Skandala doymadı

Düzenleyen:
Skandala doymadı

SPOR Haberleri

Braga'nın ofsayt olan ilk golünü geçerli sayan Ivan Bebek, Pereira'yı uyarmadan tribüne gönderdi, penaltı uydurduğu pozisyonda Mehmet Topal'ı oyundan attı

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin Braga ile oynadığı karşılaşmada Ivan Bebek adeta hakem cinayeti işledi. Karşılaşmanın ilk yarısında rakibinin yaptığı faulle yerde kalan Mehmet Topal'a sarı kart gösteren Bebek oyuncumuza büyük şok yaşattı. Braga'nın öne geçtiği golde de açık bir ofsayt vardı. Bebek oyuncularımızın bütün itirazlarına rağmen aldırış etmedi ve golü geçerli saydı. Hırvat düdük 44. dakikada da büyük bir skandala imza attı. Şener'in taç atışını hatalı kullandığı pozisyonda Josef de Souza takım arkadaşına kızarak sertçe topu vurdu. Bu hareketi kendisine yaptığını düşünen Bebek Brezilyalı futbolcuya sarı kart gösterdi. Josef kart karşısında büyük şaşkınlık yaşarken Şener ve diğer F.Bahçeli futbolcular hakeme öfke saçtı. 
Trend Topic olmayı başardı!
Bebek bu karar için küplere binen ve 4. hakeme itiraz eden Vitor Pereira'yı da uyarmadan tribüne gönderdi. Maçın başından itibaren yanlı kararları ile Fenerbahçeli futbolculara sinir harbi yaşatan Hırvat hakemin skandalları bununla sınırlı kalmadı. İkinci yarıda başlangıcı ofsayt olan Braga atağının devamında rakip oyuncunun vuruşunda top on sekiz içinde kendini korumaya çalışan Mehmet Topal'ın vücuduna bitişik kollarına çarptı. Skandal şekilde F.Bahçe'nin aleyhine penaltı çalan Bebek, Topal'ı da çift sarıdan oyundan attı. Büyük moral bozukluğu yaşayan temsilcimiz hem ikinci golü yedi hem de on kişi kaldı. Portekiz ekibinin üç ve dördüncü gollerinin gelmesiyle iyice gerilen F.Bahçe'de daha sonra Alper ve Volkan Şen de kırmızı kart gördü. Sosyal medyada gündem olan Ivan Bebek, twitter'da Trend Topic listesine girmeyi başardı (!)
Babadan torpilli 
Babası hakem komitesinde olduğu için çabucak yükselen Ivan Bebek, 23 yaşında profesyonel hakem yapıldı ve ilk maçını yönetti. Hırvatistan Futbol Federasyonu tarafından UEFA kokartı takılan Bebek, 2007'de UEFA Avrupa Ligi maçında görev alsa da Şampiyonlar Ligi'nde görevlendirilmedi. Aynı sezon içerisinde Hırvatistan Futbol Federasyonu tarafından EURO 2008 için UEFA'ya ismi verildi ancak dördüncü hakem yapıldı.

Skandala doymadı

Daha önce de canımızı yaktı

Ivan Bebek daha önce Fenerbahçe'nin iki maçını yönetti. Sarı-lacivertli ekip Yunan Atromitos'u 3-0 yenerken, Marsilya ile ise 2-2 berabere kaldı. Marsilya maçınının 6. dakikasında Fenerbahçeli Gökhan'ın şutu defansa çarparak kaleye yönelmiş, ancak kaleci topu içeriden tokatlamıştı. Yardımcısının gol kararına rağmen Ivan bebek oyunu sürdürmüştü. Sarı-Lacivetliler'in Atromitos'la oynadığı maçta da hakem Ivan Bebek tartışmalı bir karara imza attı. Maç 0-0 devam ederken Yunan takımının kalecisi Gorbunov'un cezasahası dışında gollük atağı elle kesmesine kırmızı kart göstermeyen Bebek, Fenerbahçe taraftarının büyük tepkisini almıştı. Hırvat hakem, Galatasaray ile Anderlecht arasında oynanan Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçta Selçuk İnan'a yapılan bir faulü çalmamış, pozisyona isyan eden kaptanı da kırmızı kartla oyun dışı bırakmıştı. Olay hakemin yönettiği 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu ilk maçında Türkiye deplasmanda İzlanda'ya 3-0 yenilirken futbol direktörü Fatih Terim'in büyük tepkisini almıştı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...