Şahane pazar! Lider Galatasaray, evinde Trabzonspor'u ağırlayacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şahane pazar! Lider Galatasaray, evinde Trabzonspor'u ağırlayacak

SPOR Haberleri

Bir tarafta ligde 11 maçlık galibiyet serisi yakalayan Aslan, diğer tarafta tam 706 gündür ‘üç büyüklere’ kaybetmeyen Karadeniz Fırtınası var. İki takım ligde 100. defa karşılaşacak. Ligde daha önce yapılan 99 karşılaşmanın 42’sini Galatasaray kazanırken, 32 maçta gülen taraf Karadeniz ekibi oldu.

Hakem tartışmalarının alevlendiği bir haftada Galatasaray ile Trabzonspor, kritik maçta İstanbul’da karşı karşıya gelecek. Nef Stadı’nda oynanacak maç, 19.00’da başlayacak. Müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Fenerbahçe’nin Adana’da 2 puan kaybetmesiyle aradaki farkı 6’ya çıkaran lider Galatasaray, şampiyonluk yürüyüşünü sürdürmek istiyor. Ligde 11 maçlık galibiyet serisi yakalayan sarı kırmızılılar 2003-04 yıllarında elde ettiği en uzun seriyi geçmeyi hedefliyor.

İSTANBUL'UN EFENDİSİ

Bu sezon özellikle deplasmanlarda uğradığı puan kayıplarıyla yarıştan uzaklaşan Trabzonspor ise kazanarak üst sıralara tırmanmak amacında. İstanbul’un üç büyük takımına karşı 706 gündür yenilmeyen Karadeniz ekibi, serisini sürdürmeye çalışacak. Bordo mavililer, son yenilgisini 2020-21 sezonun 27’nci haftasında kendi sahasında 1-0’lık sonuçla Fenerbahçe’den almıştı. Dev maç öncesinde Galatasaray’da eksik yok, Trabzonspor’da ise Peres, Hamsik, Dorukhan ve Visca sakat.

MUHTEMEL 11'LER:

GALATASARAY: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Dubois, Torreira, Oliveira, Barış, Mertens, Kerem, Icardi

TRABZONSPOR: Uğurcan, Larsen, Hugo (Bartra), Denswil, Eren, Siopis, Abdülkadir, Bakasetas, Djaniny, Trezeguet, Maxi Gomez

Şahane pazar! Lider Galatasaray, evinde Trabzonspor'u ağırlayacak

OKAN BURUK: BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ - Oyuncularına saha içine odaklanmaları gerektiğini söyleyen Buruk “Şampiyonluğa yürüyoruz. Aynı disiplinle ve iştahla devam etmeliyiz” dedi.

Galatasaray ligde yakaladığı galibiyet serisini Trabzon karşısında 12 maça çıkarmak istiyor. F.Bahçe’nin Adana deplasmanında puan kaybetmesi sonrası hakem hatalarını dile getirip gündem olması sonrası sarı kırmızılılarda şifre ‘konsantrasyon’ olarak belirlendi. Sarı lacivertlilerle âdeta demeç düellosu yaşanırken yönetim yaptığı son yazılı açıklama sonrası tam sessizlik kararı aldı. Teknik direktör Okan Buruk da takımının sadece saha içine odaklanması için kolları sıvadı.

KANATTA YUNUS VAR

Başarılı hoca, odaklanacakları tek noktanın bordo mavililer karşısında alınacak galibiyet olması gerektiği belirtip oyuncularına “Şampiyonluğa yürüyoruz. Dışardaki tartışmalar bizi ilgilendirmiyor. Tek amacımız önümüzdeki her maçı kazanmak” uyarılarında bulundu. Okan Hoca, defansta yaşanan zaafların önüne geçmek için Dubois’yı sol bekte başlatmayı planlarken, üçüncü yerli için son taktik çalışmada Yunus’u kanatta denediği öğrenildi.

Şahane pazar! Lider Galatasaray, evinde Trabzonspor'u ağırlayacak

ABDULLAH AVCI: DEPLASMAN FOBİSİ BİTECEK

Galatasaray’ı yenerek dış sahada kazanamama problemini üzerlerinden atacaklarını söyleyen Trabzonspor’un hocası “Galip gelip bütün olumsuzluklara sünger çekeceğiz” dedi.

Bu sezon sahasında fırtına gibi esen ancak deplasmanlarda aynı başarıyı gösteremeyen Trabzonspor, İstanbul’da Galatasaray’ı yenerek kötü istatistiğini bitirmeyi hedefliyor. Son olarak ligin 8. haftasında 1 Ekim 2022’de Kayseri’den galibiyetle dönen bordo mavililer, o günden bu yana ligde dış sahada üç puana hasret. Teknik direktör Abdullah Avcı, Galatasaray maçının öz güvenlerini kazanmak adına kendileri için dönüm maçı olacağını söyledi.

KAZANMAK ZORUNDAYIZ

Lideri yenerek deplasman fobisini atlatacaklarına inanan Avcı, oyuncularıyla yaptığı toplantıda “Çok dalgalı bir performans sergiliyoruz. İçeride çok iyiyiz, dışarıda kötü. İstanbul takımlarına karşı iyiyiz, kolay zannettiğimiz maçlarda kötüyüz. Galatasaray’ı yenip bütün olumsuzlukları bir kanara atalım. Bu yarışta var olmak istiyorsak kazanmak zorundayız. Bu ligin lideri onlar ama şampiyonu da biziz” dedi. 

Şahane pazar! Lider Galatasaray, evinde Trabzonspor'u ağırlayacak

5 MİLYONLUK PRİM

Fenerbahçe’yle puan farkının 6’ya çıkması sonrası Galatasaray Yönetimi Trabzonspor maçı primlerine zam yaptı. Sarı kırmızılı yönetim, galibiyet primini 5 milyon TL olarak belirledi. Sarı kırmızılılar Beşiktaş derbisinde 5 milyon, Fenerbahçe derbisinde ise 10 milyon TL prim vermişti.

KAAN'DAN SİFTAH: İLK MAÇINA HAZIR

Galatasaray’ın Sassuolo’dan satın alma opsiyonuyla kiraladığı Kaan Ayhan ilk defa parçalı formayı giymeye hazırlanıyor. Okan Buruk Ümraniye karşısında oynatmadığı 28 yaşındaki oyuncuyu Trabzon maçının kadrosuna dâhil etti. Millî oyuncu maça kulübede başlayacak. 

Şahane pazar! Lider Galatasaray, evinde Trabzonspor'u ağırlayacak

ICARDI VE GOMEZ ÜÇLEME PEŞİNDELER

Dev maçta takımlarının gol umudu olan Mauro İcardi ile Maxi Gomez, ayrı bir hedef peşinde. İki oyuncu da karşılaşmada rakip fileleri havalandırırsa, bir sezonda üç büyük rakibe aynı sezonda gol atmış olacak. İcardi ile Gomez bu sezon Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi boş geçmedi.

HAVA BUZ GİBİ!

Ligde sonucu merakla beklenen Galatasaray-Trabzonspor karşılaşması sırasında İstanbul’da kar bekleniyor. Meteorolojinin tahminlerine göre maç saatinde Nef Stadyumu’nda karla karışık yağmur beklenirken, hava sıcaklığının 1 derece, nem oranın ise yüzde 90 civarı olacağı tahmin ediliyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...