Sakatlanan oyuncu 'bankla' taşınmayacak

Sakatlanan oyuncu 'bankla' taşınmayacak

SPOR Haberleri

Amatör ve profesyonel sporcu sağlığına yönelik Gençlik ve Spor Bakanlığı önlemlerini artırıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı. sporcu sağlığına yönelik girişimlerini artırıyor. Risk teşkil eden açık spor tesisleri ve parkurlar başta olmak üzere spor alanlarına önleyici tedbirler getiriliyor.


Spor alanlarında yaşanan olumsuzlukları önlemek için Bakanlık harekete geçti. Açık spor tesisleri ve çeşitli parkurlar başta olmak üzere tüm tesislerde sakatlanma, yaralanma ve ölümle sonuçlanabilecek durumlarla karşılaşılmaması için önleyici tedbirler alınacak. Bakanlık tarafından 81 ilin spor il müdürlüklerine yapılan bilgilendirmede tedbirlerin alınması zorunlu kılındı. nbsp;


Önlemlerin doğal ortamlarda gerçekleştirilen spor branşları öncelikli olmak nbsp;üzere birçok spor alanında artırılması hedefleniyor. Alınacak önlemler arasında yarışmaların başlangıç, parkur ve bitiş alanlarının sağlık, emniyet ve fiziki açıdan iyileştirilmesi yer alıyor. Ayrıca sporcular için zorunlu ihtiyaç ve dinlenme alanlarının oluşturulması da yapılması beklenen çalışmalar arasında.


Spor alanlarında alınacak önlemler, düzenleme komiteleri tarafından gerçekleştirilen, mahalli, ulusal ve uluslararası karşılaşmaların hepsinde eksiksiz yapılacak. Bakanlık bu önlemlerle sporcuların daha rahat çalışabilmesi ve başarıların artması için çaba sarf edecek.
Geçtiğimiz ay İstanbul'da oynanan bir amatör lig maçında bacağı kırılan futbolcu saha kenarında ambulans ve sedye bulunmadığı için bankla taşınarak bir kamyonetin bagajında hastaneye kaldırılmıştı. nbsp;Bu ve benzeri olayların fazlalığı nedeniyle daha fazla tedbir alınması için Bakanlık ve çeşitli federasyonlar işbirliği yapacak. nbsp;
OSMAN ÇOBANOĞLU

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...