Rio yolunda 'Çağla'yan Türk

Düzenleyen:
Rio yolunda 'Çağla'yan Türk

SPOR Haberleri

“Ülke olarak 15 Temmuz akşamı çok zor şeyler yaşadık. Olaylar her Türk vatandaşı gibi beni de derinden etkiledi. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil edeceğimiz Rio’da biz sporculara daha fazla iş düşüyor.”

Murad TAMER

Olimpiyat oyunlarında Türkiye'yi temsil edecek ilk tenisçi olmaya hazırlanan Çağla Büyükakçay büyük heyecan yaşıyor. WTA turnuvasında şampiyon olan ilk Türk tenisçi olarak tarihe adını altın harflerle yazdıran Büyükakçay, dünya sıralamasında 72'nciliğe yükselmesinin ardından Rio'da elde edeceği derecelerle tabloda daha da yukarı tırmanmayı hedefliyor. Milli tenisçimizin heyecanını daha da katlayan bir gelişme yaşanıyor şu sıralar. Türk tenisine birçok ilki yaşatan Çağla Büyükakçay, Rio Olimpiyat Oyunları'nın açılışında Türk bayrağını taşımaya hazırlanıyor. Türkiye'yi Olimpiyat tarihinde teniste temsil edecek ilk sporcu olma hakkını kazanan Çağla, 5 Ağustos'taki açılış seremonisinde ay-yıldızlı bayrağı taşıyacak adaylar arasında en güçlüsü olarak dikkat çekiyor

Rio heyecanın ne durumda?

Hayallerim gerçek oldu. Kariyerime olimpik sporcu unvanını katmak da müthiş bir şey. İşim çok zor ama Rio'ya gitmeyi iple çekiyorum. Olimpiyatlara katılmak her sporcunun hayalidir. Sporcunun ülkesini olimpiyatlarda temsil etmesi kariyeri açısından çok önemli. Tabi ki senelerdir verilen bir emek var. Özellikle son senede hem Türk halkının, hem Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın tenise vermiş olduğu desteklerle ve doğru çalışmayla olimpiyatlara gidiyorum. Bu yolda bana destek olan herkese çok teşekkür ederim."

Bayrağı taşıma durumun var?

İlk defa ülkemi tenis branşında temsil edecek olmak beni gururlandırıyor. Bu yüzden adımın öne çıktığını düşünüyorum. Rio'da Türk bayrağını taşımak bana büyük onur verir, böyle bir görev verilirse bundan gurur duyarım. Olimpiyat ruhunun önemini İstanbul 2020 Olimpiyat Komitesi ile beraber yaptığımız çalışmalarla hissetmeye başlamıştım. Şimdi eğer Türk bayrağı ile seremonide bulunursam nasıl heyecanlanacağımı hayal bile edemiyorum. Ayrıca “Ülke olarak 15 Temmuz akşamı çok zor şeyler yaşadık. Olaylar her Türk vatandaşı gibi beni de derinden etkiledi. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil edeceğimiz Rio’da biz sporculara daha fazla iş düşüyor."

Hazırlıkların nasıl geçti?

Antrenörüm Can Üner sıkı bir program hazırladı. Kendisiyle zaten 5 yıldır beraberiz. Birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Şu anda yüzde 100 hazır durumdayım diyebilirim. Zaten bu sezon çok dolu dolu geçti. İstanbul'daki turnuvadan sonra, Fransa Açık ve Wimbledon'da ana tablodan mücadele ettim. Benim için çok önemli tecrübelerdi. Kendime güvenim daha da arttı. Önceleri elim titrerdi. Önde olduğum maçlarda bile her şey bir anda tersine dönerdi. Artık kendimi ciddi anlamda geliştirdim. Korkunun önüne geçebiliyorum. 

Madalya için iddialı mısın?

Bu konuda kesin bir şey söylemem doğru olmaz. Tabi ki madalya kazanmak istiyorum ama bunun için şu anda bir hedef belirlemiş değilim. Teniste, doğru oynadığın halde kaybedebilirsin. Kortta her şey değişebilir. Bir anda çok daha fazla da isteyebilirim. Sahadaki motivasyon çok farklı çünkü. Ben adım adım gitme düşüncesindeyim şimdilik. Önüme çıkan ilk rakibimi düşünüyorum şu anda mesela. Onu mağlup etmek istiyorum. Ardından karşılaşacağım rakip için de aynı şeyleri belki de daha yoğun hissedeceğim. 

Kariyer hedefin nedir?

Hayallerim ve hedeflerim çok fazla ama öncelikle ben tenisi sevdiğim için oynuyorum. Olimpiyat hayalim vardı gerçekleşti. Wimbledon'da, Grand Slamler’de başarılı olmak istiyorum. WTA sıralamasında şimdilik ilk 50 içinde olmayı istiyorum. Bunu gerçekleştirirsem daha fazlasını da başarabileceğime inanıyorum. 

"Zika'dan korkmuyorum"

Birçok ünlü tenisçinin Zika virüsü sebebiyle olimpiyatlarda yer almayacak olmasının kendisini endişelendirmediğini dile getiren Çağla Büyükakçay, "Yanıma spreyimi alıp gideceğim" dedi.

Serena hayali

Rio Olimpiyatları'nda dünyanın yaşayan efsanesi Serena Williams ile karşılaşmayı istediğini ifade eden Çağla, "O dünyanın 1 numarası. Gelmiş geçmiş en iyilerin arasında. Elbette Rio'da onunla maç yapmayı isterim ama ilk turlarda karşılaşmak istemem" (gülüyor). Milli tenisçi ayrıca en beğendiği erkek tenisçi olan Roger Federer'in olimpiyatlarda yer almayacak olmasının kendisini çok üzdüğünü de söyledi.

Rio yolunda 'Çağla'yan Türk

RIO 2016'YA DOĞRU

Heyecan başlıyor

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda heyecan, resmi açılış töreninden 2 gün önce bugün kadınlarda oynanacak futbol maçlarıyla başlayacak. Program şöyle: 12:00 İsveç-G.Afrika, 14:00 Kanada-Avustralya, 15:00 Brezilya-Çin, 17:00 Zimbabve-Almanya, 18:00 ABD-Yeni Zelanda, 21:00 Fransa-Kolombiya.

Enes’e özel davet

Gençlik ve Spor Bakanlığı, trafikte çıkan tartışmada bıçaklanan ve daha sonra olimpiyat kadrosundan çıkarılan milli kürekçi Enes Kuşku'yu Rio'ya davet etti. Galatasaraylı kürekçi, "Sağlık durumum müsait olmadığı için daveti kabul etmedim. Hüseyin Kandemir ve Cem Yılmaz'ın ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum" dedi.

Rio kafilesi gitti

2016 Olimpiyatları'na 105 sporcuyla katılacak Türk Milli Takımı kafilesi Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrine gitti. 140 kişilik kafilede sporcuların yanı sıra teknik ekip ve yetkililer yer aldı. Ailelerinin uğurladığı sporcuların heyecanları gözlerden kaçmadı. Öte yandan Kosova'nın 18 kişilik olimpiyat takımı da Türk kafilesiyle birlikte Rio de Janeiro'ya gitti. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...