Siyah beyaz

Düzenleyen:
Siyah beyaz

SPOR Haberleri

2 puanlık kayıp ve 2 sakat verilmesi, Marcelo’da yırtık... Quaresma’nın amatörce gördüğü kartın ağır faturası… Ve savunma zaafiyetleri…

Düşen bir Babel!

Devre arası transferlerinden olan Ryan Babel gelir gelmez formayı kapmıştı. 4-1’lik Alanyaspor maçında golle tanışmış, Atiker Konyaspor maçında da hem gol hem asist yapmıştı. İki haftada 9 golün 3’üne doğrudan katkısı vardı. Ya sonrası. İşte ondan sonrası düşüşe geçtiği anlardı. Karabük maçında 72 dakika oyunda kaldı, Akhisar, Galatasaray ve Rizespor maçlarında 90 dakika sahada olmasına rağmen skora katkı yapamadı. Keza son Kayseri maçında da çok kötü bir performans sergiledi ve devrede kenara alındı. Babel fizik gücü olarak iyi görünse de hızlı rakiplere karşı ağır kaldı ve ayağındaki birçok topu ezip çok etkisiz bir görüntü sergiledi.

Alkışın ağır faturası

Ricardo Quaresma, Kayserispor maçında kart cezalısıydı ve takımı yalnız bıraktı. Tribünden maçı izleyen Portekizli oyuncunun yokluğu arandı mı? Hem de çok… Siyah-beyazlılar Quaresma’nın olduğu kanatlarda etkin ve psikolojik olarak üstündü. Adam eksiltiyordu. Peki Quaresma’nın cezalı duruma düştüğü olay neydi? Çok amatörce bir hakem kararına ALKIŞ… Çaykur Rize maçının 28. dakikasında korner beklerken hakemin aut kararını alkışladı ve cezalandırıldı. O an için kendisi cezalı duruma düştü ama bir hafta sonra Kayserispor maçında o cezayı çeken Beşiktaş ve koca bir camia oldu. Gökhan Gönül de cezalıydı ama onun kartı pozisyon gereği görülen ber faul sonrasıydı. 

Marcelo yok

Siyah-beyazlılarda teknik direktör Şenol Güneş, maç sonrası hem 2 puan hem de 2 oyuncu kaybettiklerini söylemişti. Kimdi onlar? Arka adalesinde çekme olan ve yapılan kontroller sonrası arka adalesinde 1. derece yırtık olduğu anlaşılan Marcelo Guedes ile krampon darbesi sonrası 1.5 cm yırtığı bulunan Dusko Tosic. Marcelo’dan kötü haber geldi… Brazilyalı oyuncunun Perşembe günü Olimpiakos ve Pazar günkü Antalyaspor mücadelesinde forma giyemeyeceği öğrenildi. Ki kaleciden bile önemli olan Marcelo’nun ligde tek forma giymediği maç Kasımpaşa mücadelesiydi. Ve siyah-beyazlılar o maçı kaybetmişti. Tosic’in durumu ise o kadar kötü değil. Olimpiakos’a karşı oynayabilecek.

BEYAZ

Beraberliğe rağmen  2 puanlık avantajın sürmesi… Aboubakar’ın yükselen form grafiği, Atiba’nın ekstrası. Taraftarın skora etkisi…

Hâlâ avantajlı 
Beşiktaş’ın siyahlarını belirtirken puan kaybını da “kara” olarak görebiliriz ama sonucuna bakıldığında şöyle bir gerçek var. Sergen Yalçınlı Kayserispor Fenerbahçe’yi farklı yenmiş, Galatasaray’ı devirmiş bir ekip. Siyah-beyazlılar berabere kalmasına rağmen puan farkı avantajı elinde. Sadece biraz azaldı. Maçlarını kazandığı takdirde rakiplerin durumuyla işi yok. Hele ki Başakşehir ile yapacağı maç zirvenin şekillenmesinde belirleyici olabilir. Özetle tüm artı ve eksilere bakıldığında hem Avrupa’da yoluna devam eden hem de ligde en yakın takipçisinin 2 puan önünde bulunan bir Kartal var.

