Şimdi de Sivas dosyası!

Düzenleyen:
Şimdi de Sivas dosyası!

SPOR Haberleri

Galatasaray’da teknik ekip, bireysel futboldan ziyade takım oyunu sergileyen Yiğidoları detaylı şekilde analiz etti ve bunu dosya hâline getirdi

Yalımcan Sarpyel - Galatasaray adına bu sezonun en farklı taktik maçı kuşkusuz 20 yıl sonra galibiyeti getiren Fenerbahçe maçıydı. Ve o maçın kendi içindeki özel tarafı, teknik ekibin özel çalışmalar yapması, beş ayrı dilde oyunculara dosya hazırlaması, rakibi tek tek ve takım bazında analiz eden verileri toplamasıydı. Ve masa başındaki çalışma sahada da pozitif sonuç vermişti. Pazar günü Sivasspor ile yapılacak maç öncesinde de benzer bir uygulama yapıldı. Rakibin geçmiş maçları detaylı şekilde izlendi, istatistikler çıkarıldı ve oyuncuların bireysel özellikleri sıralandı. Bütün bunları içeren dosyalar da farklı dillerde hazırlandı.

> Yatabare’ye önlem
Teknik ekip bunları oyunculara verip ders çalıştıracak ve sahada uygulama isteyecek. Fenerbahçe karşısında Ryan Donk’u, Vedat Muriç ile adam adama oynatan ve yüksek verim alan teknik direktör Fatih Terim, benzer bir eşleşme ile Sivas’ın en etkili ismi olarak gördüğü Yatabare’ye yaptıracak. Ayrıca rakibin oyun planlarını da inceleyen Fatih Hoca ikinci önlem olarak da kırmızı-beyazların kanatlarını ileride baskı ile durdurmaya çalışacak. Taktik planında da son iki maçta olduğu gibi Sivas mücadelesinde de Onyekuru’nun önüne, rakip defansın arkasına atılacak toplar etkili olacak. 

LemIna sevinci
Galatasaray, pazar günü Sivasspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Bir süredir sakat olan Lemina da antrenmanın tamamında takımla birlikte çalıştı. Gabonlu oyuncu görev verilmesi hâlinde hafta sonu takımdaki yerini alacak.

Feghouli  Donk ve Âdem sınırda
Şampiyonluk yolunda zorlu bir fikstüre sahip olan Galatasaray, bu hafta Sivas ile deplasmanda karşılaştıktan sonra Beşiktaş’ı misafir edecek. Ve sarı-kırmızılılarda derbi öncesinde sınırda üç futbolcu bulunuyor. Feghouli, Donk ve Âdem sarı kart görmeleri hâlinde Beşiktaş maçında cezalı duruma düşüyor. Fatih Terim sınırdaki oyuncuları ile görüşerek gereksiz kart görmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...