 
∂  Benim felsefem çok fazla koşmayı barındırıyor. 115 km koşabilirsiniz ama kaç tane depar attığınız önemli. 
∂  G.Birliği maçı büyük bir geri dönüş değil. Biz 10-15 dakika önce de o golü atabilirdik. 
∂  Herkes kendisi olmalı. Ancelotti ve Capello’ya yakın olmak, onları anlamak önemli. 
∂  Cumartesi günü en iyi oyunu oynamamız lazım.
∂  Ben aç ve motive oyuncuları isterim. Odaklanmayan oyuncu istemem.
∂  Galatasaray’da yıllarca kalmak istiyorum. 
∂  Her teknik direktör Şampiyonlar Ligi’ni 
kazanmak ister... Galatasaray’la 
bu sezon ligi kazanmak fantastik olur. 
∂ Sabri bu kulübün efsanesi. İyi bir insan. Burada olmasından dolayı mutluyum. Onunla karşılaştığımda ‘Hâlâ burada mısın’ diyerek şaka yapmıştım.  

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...