Shota'dan derbi yorumu

/ Kaynak: AA
Shota'dan derbi yorumu

SPOR Haberleri  / AA

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, F-.Bahçe-G.Saray derbisi hakkında konuştu.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, Spor Toto Süper Lig'de Avrupa kupalarına katılma yarışından uzak nbsp;kaldıklarını ancak şanslarını ligin sonuna kadar zorlayacaklarını söyledi. Shota Arveladze, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki sezonu 6. nbsp;sırada bitirdiklerini ve kulüp tarihinin en başarılı derecelerini elde nbsp;ettiklerini hatırlatarak, Avrupa kupalarına katılma iddialarını devam ettirmek nbsp;için çalıştıklarını belirtti.
nbsp;
Şu an ligde 28 puanla 8. sırada bulunan lacivert-beyazlıların teknik nbsp;direktörü Arveladze, "Hedefimizden uzak kalmadık. Puan olarak uzağız ama yine de nbsp;çok maç var. Avrupa kupasına katılma yarışından kopmadık. Son maça kadar bu nbsp;şansımızı zorlayacağız" dedi.
nbsp;
Ligin 22. haftasında Gaziantepspor maçında 5 haftalık galibiyet nbsp;özlemlerini dindirdiklerini aktaran Gürcü teknik adam Arveladze, "Zor bir dönem nbsp;geçiriyoruz. Gaziantep'te aldığımız galibiyet bize ilaç gibi geldi ve gelecek nbsp;için net bir mesaj verdik. Sahada sadece forma, formanın arkasında yazan isim ya nbsp;da sevdiğiniz bir numara oynamıyor. Yürekli, karakterli oynayan, bu takımda yer nbsp;alır. Bu da futbolcularım için net bir mesaj oldu. Umarım futbolcular bunu nbsp;görüyordur" diye konuştu.
nbsp;
Lacivert-beyazlı kulübün aynı zamanda sportif direktörlüğünü de yapan nbsp;Arveladze, Süper Lig'in 23. haftasında 6 Mart Cuma günü Akhisar Belediyespor'la nbsp;oynayacakları maça ilişkin de "Bu sezon üst üste iki maç kazanamadık. Mağlup nbsp;olmadığımız seriler oldu ama galibiyet serisi yakalayamadık. Bu açıdan çok önemli nbsp;bir maç. Üst sıraya tırmanmak için de önemi yüksek. Bu maçta 3 puanın ne kadar nbsp;önemli olduğunu biliyoruz" ifadelerini kullandı.
nbsp;
"Zemin sorununun adresi TFF'dir" nbsp;
nbsp;
Gaziantepspor karşısında kötü bir zeminde mücadele etmek zorunda nbsp;kaldıklarını vurgulayan Arveladze, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu soruna nbsp;çözüm bulması gerektiğini dile getirdi. Arveladze, sezon başında kendi sahalarında da sıkıntılar olduğunu nbsp;hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Saha zemini sorununun adresi Türkiye Futbol Federasyonu'dur. Sezon nbsp;başı bizim antrenman ve maç sahamız bir talihsizlik yaşadı ve anormal bozuktu. nbsp;Harika bir çalışmayla çok güzel zeminlere kavuştu kulübümüz. Fenerbahçe, nbsp;Galatasaray ve Bursaspor'un zeminleri çok güzel. Sahalar iyi olursa performans nbsp;artar, performans artarsa taraftar çoğalır. TFF'ye iş düşüyor. Antalya'da bin nbsp;tane sahaya iyi bakılıyorsa her yerde de iyi saha olmalı. Bu bir şart olmalı ve nbsp;standart getirilmeli. Saha zeminin çok kötü olması bir ayıptır. Sahası kötü olan nbsp;takımlar, yanlış anlamasınlar ama gitsin başka sahada oynasınlar. Futbola çok nbsp;büyük paralar harcanıyor ama sahaların bu durumda olması büyük bir hata."
nbsp;
"Derbi şampiyonluk yarışını şekillendirmez" nbsp;
nbsp;
Arveladze, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 8 Mart Pazar günü ligde nbsp;oynanacak derbi maçın sonucunun şampiyonluk yarışını şekillendirmeyeceğini nbsp;savundu.
nbsp;
Derbi maçtan sonra ligin bitimine 11 hafta kalacağını vurgulayan Gürcü nbsp;çalıştırıcı Arveladze, "Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maçın nbsp;sonucu şampiyonluk yarışını şekillendirmez. Eğer bu ligde geçen hafta yaşanan nbsp;puan kayıplarını göze alırsak 11 hafta önce lig mi biter? Bu kadar erken yarış nbsp;şekillenmez" diye konuştu.
nbsp;
"Yönetimle güven ilişkim iyi" nbsp;
nbsp;
Arveladze, takımın kötü sonuçlar aldığı dönem de dahil olmak nbsp;üzere Kasımpaşa Kulübü Yönetim Kurulu ile arasında iyi bir güven ilişkisi nbsp;olduğunu söyledi. Yapılan işin önemli olduğunu aktaran Arveladze, şunları kaydetti: "Yönetimle olan güven ilişkisi çok önemli ama herkes yaptığınız işe nbsp;bakar. Yönetimin ne kadar ciddi olduğunu herkes görüyor. Kulübü bugünlere getiren nbsp;ve büyük yatırımlar yapan başarılı ve ünlü insanlar var. Yapılan işe göre karar nbsp;verilir. Galibiyet alamama serisi 5 hafta değil, 10 hafta, 25 hafta isterse bir nbsp;sene olsun. Geçmişte yapılan, bugün olan ve gelecekte yapılacak işlere göre nbsp;kararlar verilir. Futbolda olabilecek şeyleri yaşıyoruz. Geçen hafta herkesin nbsp;beklediği 3 puanı Beşiktaş alamadı. Galip gelemeyince üzülüyoruz. Çok iyi nbsp;bildiğimiz bir işi yapıyoruz. Futbolda inişler ve çıkışlar olabiliyor." nbsp;

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...