Riekerink parmak hesabına başladı, 7 puan dileği!

Düzenleyen:
Riekerink parmak hesabına başladı, 7 puan dileği!

SPOR Haberleri

Galatasaray gözünü F.Bahçe-Beşiktaş derbisine dikti. Dev maçın beraberlikle sonuçlanmasını isteyen Hollandalı hoca, bir haftada 7 puan kazanmayı planlıyor

BURHAN CAN TERZİ - Bursaspor galibiyetiyle krizden çıkan Galatasaray’da Teknik Direktör Jan Olde Riekerink Süper Lig’in 13. haftasında oynayacakları Kasımpaşa karşılaşması kadar rakiplerinin mücadelelerini de düşünüyor. Her ne kadar kaos atlatılmış olsa da sarı-kırmızılı takımın hocasının tedirginliği sürüyor. Lider Başakşehir’in 7, Beşiktaş’ın 4, F.Bahçe’nin 1 puan gerisinde olan G.Saray’da Hollandalı çalıştırıcı Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde sonucun beraberlik olmasını umut ediyor. Ne Fenerbahçe ne de Beşiktaş’ın kazanmasının kendileri adına olumlu sonuç doğurmayacağını düşünen Riekerink bu konuyu kurmaylarıyla ve oyuncularıyla paylaştı.

 İbre bize döner
Antrenman öncesi yapılan toplantıda 13. haftadan çıkacak sonuçların çok kritik olacağını ifade eden Riekerink, “Bizim puan kaybetmemiz bu saatten sonra söz konusu olamaz. Bütün haklarımızı tükettik. 17. haftaya kadar bütün maçları kazanıp, rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Cumartesi günkü derbide iki taraftan birinin kazanması bizim işimize gelmez. Çünkü futbolda ritim çok önemlidir. Hangisi kazanırsa havaya girer. Derbi berabere biterse iki takım da 2’şer puan kaybeder, biz de Kasımpaşa’yı yenersek aslında 7 puan kazanmış oluruz. Bu maçın berabere bitmesini dileyelim biz de pazar günü de çıkıp işi bitirelim” ifadelerini kullandı.

Daha çok çalışacağım 
Galatasaray’ın genç futbolcusu Sinan Gümüş, şu ana kadar beklentilerin çok altında kaldı. Sinan, ligde ilk haftadaki Karabük maçı sonrasında yalnızca Başakşehir ile Fenerbahçe karşılaşmalarında 11’de yer buldu ancak bu maçlarda da 90 dakikayı tamamlayamadı. Başakşehir karşısında gol atsa dahi oyunuyla göz dolduramayan 22 yaşındaki oyuncu, Bursa mücadelesinde ise sonradan oyuna girip asist yapmıştı. Son maçta takımın galibiyetine katkıda bulunduğu için biraz olsun morallenen Sinan, Teknik Direktör Riekerink’le yaptığı konuşmada, “Daha kendimi gösteremedim. Daha çok çalışacağım. Söz veriyorum çok daha iyi olacağım” ifadelerini kullandı.

Rakip Gakkoş
Galatasaray Türkiye Kupası grup aşamasında ilk mücadelesini evinde Elazığspor’a karşı verecek. Bugün saat 18.30’da başlayacak mücadeleye sarı-kırmızılılar alternatif bir kadroyla çıkacak. Teknik Direktör Jan Olde Riekerink, Gakkoşlara karşı Sneijder, Muslera, Bruma gibi isimleri riske etmeyi düşünmüyor. 

Aysal dolmuşa geldi!
Galatasaraylı eski yönetici Abdurrahim Albayrak, Fatih Terim’in sarı-kırmızılı takımdan ayrıldığı dönemle ilgili açıklamalar yaptı Albayrak, “O dönem Başkan Ünal Aysal’ı dolduruşa getirip o kararı aldırdılar, takıma zarar verdiler. Onların Galatasaraylı olduğuna inanmıyorum” dedi. 

De Jong göze girdi
Galatasaray’ın King Kong lakaplı oyuncusu De Jong, sarı-kırmızılı taraftarların gönlünü kazandı. Bursa maçında yaşananlar dair ortaya çıkan yeni görüntüler Hollandalı futbolcuya ilgiyi artırdı. De Jong’un maçtan sonra “Kafanızı hep dik tutun” diye taraftarlara seslendiği görülürken, bu görüntüler büyük beğeni topladı.

Cavanda’ya uyarı
Galatasaray’a büyük umutlarla transfer edilen ancak hala hazır duruma gelemeyen Luis Cavanda’yı Riekerink sert biçimde uyardı. Hollandalı çalıştırıcı, “Sezon arasına gireceğiz neredeyse, umutlarımı boşa çıkarmanı istemiyorum. Artık kendine gel” dediği öğrenildi.  

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...