Şampiyon Cavs

Düzenleyen:
Şampiyon Cavs

SPOR Haberleri

Cavaliers, LeBron James'in 27 sayı, 11 ribaund ve 11 asistle damga vurduğu 7. maçta Warriors'u 93-89 yenerek ilk şampiyonluğunu kazandı

NBA'de şampiyon 3-1 geriden geldiği seride Golden State Warriors'u deplasmanda 93-89 mağlup eden Cleveland Cavaliers oldu. Normal sezonu 73 galibiyet ve 9 yenilgiyle kapatarak NBA tarihinin en iyi derecelerinden birini elde eden Golden State, finalde 3-1 önde olmasına rağmen sahasında oynadığı iki maçı kaybederek şampiyonluğu adeta rakibine hediye etti. Golden State'te Draymond Green'in 32 sayı, 15 ribaund ve 9 asistlik performansı şampiyonluk için yeterli olmadı. Kazanılan zaferin ardından gözyaşlarını tutamayan LeBron James, 27 sayı, 11 asist ve 11 ribaundla takımını zafere ulaştırdı. Golden State'te sezonun büyük bölümünü domine eden ve normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen Stephen Curry yedinci maçta 4/14 üç sayılık atışla oynarken, ev sahibi takımın taraftarlarında büyük bir hayal kırıklığı oluşturdu. Cleveland adına şampiyonlukta LeBron James'in en büyük yardımcısı ise Kyrie Irving oldu. 24 yaşındaki oyuncu çok iyi geçirdiği final serisinin son maçını 26 sayı, 6 ribaundla tamamladı.
MVP LeBron
Cleveland'ın ilk NBA şampiyonluğunu kazanmasının ardından finalin MVP'si de LeBron James oldu. Daha önce 2012 ve 2013 yıllarında Miami ile yaşadığı şampiyonlukları da hatırlatan LeBron, "Şampiyonluğun nasıl bir his olduğunu zaten biliyordum ama bu benim için önceki şampiyonluklarımdan daha değerli çünkü Cleveland benim evim. Bunu Cleveland taraftarıyla beraber başardık" dedi. Yıldız oyuncu, play-off’larda sayı, ribaund, asist, top çalma ve bloktan oluşan 5 kategoride lider olan NBA’deki ilk oyuncu olmayı başarırken, Kareem Abdul-Jabbar’dan sonra farklı takımlarla finallerin MVP’si olan ikinci oyuncu oldu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...