Sivas evinde kayıp, Kasımpaşa zirveye yürüyor

Sivas evinde kayıp, Kasımpaşa zirveye yürüyor

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında Kasımpaşa, Sivasspor'u 2-1'le mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında Kasımpaşa, Sivasspor'u 2-1'le mağlup etti. Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında Sivasspor ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan maçı Kasımpaşa 2-1'lik skorla kazandı. Kasımpaşa'nın gollerini 18'inci dakikada Oscar Scarione, 43'üncü dakikada Tabare Viudez attı. Sivasspor'da Manuel da Costa 45'inci dakikada frikikten maçın sonucunu tayin etti. Bu skorla Sivasspor 6 puanda kalırken, Kasımpaşa puanını 9'a yükseltti. Sivasspor gelecek hafta Sanica Boru Elazığspor'un konuğu olacak. Kasımpaşa ise Eskişehirspor'u konuk edecek.
ISAKSSON YEDEK, KALEDE İLKER
Sivasspor teknik direktörü Roberto Carlos, takımını 4-3-3 taktiğiyle sahaya çıkardı. Kalede Korcan, savunmanın ortasında Manuel da Costa ve Ümit, sağ bekte Cicinho, sol bekte Ziya, önlerinde Adem Koçak, Kadir Bekmezci ve Mehdi Taouil, sağ açıkta Burhan Eşer, sol açıkta Aydın Karabulut ve ileride Aatıf görev aldı.
Kasımpaşa teknik direktörü Şota Arveladze de takımın 4-3-3 taktiğiyle sahaya çıkardı. Kalede İlker Avcıbay, sağ bekte Elyasa, sol bekte Sancak, savunmanın ortasında Ryan Donk ve Yalçın Ayhan, orta sahada Kerem, Castro Pereira ve Oscar Scarione 3'lüsü, ileride ise Viudez, Malki ve Babel yer aldı.
SİVAS ATAK AMA POZİSYONLAR KASIMPAŞA'DAN
Karşılaşmanın ilk dakikalarında Sivasspor daha atak yapma niyetinde göründü. Bu amaçla savunmasını da ileri çıkaran Sivasspor, arkaya adam kaçırmaya başladı. Yüklenen taraf Sivasspor olsa da, pozisyonları Kasımpaşa bulmaya başladı.
Üstüste pozisyonlar kaçıran Kasımpaşa, bu atakların karşılığını 18'inci dakikada Oscar Scarione'nin ayağından bulduğu golle taçlandırdı ve Kasımpaşa 1-0 öne geçti. Kasımpaşa bu golün ardından savunma güvenliğini ön plana çıkardı ve Sivasspor daha fazla atak yapmaya başladı. Sivasspor'un bu ataklarında Ryan Donk ve Yalçın başarılı olurken, kaleci İlker Avcıbay kalesinde adeta devleşti.
TEMPO BİR ANDA ARTTI
Devrenin son 5 dakikasına girilirken, tempo artmaya başladı. Kasımpaşa, bu rus ruletinde ilk tetiği çeken taraf oldu. Tabare Viudez 43'üncü dakikada attığı golle farkı 2'ye çıkardı. Kasımpaşa'nın gol sevinci daha bitmeden, geçen hafta uzaktan mükemmel bir gol atan Sivasspor'un Brezilyalı savunmacısı Manuel da Costa bu kez frikikten muhteşem bir gol attı.
Böylece devre Kasımpaşa'nın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.
İKİNCİ DEVRE RÖLANTİ
Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki takımda aynı 11'lerle başladı. Devrenin başlamasıyla birlikte Kasımpaşa orta sahası ile defansı arasındaki mesafe azaldı. Hücum oyuncularıyla bağlantı koparken, kontraatak şansları daha uzun toplarla artırılmaya çalışıldı.
Sivasspor ise savunmasını orta alana kadar çıkarıp, Manuel da Costa'yı bir forvet gibi kullanmaya başladı. 7-8 oyuncuyla Kasımpaşa ceza alanı içinde pozisyon arandı. Bu çabalarından sonuç bulan Sivasspor, net pozisyonlarda Kasımpaşa kalecisi İlker Avcıbay'a takıldı. Karşılaşma kısır bir döngüye girdi.
