Sivasspor liderlik için Prag'da, Rıza Çalımbay'ın gözü Fenerbahçe maçında!

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SPOR Haberleri

Slavia Prag - Sivasspor maçı ne zaman? Saat kaçta? Hangi kanalda? UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu'nda 5 maçta 10 puan toplayarak üst turu garantileyen Sivasspor, Slavia Prag deplasmanına liderlik için gitti. Teknik direktör Rıza Çalımbay, "Bazı arkadaşlarımızı riske atmak istemiyoruz. Böyle daha az oynayan veya dinlenmiş arkadaşlarımızı, sakatlığı atlatmış arkadaşlarımızı oynatmak istiyoruz" sözleriyle ligde oynayacakları Fenerbahçe maçı öncesi rotasyon yapacağının altını çizdi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu 6. ve son maçında yarın deplasmanda Slavia Prag ile karşılaşacak olan Sivasspor, gözünü liderliğe dikti. Çek ekibiyle ilk maçta 1-1 berabere kalan Kırmızı-Beyazlılar'a 7 puanlı rakip karşısında beraberlik yetiyor. Sivasspor mağlubiyet halinde ise ikili averajla grup ikincisi olacak.

Yarın TSİ 20.45'te başlayacak maç TV8.5'tan canlı yayınlanacak.

RIZA ÇALIMBAY: AMACIMIZ YENİLMEDEN DÖNMEK

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Eden Arena’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"Bu grupta bütün maçlar çekişmeli geçti. Puanlara baktığımız zaman hemen hemen eşit şekilde geçti. Biz buradan çıktığımız için çok mutluyuz. Çünkü gerçekten zor bir gruptu. Slavia Prag takımı bana göre bu grubun favori takımlarının başında geliyordu. Diğer takımlar Cluj ile Ballkani de kendi ülkelerinin şampiyon takımları, o yüzden onlarda çok iyiydi. Çok çekişmeli bir grup oldu. Buradan çıktığımız için mutluyuz. Gruplardan birinci olarak çıkmak çok önemli. Öyle bir şansımız da var. Onu da sonuna kadar zorlayacağız ve değerlendireceğiz."

https://twitter.com/Sivasspor/status/1587794393980862465

"Cluj’un galip gelememesi durumunda bizim yine birinci olarak çıkma şansımız da var. Karşımızdaki takım çok iyi bir takım. Kendi sahamızda oynadığımız maçta çok zor geçti. Buradaki maçın da çok geçeceğinin farkındayız. Bizim ligde de çok kritik maçlarımız var. Onları düşünerek burada tam net bir kadro ile çıkamayabiliriz. Bizim hem ligi hem de burayı götürmemiz gerekiyor. Buradaki tek amacımız yenilmeden dönmek. Tek amacımız bu"

Sivasspor liderlik için Prag'da, Rıza Çalımbay'ın gözü Fenerbahçe maçında!

ÇALIMBAY'IN AKLI FENERBAHÇE MAÇINDA

Yarın oynayacakları Slavia Prag maçında kadroda rotasyon yapacaklarını söyleyen Çalımbay, şöyle devam etti:

“Biz gruptan çıkmayı garantiledik ama birinci olmak çok önemli. Birinci olarak tamamlayınca son 16 turuna kalıyorsunuz. İkinci olarak bitirdiğinizde de son 32 turuna kalıyorsunuz. Bu yüzden bizim buradan mutlaka puanla ayrılmamız gerekiyor. Önümüzde çok zorlu bir maçımız var maalesef Türkiye’de, onun için bazı arkadaşlarımızı riske atmak istemiyoruz.

Böyle daha az oynayan veya dinlenmiş arkadaşlarımızı, sakatlığı atlatmış arkadaşlarımızı oynatmak istiyoruz. Böyle bir rotasyon yapacağız. Bu maça tam takım çıkma şansımız olmayacak ama ne olursa olsun bizim buradan mutlaka iyi bir şekilde çıkmamız gerekiyor. Çünkü buradan alacağımız bir galibiyet veya beraberlik ligi de etkileyecek. Moral kazanacağız, o moralle de Fenerbahçe ile oynayacağımız maçın da iyi geçeceğine inanıyorum."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...