Sibel Özkan, bebeğinin kokusuyla podyuma çıkacak

/ Kaynak: AA
Sibel Özkan, bebeğinin kokusuyla podyuma çıkacak

SPOR Haberleri  / AA

Kazakistan'da düzenlenen dünya şampiyonasında kadınlar 48 kiloda mücadele edecek milli halterci Sibel Özkan Konak, "Yanıma oğlumun atletini aldım' dedi

Almatı kentinde 16 Kasım Pazar günü sona erecek Dünya Halter Şampiyonası için burada bulunan, Pekin-2008'in gümüş madalyalı ismi, silkmede eski dünya şampiyonu Konak, AA muhabirine müsabaka öncesi değerlendirmelerde bulundu.
2010 Dünya Halter Şampiyonası'nın ardından evlenip çocuk sahibi olduğunu belirten Konak, geçen yıl Mersin'de gümüş madalya kazandığı Akdeniz Oyunları'nda ayak bileğinden sakatlandığını anlattı.
Konak, sakatlığı nedeniyle spora 1 yıl ara vermek zorunda kaldığını ifade ederek, "Bu süreçte tedavime devam ettim. Bu yüzden Avrupa Şampiyonası'na yetişemedim. Son 3 ay Dünya Şampiyonası'na hazırlandım. Bu sürecin ilk bir ayını tam anlamıyla verimli geçiremedim. Bir taraftan annelik, diğer taraftan ev işleri, antrenmana zaman kalmıyordu" diye konuştu.
Hamileliğinin ardından spora başlamak istediğini, ancak bu konuda yeterli bilgisinin bulunmadığını belirten Konak, "Sporcu bir anne tanısaydım belki durum daha farklı olabilirdi. Birbirimizi destekleyerek bilinçli hareket edebilirdik" ifadelerini kullandı.
Milli halterci, sıkleti 48 kilonun biraz altında olduğunu ve 5,5 saatlik uçak yolcuğunun ardından saat farkına alışmaya çalıştığını ifade ederek, antrenmanının güzel geçtiğini ve kendini enerjik hissettiğini dile getirdi.
"Bebeğim için buradayım"
Son dönemde de omzundan sakatlandığını belirten Sibel Özkan Konak, 1 aydır silkme atışı yapmadığını, aralıklarla denemeler yaptığını ancak kendini yarışmaya sakladığını söyledi.
Konak, bebeğine iyi bir gelecek hazırlamayı amaçladığını ifade ederek, "Bebeğim için buradayım. Her kilonun altına girerken onu düşünüyorum. O yüzden yanıma oğlumun atletini aldım, poşete sardım. Kokusu gitmesin diye sık sık koklamıyorum. Yarın yarışma öncesi doya doya koklayacağım" diye konuştu.
Konak, şampiyonadaki hedefinin şampiyonluk olduğunu dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:
"Madalya değil, şampiyonluk hedefliyorum. Şampiyon olmam durumumda, devletin sağladığı müşavirlik kadrosunu alacağım. Bir dünya şampiyonluğum var. Haneme bir altın madalya daha yazdırabilirsem müşavir olabiliyorum. İki dünya veya bir olimpiyat şampiyonluğu bulunan sporcular 30 yaşından sonra bu kadroyu hak ediyor. O yüzden bu şampiyonaya bu kadar kısa bir süre içerisinde sıkı bir çalışmayla hazırlandım. Start listesinde de birinci sırada görünüyorum. Umarım her şey güzel olur. Hiçbir aksilik yaşanmadan, şans benden yana olur."
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar'ın girişimleriyle haltere verilen değerin arttığını ifade eden Konak, en çok madalya getiren branşlardan biri olan haltere sponsor bulunamamasına dikkati çekti.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...