Sivasspor'dan 1,9 milyon TL'lik şampiyonluk hamlesi

Düzenleyen: / Kaynak: Hürriyet
Sivasspor'dan 1,9 milyon TL'lik şampiyonluk hamlesi

SPOR Haberleri  / Hürriyet

Ekonomik sıkıntılarla boğuşan Türk futbolunda Sivasspor, yaptığı düşük bütçeli transferlerle büyük başarı elde ederek Süper Lig'in zirvesine kuruldu.

KULÜPLER PEŞİNE DÜŞTÜ 
Rıza Çalımbay'ın önderliğinde farkı bir hava yakalayan Yiğidolar'ın birçok futbolcusu şimdiden büyük kulüplerin radarına girdi. Sivasspor yönetiminin sezon öncesi yaptığı transferlerle yakalanan güzel hava meyvesini verdi.

BÜYÜKLER KARŞISINDA DURAMIYOR 
Son 7 maçını kazanan Sivas ekibi, en yakın rakibi Başakşehir'e 6 puan fark atarak liderlik koltuğuna oturdu. Son olarak kendisinden çok daha yüksek bütçelerle kurulan Fenerbahçe'yi deviren Yiğidolar, Beşiktaş ve Trabzonspor gibi önemli takımları yendi. Sadece Galatasaray'dan puan alamayan Çalımbay'ın takımı, Başakşehir ile de 1-1 berabere kaldı.

1,9 MİLYON TL HARCADILAR 
Süper Lig'de zirveyi bırakmayan Demir Grup Sivasspor'un ekonomik başarısı da dikkat çekiyor. Yiğidolar, sezon başında kadrosunda bulunan 26 futbolcuyu sadece 1.9 milyon TL karşılığında transfer etti.

MERT HAKAN 350 BİN TL 
Kırmızı-beyazlılar şimdi dev ekiplerin peşinde olduğu Emre Kılınç için Boluspor'a bir dönem 900 bin TL, Mert Hakan için ise Menemenspor'a 350 bin TL öderken, Fenerbahçe karşısında golünü atan Fernando için ise Porto'ya sadece 100 bin Euro yani yaklaşık 650 bin TL kiralama bedeli ödedi.

BEDELSİZ TRANSFERLER BÜYÜK KATKI VERDİ 
Samassa, Goiano, Kone, Yatabare gibi çok sayıda ismi bedelsiz kadrosuna katan Sivasspor kadroda sadece üç isim için kasasından para çıkardı.

34,5 MİLYON TL KAZANDI 
Ligde şu ana kadar 15 haftada 10 galibiyet, 3 beraberlik ve sadece iki yenilgi gören Sivasspor puan primlerinden de kasasına 34,5 milyon TL koydu.

RAKİPLERİNE FARK ATTI 
Hem ekonomik olarak hem de sportif olarak şimdiye kadarki görüntüsüyle büyük başarı yakaladığını ispatlayan Sivas ekibi 15. hafta sonunda Başakşehir'e ve Beşiktaş'a 6 puan, Trabzonspor'a 7 puan, Fenerbahçe'ye 8 puan ve Galatasaray'a 9 puan fark attı.

EMRE KILINÇ GALATASARAY'LA ANLAŞTI 
Muhabirimiz Ali Naci Küçük'ün aktardığı bilgiye göre Galatasaray, Sivas ile sözleşmesi mayısta sona eren yıldız ismi ocakta alabilmek için kulübüne 2 milyon Euro önerecek.

BEŞİKTAŞ'I REDDETTİ 
Yerli oyuncu kadrosunu zenginleştirmek isteyen Galatasaray, Demir Grup Sivasspor’dan Emre Kılınç’la prensip anlaşmasına vardı. Sezon sonunda Sivasspor ile kontratı bitecek olan, Beşiktaş’ın da kadrosuna katmak istediği 25 yaşındaki orta saha oyuncusu tercihini Galatasaray’dan yana kullanarak sarı kırmızılı yöneticilerle el sıkıştı.

TOP SİVAS'TA 
Galatasaray’ın Emre Kılınç’a ne zaman kavuşacağını ise Sivasspor’un tavrı netleştirecek. Sarı kırmızılılar, her konuda anlaştığı başarılı oyuncuyu ocak ayında formayı giydirmek için kırmızı beyazlı kulübe bonservis bedeli için bir rakam önerecek.

2 MİLYON EURO 
Söz konusu rakamın 2 milyon Euro olduğu öğrenilirken, Sivasspor bu rakamı kabul ederse Emre, sözleşmesinin biteceği mayıs ayından önce sarı kırmızılı formayı giyecek.

MERT HAKAN DA LİSTEDE 
Öte yandan Sivasspor'da parlayan diğer isim olan Mert Hakan Yandaş da Galatasaray'ın listesindeki bir diğer isim.. Sivasspor yönetimi, takım içi huzurun bozulmaması için transfer konusunu açmamaya özen gösteriyor.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...