Rio yolu çile dolu

Rio yolu çile dolu

SPOR Haberleri

Türkiye, kalan 2 maçı kazansa, üstüne Macaristan puan kaybetse bile en iyi ikinci olma şansını elde edemeyebilir.

Fatih Terim'in A Milli Takım teknik direktörlüğü görevini devralmasının ardından 2 maçını kazanan ay-yıldızlı ekibimiz için Brezilya umudu tekrar yeşerdi. Grubunda ikinciliği kovalayan milliler, bu hedefini yakalasa dahi play-off turu oynayamama tehlikesi ile karşı karşıya. Çünkü 9 grubun 2'ncileri arasından en kötü ekip elemelere veda edecek. Bu yüzden kalan 2 maçın kazanılması ve Macaristan'ın puan kaybetmesiyle ikinci sırada yer alacak olan Milliler, B Grubu'ndaki takımların arkasında kalabilir. Milli Takım'ın son iki maç öncesi grup ikinciliğindeki rakipleri Hırvatistan, İsveç, Portekiz, Yunanistan ve Fransa olarak dikkat çekiyor.
SON DAKİKAYA KADAR ÇEKİŞME
Bizimki gibi karışık gruplardan biri de B Grubu. Bu grupta 13 puanlı Bulgaristan, 12 puanlı Danimarka, 9 puanlı Çek Cumhuriyeti ve yine 9 puanlı Ermenistan ikincilik için yarışıyor. E Grubu'nda İzlanda 13, Slovenya 12, Norveç 11, Arnavutluk 10 puan ile ikincilik savaşı veriyor. H Grubu'nda ise işler tam anlamıyla karışık. Lider İngiltere'nin 16, Ukrayna ve Karadağ'ın 15, Polonya'nın ise 13 puanı var. Son 2 maçlar öncesi, İngiltere, Karadağ, Ukrayna ve Polonya birbirleriyle maçlar yapacak. Polonya, hem Ukrayna hem de İngiltere ile deplasmanda oynayacak takım olarak en dezavantajlı duruma sahip takım. nbsp;
GRUPTA HESAPLAR ÇOK KARIŞIK
Grubumuzda 14 puanla ikinci sıradaki Macaristan'ın +6, bizim ise +7 averajımız bulunuyor. Son iki maçını deplasmanda Estonya ve kendi evinde Hollanda ile oynayacak olan Milliler, Macaristan'ın puan kaybını bekleyecek. Deplasmanda Hollanda, içeride Andorra ile karşılaşacak olan Macaristan'ın Hollanda'ya yenilmesi durumunda, Milli Takım'a iki maçtan alacağı 4 puan bile yetebilir. Fakat bu durumda Romanya'nın da son iki maçından birinde puan kaybetmesi gerekiyor. Ayrıca 8 Grup'ta 6'şar takım var ve elemeler tamamlandığında son sırada bulunan takımdan alınan puanlar ve goller dikkate alınmayacak. Gruplardaki statü gereği, puan eşitliği durumunda genel averaja bakılacak.

En iyi senaryo
gt; Estonya ve Hollanda'yı yendik.
gt; Macaristan, Hollanda veya Andorra'ya takıldı.
gt; Romanya, Estonya'yı düşük farklı skorla yendi.
gt; 8 grubun en kötü ikincisi değiliz.

En kötü senaryo
gt; Estonya ve Hollanda'yı yenemedik.
gt; Macaristan, Hollanda veya Andorra'ya puan kaybetmedi.
gt; Romanya, Estonya ve Andorra'yı farklı yenerek averajda öne geçti.
gt; 8 grup içinde en kötü ikinci olduk.

nbsp;Rio yolu çile dolu

nbsp;Rio yolu çile dolu


NOTLAR

Umudumuz Sneijder-Kuyt
Romanya galibiyetiyle grup ikinciliği şansını sürdüren Türkiye'nin gözü Süper Lig'de forya giyen G.Saraylı Sneijder ve F.Bahçeli Dirk Kuyt'ın üzerinde. Sneijder ve Kuyt'ın takım arkadaşları, Hollanda Milli Takımı'nda yer alan ikiliden Macaristan'ı yenmelerini bekliyor.
Terim bekledi
Romanya'yı deplasmanda 2-0 mağlup ederek play-off yolunda umutlanan A Milli Takım futbolcuları, dün özel uçakla İstanbul'a döndü. Milliler, yolcuların fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmezken, Teknik Direktör Fatih Terim, pasaport kontrolünden geçen futbolcuları bekleyerek hepsiyle teker teker tokalaştı.
Rumenler ağlıyor
İkincilik yolunda ağır bir yara alan Romanya'da hüzün var. Futbolculardan Torje, "Ne olduğunu biz de anlayamadık" derken, Tatarusanu, "Türkiye daha iyi oynadı. Üzgünüz ama şansımız sürüyor" dedi. Goian da, "Macaristan maçından sonra Türkiye ağır geldi" sözlerini kullandı.
Gurbetçi avı
Avrupa'da yaşayan Türk futbolcuları milli takıma kazandırmak için gerçekleştirilen 17 yaş altı Avrupa seçmeleri Almanya'da yapıldı. Marienfeld'deki Klosterpforte Otel'de 3 gün süren seçme kampına Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Avusturya ve Danimarka'dan 1997 doğumlu futbolcular katıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...