Schumacher'den sonra bir ilk! Livakovic'le yeni sayfa...

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Schumacher'den sonra bir ilk! Livakovic'le yeni sayfa...

Spor Haberleri  / HABER MERKEZİ

Engin’le başlayıp, Rüştü ve Volkan’la devam eden yerli kaleci geleneği Altay’la bitti. Livakovic, sarı lacivertlilerde yeni bir dönemi başlatacak. İsmail Kartal, mecbur kalmadığı sürece Liva ile oynayacak. İrfan Can ise kupa kalecisi olacak.

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Fenerbahçe, Toni Schumacher ile kapatmıştı yabancı kaleci defterini. 1991’de Engin İpekoğlu’yla başlayan süreç Rüştü Reçber ile klasiklesmiş, Volkan Demirel’le gelenekselleşmişti.

Sarı lacivertliler, arada Enke, Fabiano, Kameni gibi denemeler yapsa da hiçbir lejyoner kaleyi Türk eldivenlerden almayı başaramamıştı. Yerli geleneğini Mert Günok, Volkan Babacan, Serkan Kırıntılı, Harun Tekin’ler sürdürürken son bayraktar Altay Bayındır’dı. O da Manchester United’a giderken, kale İrfan Can Eğribayat’a kalmadı.

NEREDEYSE 35 SENE...

Şampiyonluk hasretini dindirmekte kararlı olan Ali Koç yönetimi, başarılı performansına rağmen İrfan Can’ı yedeklemek yerine, Hırvatların dünya markası eldiveni Dominik Livakovic’i transfer etti. Ankaragücü maçında riske edilmeyen Livakovic, Antalya sınavıyla Fenerbahçe kalesini devralacak.

Kale, Schumi sonrası da kısa süreliğine lejyonerlere teslim edilmişti ancak bu sefer yaklaşık 35 yıldır süren Türk hegemonyası son bulacak.

İsmail Kartal, mecbur kalmadığı sürece Liva ile oynayacak. İrfan Can ise kupa kalecisi olacak.

Düzenleyen:  - Spor
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...