"Şampiyonlar" ODTÜ'de

/ Kaynak: AA
"Şampiyonlar" ODTÜ'de

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ile Avrupa ve dünya şampiyonları Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, ODTÜ öğrencileriyle bir araya geldi.

"Asrın Güreşçisi" unvanını alan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya ile Avrupa ve dünya şampiyonu Taha Akgül ve Rıza Kayaalp, Ortadoğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) öğrencilerle bir araya geldi.

Program öncesinde, öğrencilerden biri söz alarak Rıza Kayaalp'in sosyal medyada daha önce kullandığı iddia edilen sözleri nedeniyle sporcudan açıklama beklediklerini söyledi.

Milli sporcu Kayaalp de bunun üzerine yaptığı açıklamada, böyle bir durumla karşılaşmayı beklediğini belirterek, kendisinin bahsedilen ifadeleri kullanmadığını, sporcu olarak Türkiye'yi temsil ettiğini ve her ülkeden olduğu gibi Ermeni kökenli arkadaşlarının da bulunduğunu kaydetti.

"Küfüre kesinlikle karşı olduğunu" ifade eden Kayaalp, sosyal medyada yer aldığı iddia edilen ifadeleri de kullanmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Öğrenciler salondan ayrıldıktan sonra Türk güreşine ilişkin sunum yapıldı.

Hamza Yerlikaya, yaptığı konuşmada, güreşin ODTÜ'de olmasının vizyon, kariyer ve imaj açısından önemli olduğunu söyledi.

Bütün görüşlere açık ve sabırlı olunması gerektiğini kaydeden Yerlikaya, ırkçılık gibi bir durumun güreş camiasında yaşamasının mümkün olamayacağını dile getirdi.

Başkan Yerlikaya'nın açıklamalarının ardından söyleşide soru ve cevap bölümüne geçildi.

Taha Akgül ile Rıza Kayaalp'in minderde karşılaşıp, karşılaşmadıkları sorusunu Akgül, "Serbestte ben, grekoromende Rıza ağabey kazanıyor" şeklinde yanıtladı.

Taha Akgül, dopingle ilgili bir soruya ilişkin ise "Güreş bu konuda çok temiz. Bizim gibi sporcuların bu illete bulaşması da mümkün değil. Her gün adres güncellemesi yapıyoruz ve ansızın kontrol için gelebiliyorlar. Ayrıca kullanılınca sağlığından oluyorsun. Dünya şampiyonu olsan ne, Avrupa şampiyonu olsan ne... Sağlığın elinden gittikten sonra" değerlendirmesini yaptı.

Hamza Yerlikaya da aynı soruya, "Doping temin edenle, uyuşturucu temin eden aynı derecede cezalandırılmalı ve bu suç yasa ile tanımlanmalı" yorumunu yaptı.

Söyleşinin ardından, Hamza Yerlikaya ve milli sporculara plaket verildi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...