CARLOS ÇARE BULAMADI
Sivasspor teknik direktörü Roberto Carlos bu döngüyü kırmak adına yeni transferi Rafik Djebbour ve Kamil Grosicki'yi oyuna aldı. Kasımpaşa teknik direktörü Şota Arveladze ise bu değişikliklere cevap olarak Scarione'yi oyundan alıp stoper Barış Başdaş'ı oyuna aldı ve savunmasını 5'ledi.
Karşılaşmanın son bölümünde Kasımpaşa topla daha çok oynayan taraf olarak maçı soğuttu. Sivasspor ise bulduğu fırsatlardan yararlanamadı ve maç 2-1'lik Kasımpaşa galibiyetiyle sona erdi.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
19. dakikada Babel'in sol kanattan kale alanına gönderdiği topu, yere uzanan kaleci Korcan eliyle çeldi. Bu pozisyonda topu önünde bulan Scarione, rahat bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0-1
25. dakikada Ziya'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Chahechouhe'nin ceza alanı dışından sert vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden az farkla auta çıktı.
31. dakikada Aydın'ın sol kanattan kale alanına gönderdiği topa, Sivassporlu oyuncular dokunamayınca, kırmızı-beyazlı ekip net bir fırsattan yararlanamadı.
33. dakikada Da Costa'nın topu kafayla Korcan'a göndermek istediği sırada araya giren Sanharib'in yakın mesafeden vuruşunda, meşin yuvarlak kaleciden döndü. Dönen topu savunma uzaklaştırdı.
40. dakikada Sivasspor savunmasının arkasına gönderilen topu önünde bulan Babel'in müsait pozisyonda vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Korcan'dan döndü. Scarione'ye çarpan top, auta çıktı.
43. dakikada Kasımpaşa takımı farkı 2'ye çıkardı. Orta alanda kaptığı topla hızla rakip kaleye yönelen Viudez, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 0-2
45. dakikada Sivasspor'un kazandığı serbest vuruşta topun başına Cicinho-Da Costa ikilisi geçti. Cicinho'nun dokunduğu topu yerden sert bir vuruşla filelere gönderen Da Costa, farkı 1'e indirdi: 1-2
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
54. dakikada Sivasspor takımı beraberlik golüne çok yaklaştı. Cicinho'nun sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, kale alanındaki Da Costa, topu kafayla filelere göndermek istedi. Rakip oyuncunun sırtına çarpan topu önünde bulan Da Costa'nın çapraz pozisyonda sert vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.
59. dakikada Burhan'ın sağ kanattan kale alanına gönderdiği topa hareketlenen Kadir'in yakın mesafeden vuruşunda meşin yuvarlak direğin üstünden auta gitti.
69. dakikada Chahechouhe'nin ceza alanı dışından yerden sert vuruşunda, top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu Kasımpaşa savunması uzaklaştırdı.
70. dakikada sol kanattan Sancak'ın ortasında kale alanındaki Sanharib'in müsait pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak direğin üstünden auta çıktı.
78. dakikada organize gelişen Sivasspor atağında, Aydın'ın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Cicinho'nun vuruşunda, kaleci İlker topu ayaklarıyla uzaklaştırdı.
Stat: 4 Eylül
Hakemler: Halis Özkahya, Cem Satman, Mehmet Cem Hanoğlu
Sivasspor: Korcan, Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Ziya Erdal, Adem Koçak (Dk. 74 Djebbour), Kadir Bekmezci, Mehdi, Burhan Eşer (Dk. 79 Grosicki), Aydın Karabulut, Chahechouhe
Kasımpaşa: İlker Avcıbay, Yalçın Ayhan, Donk, Sancak Kaplan (Dk. 72 İlhan Eker), Elyasa, Kerem Şeras, Viudez, Castro, Babel, Scarione (Dk. 82 Barış Başdaş), Sanharib (Dk. 72 Adem Büyük)
Goller: Dk. 19 Scarione, 43 Viudez (Kasımpaşa), Dk. 45 Da Costa (Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 24 Kerem, Dk. 53 Viudez (Kasımpaşa), Dk. 72 Cicinho (Sivasspor)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...