Kanada ahtapotu Atiba
Quaresma’nın alkışla gelen sarı kartını bir kez daha hatırlatalım ve ön libero orijinli Atiba’nın 13 maçtır sınırda olduğunu ve cezalı duruma düşmediğinin altını çizelim. Atiba bir takım için bir oyuncunun ne kadar önemli ve değerli olduğunu hissettiren adam… Görev adamı olmasının dışında sahanın her yerinde onu görebilirsiniz… Hem de gereksiz değil, pozitif işlerle ve mücadelesiyle. Siyah-beyazlılarla 2018’e kadar mukavelesi bulunan “Kanadalı ahtapot” orta alanda rakiplerin oyununu bozduğu gibi top kendilerindeyken de birçok oyuncunun yapmadığı 10 numara işlere imza atmak istiyor. Boş alana çıkıp top alıyor, veriyor ve Beşiktaş’a her türlü katkıda bulunuyor.

Taraftar gazı
Galatasaray maçı 2-0’dan dönüş ve Benfica mücadelesi 3-0’dan müthiş geri gelişin yaşandığı maçlar. Ortak nokta Vodafone Arena etkisi. Mekânın oynatması… Binlerce taraftarın takımını desteklemesi, enerji vermesi ve bütün halindeki sinerjinin skorda beraberlik olarak kendini göstermesi. Kayseri maçını da bunlara ekleyebiliriz. Her ne kadar 1-0 öne geçse de sonra 2-1 geriye düşmüştü. 

Aboubakar

Porto’dan kiralanan Vincent Aboubakar ilk maçlarında öyle goller kaçırıyordu ki taraftar saçbaş yoluyordu. Şimdi ise aynı taraftar Aboubakar’ı ayakta alkışlıyor. Afkira Kupası dönüşü skora katkı anlamında yükseliş trendine geçen Kamerunlu forvet toplamda 12 gol 1 asiste ulaştı. Kayserispor maçında 2 golle öne çıkan Aboubakar öncesinde Olimpiakos ve Hapoel maçlarında da gol kaydetmişti. Şenol Güneş 16 golle Gol Krallığı’nda zirvede bulunan Cenk Tosun’u kesemiyordu ancak son Aboubakar performansı sonrası 1 numaralı forvet olarak Afrika Kartalı ön plana çıktı. Aboubakar’ın sezon sonu için bonservisini satın alma opsiyonunun 10 milyon avro olduğunu belirtelim.

1.5 cm yırtıkla  kornere koştu

İkinci yarının ortalarında teknik direktör Şenol Güneş ısrarla hakeme tepki gösteriyor. Orta alana kadar gelip yardımcıya bir şeyler söylüyor. İşin perde arkası sonra anlaşılıyor. Sebebi rakibin krampon darbesi sonrası Tosic’in ayağında 1.5 cm’lik yırtık oluşması. Değişikliğe hazırlanırken Tosic yedek kulübesinin oraya çağrılıyor. Dakika 67. O sırada Beşiktaş korner kazanmış… Sırp oyuncu Güneş ve doktorlarla kısa bir görüşme yaparken oyundan alınma teklifini geri çevirip Oğuzhan’ın kornerinde pozisyon almaya koşuyor. Ki o karambol sonrası top önüne düşüyor vuruşunu Atiba tamamlayamıyor. 

Biraz ufak atın  Kartal da yesin!
Beşiktaş’ta yönetim, Şenol Güneş’e sözleşme uzatmak için 4 yıllık teklif yaparken Portekiz’den farklı bir iddia geldi. Portekiz’in ünlü O Jogo gazetesinin haberine göre Kara Kartal takımın başına Sporting’in hocası Jorge Jesus’u getirmek istiyor. Ve haberde rakam da var… Kılı kırk yaran Fikret Orman yönetiminin Jesus’a yıllık 6 milyon avro önerdiği de belirtiliyor. Ülkesinde yıllık 4 milyon avro kazanan 62 yaşındaki teknik adam iddiası gibi parası da inandırıcı görülmüyor. Ki yönetimin Şenol Güneş’le devam etmek istediği, Güneş’in gönlünün de Beşiktaş’ta olduğu biliniyor.

Ayaklarımız yere sağlam basıyor
Beşiktaş yöneticisi Metin Albayrak, Kayseri maçını ve şampiyonluğu değerlendirdi: “Kimse kaybetmek istemez ancak ligin sonlarına geldiğimiz şu dönemde her takım için puanlar altın değerinde. Bulunduğu konum itibarıyla Kayserispor için de önemliydi. Bizim için de önemliydi. İyi maç oldu, onlar da direnç gösterdi. Uzun bir maraton var, 100 metrelik kısa koşu değil. Hocalarımıza, oyuncularımıza güveniyoruz. Sezon sonunda üçüncü yıldızı almak için sabırlı ve arzuluyuz. Sezon sonunda bu şampiyonluğu almak için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Ayaklarımız yere sağlam basıyor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...