Rio yolundaki kritik maçta Kanada oynadı biz seyrettik

Düzenleyen:
Rio yolundaki kritik maçta Kanada oynadı biz seyrettik

SPOR Haberleri

Devler 66 hücum girişiminden ancak 21'inde sayı üretti, 15 faul atışını kaçırdı, 3 sayı çizgisinin gerisinden 20 şutu potaya sokamadı, mağlubiyet kaçınılmaz oldu

Uğur AKTAN - A Milli Erkek Basketbol Takımımız, Filipinler'in Manila şehrinde düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Elemeleri'ndeki ilk maçında Kanada'ya 77-69 mağlup oldu. Karşılaşmaya oldukça iyi başlayan milliler, Sinan Güler'in 7 sayıyla oynadığı ilk çeyreği uzun süre önde götürse de periyodun sonunda savunmada konsantrasyonunu kaybedince üst üste iki üçlük bulan Kanada ilk bölümü 21-17 önde tamamladı. İlk çeyreğin sonunda oyuna dahil olan Ömer Aşık'ın serbest atış çizgisinde ritmini bulamaması sebebiyle kolay sayı imkânlarını değerlendiremeyen 12 Dev Adam, savunmaya da iyi koşamayınca sıkıntı yaşamaya başladı. Toronto forması giyen NBA patentli oyuncu Cory Joseph'ten üst üste gelen sayılarla fark gittikçe açıldı ve ilk yarı 39-30 Kanada üstünlüğüyle sona erdi. 
Dixon 1 sayıyla oynadı!
İkinci yarıya da oldukça kararlı başlayan Jay Triano'nun ekibi, hücumda organize olamayan millilerimiz karşısında çeyreğin bitimine 1.5 dakika kala farkı 14 sayıya kadar (46-32) çıkarmayı başardı. Kısa oyuncularımızdan skor katkısı alamayınca Oğuz Savaş'ı dört numara olarak değerlendirip, Ömer-Oğuz ikilisini aynı anda oynatan Koç Ergin Ataman'ın bu hamlesi de sonuç vermeyince son bölüme 59-47 geride giren miller maçı da 77-69 kaybetti. Hücumlardan boş dönen, dış atışları potaya sokamayan millilerde Dixon gibi sayı makinesinin bile sadece 1 sayı bulabilmesi mağlubiyeti özetleyen istatistikler oldu. Türkiye elemelerdeki ikinci maçını yarın 13.30'da Senegal ile oynayacak. Milliler bu maçı kazanırsa grubu ikinci sırada tamamlayarak adını bir üst tura yazdıracak.

Cedi Osman şoku
Milli Takımımızın yıldız oyuncusu Cedi Osman karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlandı. Ayağı burkulan Cedi Osman'ın sol ayak bileğinde kapsül yırtılması tespit edildiği ve oyuncunun Senegal maçında oynamasının zor olduğu açıklandı.

Çok faul kaçırdık
12 Dev Adam'ın genç oyuncusu Birkan Batuk, "Yenebileceğimiz bir takıma mağlup olduk" dedi. Birkan, "Çok fazla faul atışı kaçırdık. Bizim yapamadıklarımızı onlar yaptı ve bu da farkın açılmasına sebep oldu" diye konuştu.

Fransa tecrübesiyle 
Filipinler'deki elemelerin ilk gününde, B Grubu'nda Fransa, 'zayıf halka' olarak gösterilen ev sahibi Filipinler'i zorlansa da 93-84 mağlup etti. A Grubu'nda bugün Kanada ile Senegal 13.30'da, B Grubu'nda ise 16.00'da Filipinler ile Yeni Zelanda karşılaşacak. 

Böyle oynarsak kimseyi yenemeyiz!
Milli Takım'ın ortaya koyduğu oyun Koç Ergin Ataman'ı mutlu etmedi. "Bu kötü hücum yüzdesiyle Senegal ile oynayacağımız maçı kazanmamız da zor" itirafında bulunan Ataman, "Hücumda hiç bir şey veremedik. 66 hücumun sadece 21'ini değerlendirebildik. İnanılmaz derecede kötü atışlar, 15 tane kaçan faul atışı… Dış atışlarda 26'da 6 gibi bir hücum… Ali Muhammed'in (Dixon) kariyerindeki en kötü maç diyebiliriz. Samet'ten iyi mücadele aldık ama hücumda sayı çıkartamadı. Hâl böyle olunca yenilgi kaçınılmaz oldu" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...