Sivasspor - Galatasaray maçı tekrar edilecek mi? Sivasspor "kural hatası" olduğu konusunda ısrarcı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sivasspor - Galatasaray maçı tekrar edilecek mi? Sivasspor "kural hatası" olduğu konusunda ısrarcı

SPOR Haberleri

Sivasspor, Galatasaray maçında iptal edilen golün kural hatası olduğunu ve maçın tekrarlanması gerektiği yönündeki ısrarını sürdürüyor. Maçın hakemi Erkan Özdamar ile VAR'daki Özgüç Türkalp arasındaki diyalogda geçen "ofsaytımsı" ifadesi ise sosyal medyada gündem oldu.

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Sivasspor - Galatasaray maçının VAR konuşmaları TFF tarafından paylaşıldıktan sonra Sivasspor cephesinden ilk açıklama geldi.

Maçın tekrarını isteyen Sivasspor, "kural hatası değil, hakem hatası" sözlerine tepki gösterdi.

Sivasspor'dan yapılan açıklamada, "VAR incelemesi sonucunda, ofsayt çizgisi çizilemeden golümüzün iptal edilmesi, hakem hatası değil kural hatasıdır. Ofsayt olmayan bir pozisyonda ofsayt incelemesi için VAR'a çağrılıp, nizami gol için ofsayt kararı verilmesi skandal bir kural hatasıdır." ifadeleri kullanıldı.

https://twitter.com/Sivasspor/status/1610296286447636485

Sivasspor - Galatasaray maçı tekrar edilecek mi? Sivasspor "kural hatası" olduğu konusunda ısrarcı

ÖZGÜÇ TÜRKALP'İN HAKEMLİĞİ BİTİRİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), Sivasspor - Galatasaray müsabakasının VAR hakemi Özgüç Türkalp'e bundan sonra görev verilmeyeceğini duyurdu. Ayrıca Sivasspor - Galatasaray ve Gaziantep Fk - Beşiktaş karşılaşmalarının hakemlerinin ise uzun süre görev alamayacağı belirtildi.

MHK tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Gaziantep Futbol Kulübü - Beşiktaş, DG Sivasspor - Galatasaray maçlarının hakemleri ve DG Sivaspor - Galatasaray maçının VAR hakemi ile ilgili olarak Merkez Hakem Kurulu gerekli incelemelerini gerçekleştirmiştir.
DG Sivasspor - Galatasaray maçında ofsayt gerekçesiyle golün iptal edildiği, bu kararın hatalı bir karar olduğu, ayrıca Gaziantep FK - Beşiktaş maçının hakeminin, VAR hakeminin izleme önerisine rağmen ihlali yapan oyuncuyu ihraç etmeyerek 'önemli hakem hatası' yaptıkları tespit edilmiştir.
DG Sivasspor - Galatasaray maçının VAR hakemine bundan sonra görev verilmeyeceğini, söz konusu iki maçın hakemlerine ise uzun süre görev verilmeyeceğini kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...