Servet Tazegül, olimpiyat şampiyonu

- Güncelleme:
Servet Tazegül, olimpiyat şampiyonu

SPOR Haberleri

Londra Olimpiyatları'nda tekvandoda final mücadelesine çıkan Servet Tazegül, İranlı Motamed Bagheri'yi yenerek altın madalya kazandı. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Servet Tazegül, altın madalyayı 50 gün önce hayatını kaybeden annesine armağan etti.

2012 Londra Olimpiyatları'nda, erkekler 68 kiloda tatamiye çıkan milli tekvandocu Servet Tazegül, final maçında İranlı Mohammad Bagheri'yi 6-5 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Excel Arena'da yapılan final karşılaşmasında Servet Tazegül, İranlı rakibi karşısında ilk raundu 1-1 berabere tamamladı. İkinci raundda daha atak mücadele eden Servet Tazegül 4 puan alıp, rakibine 2 puan verince 5-3 öne geçti. Son raund büyük bir heyecana sahne olurken, üstünlüğünü koruyan Servet, bu raundu 2-1 kaybetmesine rağmen maçtan 6-5 galip ayrılıp altın madalyaya uzandı. Servet Tazegül, karşılaşma sonrası Türk bayrağı ile tur atıp, şampiyonluğunu kutladı. Bu kiloda bronz madalyaları ABD'li Terrence Jennings ve Afgan Rohullah Nikpah kazandı. nbsp;2008 Pekin Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan nbsp; nbsp;Servet Tazegül, nbsp; nbsp;Avrupa ve Dünya Şampiyonluğunun ardından Olimpiyat Şampiyonu unvanını elde etti.

#

#

TÜRKİYE 30 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ

Türkiye, oyunlardaki ilk altın madalyasını elde ederken, toplam madalya sayısı da nbsp;2'ye çıktı. Bu altın madalya, Türkiye'yi madalya sıralamasında 68'incilikten 38'inci sıraya yükseltti. nbsp;Türkiye, Londra Olimpiyatları'nda 120 kilo grekoromen güreşte Rıza Kayaalp ile bronz madalya kazanmıştı.

"MADALYAMI ANNEME ARMAĞAN EDİYORUM"

Servet Tazegül, final maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Hedefe ulaştım. Zaten 3 yıldır hiç yenilgim yoktu. Öncelikle Başbakanımız ve Spor Bakanımıza desteklerinden dolayı teşekür ederim. Sakatlığım vardı. Doktorlar da benimle çok ilgilendiler. Son 2 gündür antrenman yapamıyordum. Dualarla şampiyon olduğuma inanıyorum. Altın madalyamı anneme armağan etmek istiyırum. Altını annem için kazandım" diye konuştu.

FİNALE BÖYLE YÜKSELDİ

Dünya ve Avrupa şampiyonu Servet Tazegül, nbsp;ilk maçında ABD'li Jennings Terrence'yi 8-6, çeyrek finalde Ukraynalı Hryhorii Husarov'u 9-2, yarı finalde Büyük Britanyalı Stamper'ı nbsp;9-6 yendi ve finale adını yazdırdı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...