Rüya gerçek oldu: EURO 2032 Türkiye'de

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Rüya gerçek oldu: EURO 2032 Türkiye'de

SPOR Haberleri  / HABER MERKEZİ

UEFA tarihî kararı açıkladı. EURO 2032’yi ortak düzenleyeceğiz ve Türkiye’den 5, İtalya’dan 5 şehir olacak. Açılış ve final maçları paylaştırılacak. Organizasyonun ülkemize ekonomik getirisi 1 milyar avroyu bulacak

Ve sonunda oldu… Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası gibi dev bir organizasyonun ev sahipliğini aldı. UEFA, EURO 2032’nin Türkiye ve İtalya ortaklığı ile düzenlenmesini resmiyete döktü. İsviçre’nin Nyon’daki merkezinde yapılan toplantıda karar açıklanırken EURO 2028 de Birleşik Krallık ve İrlanda Cumhuriyeti’ne verildi. UEFA’nın müjdesi sonrası TFF resmî sitesinden tarihî kararı “Akdeniz kültürünü paylaşan iki ülkeye, EURO 2032’ye ev sahipliği yapma onurunu verdiği için UEFA’ya şükranlarımızı sunuyoruz. İtalya ve Türkiye, ‘Play as One’ mottomuzla yoğun iş birliği içinde olacağız” ifadelerini kullandı.

TARİHE NOT DÜŞELİM

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi “10 Ekim 2023’ü tarihe not düşmek lazım. 100. yılımızı Avrupa Şampiyonası ile taçlandırdık. Daha önce 5 defa aday olup bir sürü hayata geçiremediğimiz hayali gerçekleştiriyoruz. Açılış ve final maçı yerleri henüz belli değil. Final için 80 bin kapasitenin üzerinde stat şartı var. 2026’nın sonuna kadar bunu önce kim sağlarsa, o finali alacak. İki taraf da sağlarsa belki kurayla belirlenecek. İki ülke olarak 10’ar şehir bildirdik. 2 yıl içinde İtalya’yla müzakereler yapacağız ve sayıyı 5’er stadyuma düşüreceğiz. Bu ülkemize 1 milyar doların üzerinde bir ekonomik getiri sağlayacak” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...