Sezon başından beri eleştirilen Fenerbahçe aslında kötü değil

Sezon başından beri eleştirilen Fenerbahçe aslında kötü değil

SPOR Haberleri

Son 15 yıla bakıldığında F.Bahçe'nin ilk 14 haftayı daha düşük puanla kapattığı tam 9 sezon var.

İsmail Kartal'ın Fenerbahçesi sezon başından beri sürekli eleştiriliyor. Geçen sezon rakiplerine açık ara fark yaparak şampiyonluğa ulaşan takımın performansı tartışma konusu olurken, Kartal, selefi Ersun Yanal'la karşılaştırılıyor. Yanal'ın oyunu domine eden takımına kıyasla, Kartal'ın mücadele gücü tatmin etmeyen, pozisyon üretmekte zorlanan ve güç bela kazanabilen takımı özellikle sarı-lacivertli camianın tepkisini çekiyor. Oysa puan durumuna bakıldığında Fenerbahçe'nin durumu kötü değil. Lider Beşiktaş'ın 2 puan arkasında. 30 puanla 3. sırada yer alan sarı-lacivertliler, son 15 sezonda çok daha sıkıntılı süreçlerden geçti. Fenerbahçe, 2000-01'den bu yana ilk 14 haftalar baz alındığında puan olarak tam 9 kez bu sezonki performansının altında kaldı. Geçen sezon 14 haftada 35 puan toplayan sarı-lacivertliler, 2009-10'da 31, 2005-06'da 38, 2004-05'te 37, 2001-02'de ise 31 puan almıştı.
Golcüler aynı, goller hani!
Yani Fenerbahçe'nin sorunu topladığı puan değil ancak bir problem olduğu da aşikâr. Rakamlara baktığımızda ise bunu net bir şekilde görmek mümkün. Sorunun adı: Gol! Sarı-lacivertliler, 2011-12 ve 2012-13'teki 21'er gollü süreçlerin dışında son 15 yılda ilk 14 haftada hiç bu kadar az gol atmamıştı. Hatta, 9 sezonda atılan goller 30'un altına bile düşmemişti. İsmail Kartal'ın takımı ise 22 golün 5'ini penaltıdan kaydetti. Yani hocanın ve takımın eleştirilmesinin arkasında yatan gerçek aldığı sonuçlar değil, atamadığı goller. Geçen sezon 14 haftada 33 gol atan Fenerbahçe'de Sow, Emenike, Kuyt ve Webo'dan oluşan hücum hattı 24 gol kaydederken, aynı dörtlü bu sezon ancak 15 gol atabildi. Yardımcı hoca pozisyonundayken Sow, Emenike ve Webo'nun yaşadıkları sorunları aşmasında başrolü oynayan İsmail Kartal, teknik direktörlüğe geçince aynı futbolculardan verim almayı başaramadı.
M.EMİN ULUÇ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...