Şenol Güneş: Biz play-off istemiyoruz, sanki biz istiyormuşuz gibi konuşuluyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:

SPOR Haberleri

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "play-off" istemediklerini söyledi. Güneş, "Bizim dışımızda konuşuluyor. Dün de öyle söylendi. Biz istiyormuşuz gibi. Benim veya başkanın dışına kayıyor olay. Bu tip kararların federasyon, Kulüpler Birliği ve futbolu ilgilendiren herklesin ortak düşüncesi ile alınmalı diye söyledik. Biz bir şey talep etmiyoruz. Federasyon bir karar almışsa yapacak bir şey yok” dedi.

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında deplasmanda karşılaştığı Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup etti. Siyah-beyazlılar bu galibiyetle Süper Lig’de 13. galibiyeti alırken, Şenol Güneş yönetiminde ise 8. galibiyetini elde etti.

Güneş, Başakşehir galibiyeti ile ilgili, “Tamamına bakınca hak ettiğimiz maçı aldık. Kazanma isteği iyiydi. 3 puan önemliydi. Rakip bize ters gelen bir takımdı. Kazanma oranımız yok gibiydi. Kritik maçtı, kazandığımız için mutluyuz” dedi.

"KAZANMA İSTEĞİ İYİYDİ"

Güneş, çok fazla top kaybı yaptıklarını aktararak, “Hoca da Avrupa maçının arasında kaldığı için bu maçta değişiklik yapmak zorunda kaldı. Rakibin yorulacağını biliyorduk. Koşu mesafesinde de en başta olan Başakşehir. 10 kişi de 11 de olsa koşabilen bir takım. Aynı zamanda topa sahip olan takım. Yüzde 58 seviyelerinde. Oyun başında kontrollü oynayıp çımaya çalıştık. Atacağımız toplarla öne gitmeye çalışıyorduk.

Golü bulunca avantaj yakaladık. Çok top kaybı yaptık. Hem gol kaçırmada hem paslarda bunları yapabilseydik daha fazla pozisyon bulabilirdik. Rakip her an maça ortak gibi göründü. Tamamına bakınca hak ettiğimiz maçı aldık. Kazanma isteği iyiydi. 3 puan önemliydi. Rakip bize ters gelen bir takımdı. Kazanma oranımız yok gibiydi. Kritik maçtı kazandığımız için mutluyuz” açıklamasını yaptı.

Şenol Güneş: Biz play-off istemiyoruz, sanki biz istiyormuşuz gibi konuşuluyor

Medipol Başakşehir Süper Lig'deki son 3 maçında gol atamadan mağlup oldu!

"BİZ PLAY-OFF TALEP ETMİYORUZ"

Şenol Güneş, sezon sonunda ilk 4 takımın play-off oynaması tartışmalarıyla ilgili gelen soruya, “Sıralamaya bakmadan şu anda 3. duruyoruz ama ikincilik, üçüncülük, dördüncülükten çok oyunu üste seviyeye çıkarmalıyız. Geçen hafta hızlı oynamamıza rağmen pas yüzdemiz daha iyiydi. Çok kaçırmıştık. Bugün de pas hatalarımız çoktu. Sıralamaya takılmıyoruz. Bizim dışımızda konuşuluyor. Dün de öyle söylendi. Biz istiyormuşuz gibi. Benim veya başkanın dışına kayıyor olay. Bu tip kararların federasyon, Kulüpler Birliği ve futbolu ilgilendiren herklesin ortak düşüncesi ile alınmalı diye söyledik. Biz bir şey talep etmiyoruz. Federasyon bir karar almışsa yapacak bir şey yok” cevabını verdi.

SALİH UÇAN'IN FORMU

Salih Uçan’ın son iki haftadır gole yaptığı katkılar ile ilgili yöneltilen soruya Güneş, “Salih’in özgüveni olması lazım. Sadece Salih değil Amir’in Gedson’un da aynı şekilde. Oyunlar, sonuçlar bazen güvende yaralama açabilir. Oyun önemli. Bu 3’lüye Maxim’i de ilave ettik. 4 oyuncuda da farklılıklar var. Salih iki yönlü pas atıyor. Amir ortada olduğu müddetçe Salih ve Gedson da her iki görevi bekliyorum. Gedson kendini arıyor. Daha iyi olabilir” yanıtını verdi.

GHEZZAL'İN SAKATLIĞI NE DURUMDA?

Şenol Güneş, Cezayirli yıldız Rachid Ghezzal’ın bugün MR çekildiğini ve küçük bir sakatlığı olduğunu ifade ederek, “Geçen maçta orta sahamız da dinamik başladı. Bugün Ghezzal ile başlamayı düşünebilirdim ama takımı bozmamak için oyuna göre hamle yapmayı düşündüm. Rakibin yorgunluğu vardı. Ghezzal antrenmanda oyuna katılınca hafif ağrı oldu. MR çektirdik. Ufak bir şey var. Bugün de istedi ama riske etmek istemedim. Kendisi de kenarda kaldı” ifadelerine yer verdi. (İHA)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...