Şenol Güneş 'Hem rakiplerimizle hem kendimizle yarışacağız'

Şenol Güneş 'Hem rakiplerimizle hem kendimizle yarışacağız'

SPOR Haberleri

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Almanya kampında basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlıların kamp yaptığı Almanya'da basının karşısına geçti. Tecrübeli teknik adamın basın toplantısından öne çıkan detaylar burada: "Bu sene geçen yıldan daha iyi sonuçlar almak için çalışacağız. Önceliğimiz yine fair-play olacak. Herkesin gurur duyacağı bir takım oluşturmak istiyorum. Beşiktaş zaten şampiyon bir takım. Beğenilen bir takım ortaya çıkartmak amacındayız. Bütün bunları yaparken ilkeli ve prensipli oynayacağız. Rakiplerimizle yarışacağız ama önce kendimizle yarışacağız.


Hiçbir maçta pes etmeyi düşünmüyoruz. Oyuncularımı dinleyip, onları geliştireceğim. Futbol basit bir oyundur. Bunu zorlaştırmaya gerek yok. Takım ruhu içinde davranacağız, "biz" diyeceğiz. Planlı olacağız. Tesadüfen başarı almak istemiyoruz. Dürüst ve cesaretli olup hakkımızı arayacağız. Paylaşımcı olacağım. Hepimizin hayalleri olacak. Herkese saygı göstereceğiz, herkesten de saygı bekliyoruz. Oyuncularım ciddi olmalıdır. Dinlenme saatinde dinlenmeliler. Artık içeriden dışarıya futbolcu giderek gündem belirliyor. Asıl idealimiz bu oyuncuların bizde kalmasıdır. Beşiktaş'ın kuralları vardı, bunu uygulamaya çalışacağız."


Transfer konusu nbsp;
Kaleci almayacağız. Stoper bölgesinde iki oyuncumuzu hiç görmedim. Atınç gitti, Ersan bizimle kaldı. Kesin bir tane stoper alacağız, bu iki de olabilir. 10 gündür görüşüyoruz. Üç oyuncuyla son noktadayız. Transfer bitme aşamasında. Bu kampa katılmasını bekliyoruz. Demba Ba ayrıldı. Başarılı bir sezon geçirmişti. Camia tarafından sevilen isimdi. Onun ismi altında kimsenin ezilmesini istemiyoruz. Elimizde şu an Mustafa, Cenk ve Ömer var. Forvet alacağız. Görüştüklerimiz var. Veli'nin tedavisi sürüyor. Belki bir arayışımız olabilir. Atiba'nın ciddi bir sakatlığı yok. O bölgede seçeneklerimiz var.


İçimizden de oyuncu çıkartacağız. Şu an acil olan defansın göbeği ve forvet transferi önceliğimiz. Orta saha da bakacağız. Elimizdeki forvetler şu an düşündüğümüz zıplamayı yapamadı. Golcülüğü kadar, top saklayan ve kafa vuran bir forvet istiyorum. Bu tip 3 oyuncu vardı listemizde, bir tanesini Arjantin'deki kulübü bırakmadı. Diğer ikisiyle görüşmelere devam ediyoruz. Takımda futbol adına aç ve yetenekli oyuncular var. Ama burada kalmamız yetmiyor. Beşiktaş geçen sene iyi maçlar oynadı ama devamlılık gerek. Her oyuncum "Türkiye'de en iyisiyım" demek zorunda. Genel anlamda daha çok hücumu düşünen bir takım olacağız. Rakiplerimizi transferleri kendi işidir. Biz de 11 kişi oynayacağız, onlar da...


Çıkıp yenmek için savaşacağız. Her takım şartlarına göre iyi bir kadro oluşturmaya çalışıyor. Fenerbahçe ve Galatasaray, lige geçen sene kötü başlamasına rağmen ilk iki sırada tamamladı. Burada tecrübe ön plana çıktı. Siz yıldız diyorsunuz. Yıldız, güneş... Bunlar gezegende bulunan şeyler. Pahalı her futbolcu yıldız değildir. Pedro Franco ve Alexander Milosevic duruma bakarak gönderilebilir. Çünkü ikisi de geçen sene düzenli oynamayan oyuncular. Tolgay, Sosa ve Gökhan Töre'nin ayrılmak gibi bir düşünceleri yok. Quaresma gündemimizde değil. Hiç olmadı da... Stat için Ekim'in ortası ya da sonuna yetişeceğini söylediler. Başakşehir ile 4 maçlık için görüşmeler sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...