Rıza Çalımbay ile Sivasspor'un yolları ayrılıyor! Tecrübeli teknik direktör kendisi açıkladı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
Rıza Çalımbay ile Sivasspor'un yolları ayrılıyor! Tecrübeli teknik direktör kendisi açıkladı

SPOR Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Sivasspor'daki 4. sezonunda bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay, sezon sonu görevi bırakacağını ve Yiğidolar'la yeni sözleşme imzalamayacağını açıkladı. 59 yaşındaki Çalımbay, 2010-2013 arası dönem dahil tam 7 sezon Sivasspor'u çalıştırmış olacak.

Sivasspor'u son 3 sezondur Avrupa'ya taşıyan ve Kırmızı-Beyazlı kulübün tarihindeki ilk Ziraat Türkiye Kupası zaferini yaşatan teknik direktör Rıza Çalımbay, sezon sonunda görevi bırakacağını açıkladı.

beIN Sports'a bir röportaj veren tecrübeli çalıştırıcı, "Ben her sezon 1 yıllık sözleşme imzalarım. Son 3 sezondur burada müthiş işler yaptık. 3 sezon da öncesi var. 4. sezonumda artık tamam. Bırakmaya karar verdim. Ben Sivaslıyım. Hala haftada bir köyüme giderim. Ama artık değişiklik zamanı" diyerek ayrılığı açıkladı.

"BELKİ SONRA YİNE GELİRİM"

Takımdaki geleceğiyle ilgili Kanal 58’e de konuşan Çalımbay, yerel televiyona da şunları söylemişti:

"Bu ayrılık öyle tamamen değil, 1-2 sene sonra tekrar gelirsin, burası bizim memleketimiz. Herkes buradan gidebilir biz gidemeyiz. Herkes eleştiri alabilir, eleştirisini aldıktan sonra buradan ayrılabilir ama biz ayrılamayız. Biz buranın insanıyız. Çalışsam da çalışmasam da buraya geleceğim. Bendeki sorumluluk çok büyük, burada yönetim ve taraftarın bizlere yardımcı olması gerekiyor. Geçen sezon Türkiye Kupası’nı aldıysak en büyük etkenlerden biri taraftardır. Taraftardan tek isteğimiz manevi destek, başka bir şey yok. Eğer sıkıntılı bir zamandaysak destek almamız gerekiyor. Taraftar bize destek versin ki çok güzel şeyler yapalım.” 

Rıza Çalımbay ile Sivasspor'un yolları ayrılıyor! Tecrübeli teknik direktör kendisi açıkladı

SAKATLIKLAR CAN SIKIYOR

Sivasspor için Spor Toto Süper Lig'de 2022-2023 sezonu sporcu sağlığı yönünden sıkıntılı başladı.

Kırmızı-beyazlı ekip geride kalan 7 lig maçının yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'nde ve UEFA Konferans Ligi'ndeki karşılaşmalarda, sakatlıklar nedeniyle 6 önemli oyuncusundan yoksun kaldı.

Söz konusu maçların bazılarında Erdoğan Yeşilyurt, Kader Keita, Robin Yalçın, Ziya Erdal, Leke James ve Ahmed Musa'nın sakatlık yaşaması teknik kadroyu sıkıntıya soktu.

Milli takım maçlarından dolayı lige verilen arada orta saha oyuncusu Erdoğan Yeşilyurt ve sol elindeki kırık nedeniyle ameliyat edilen Kader Keita kırmızı-beyazlı ekiple çalışmalara başlarken, savunma oyuncuları Robin Yalçın ve Ziya Erdal takımdan ayrı çalışmalarını sürdürüyor.

Sol kolunda kırık tespit edilen ve tedavi sürecine başlanan gole dönük orta saha oyuncusu Ahmed Musa ile sol ayak tarak kemiğindeki kırık nedeniyle ameliyat edilen golcü oyuncu Leke James'in tedavileri ise devam ediyor.

RAKİP HATAYSPOR

Ligin ilk 7 haftasında 4 beraberlik ve 3 yenilgiyle 4 puan alabilen Sivasspor, 17. sırada bulunuyor. Sivasspor, ligin 8. haftasında 2 Ekim Pazar günü Atakaş Hatayspor'u konuk edecek.

Rıza Çalımbay ile Sivasspor'un yolları ayrılıyor! Tecrübeli teknik direktör kendisi açıkladı

KİMSE MAÇA GİTMİYOR

Sivasspor’un maçlarına taraftarların ilgisizliği rakamlarla da ortaya çıktı. Bu sezon Sivas 4 Eylül Stadyumunda Sivasspor’un oynadığı 4 lig maçını toplamda 13 bin 888 seyirci izledi. 27 bin 532 kişilik statta maç başı 3 bin 472 seyirci düşerken stadın ancak yüzde 12’si doldu.

Bu sezon en fazla seyirci 3 maçta 135 bin 582 ile Galatasaray maçlarına gelirken, en az seyirci ise 3 maçta 2 bin 188 seyirci ile Karagümrük maçları oldu.

Diğer yandan Ümraniyespor maçlarına Sivasspor’dan yaklaşık 5 bin daha fazla sporsever tribünlerden izlerken Antalyaspor’un maçlarına da 54 bine yakın taraftar izledi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...